Новий Завіт 2023
16–22 жовтня. 1 і 2 Солунянам: “Доповнити те, чого не вистачає вашій вірі”


“16–22 жовтня. 1 і 2 Солунянам: “Доповнити те, чого не вистачає вашій вірі”, За Мною йдіть—для Початкового товариства. Новий Завіт 2023 (2021)

“16–22 жовтня. 1 і 2 Солунянам”, За Мною йдіть—для Початкового товариства. 2023

Зображення
сестри-місіонерки розмовляють з молодим чоловіком

16–22 жовтня

1 і 2 Солунянам

“Доповнити те, чого не вистачає вашій вірі”

Коли ви з молитвою і з думкою про дітей будете читати 1 і 2 Солунянам, ви знайдете принципи, які їм потрібно зрозуміти.

Зображення
піктограма “обмін думками”

Заохочуйте до обміну думками

Чи запрошували ви дітей під час уроку минулого тижня якимось чином застосувати те, чого вони навчилися? Дозвольте дітям використати перші кілька хвилин уроку цього тижня, щоб поділитися своїм досвідом.

Зображення
піктограма “навчання”

Навчайте вченню: для дітей молодшого віку

1 Солунянам 5:1–6

Якщо ми будемо виконувати Божі заповіді, то будемо підготовлені до Другого пришестя Ісуса Христа.

Ми не знаємо, коли Спаситель повернеться на землю. Але ми можемо очікувати на Нього і готуватися до Його пришестя.

Вправи на вибір

  • Запросіть матір коротко розповісти про те, як їй було очікувати на народження своєї дитини. Прочитайте 1 Солунянам 5:2–3 і скажіть дітям, що Ісус Христос знову прийде на землю, але ніхто не знає, коли саме—так само, як матір не знає точно, коли народиться її дитина.

  • Попросіть дітей розповісти про випадок, коли вони готувалися до подорожі або якогось заходу. Що вони робили для того, аби підготуватися? Принесіть валізу або сумку. Нехай діти зроблять вигляд, що пакують її, готуючись до подорожі. Під час пакування кожної речі допоможіть дітям придумувати по одному із способів, як ми можемо готуватися до того часу, коли Ісус Христос прийде знову.

  • Прочитайте дітям 1 Солунянам 5:6 і поясніть: якщо ми не готуємося до того часу, коли Ісус прийде знову, це схоже на те, як би ми заснули і не були готові до Його приходу. Запропонуйте дітям удати, ніби вони сплять. Поясніть: якщо ми дійсно готуємося—ми бадьорі і чекаємо на Нього. Попросіть їх “прокинутися”.

  • Заспівайте разом пісню про Друге пришестя, наприклад, “Коли Він прийде знов” (Збірник дитячих пісень, сс. 46–47).

2 Солунянам 2:1–3

Павло навчав, що до того, як Ісус Христос прийде знову, станеться відступництво.

Церква, яку встановив Ісус Христос, зрештою впала у відступництво. Це означало, що влада священства і євангельські істини були забрані з землі. Павло пророкував, що це відступництво, або “відступлення”, станеться перед Другим пришестям Спасителя.

Вправи на вибір

  • Після прочитання з дітьми 2 Солунянам 2:3 запропонуйте дітям збудувати вежу з пластикових стаканів або з кубиків. Скажіть дітям, що стакани або кубики являють собою важливі складові істинної Церкви, зокрема, євангельські істини, священство, храмові запечатування та пророків. Після смерті Павла та інших апостолів усе це було втрачено і протягом багатьох років на землі не було істинної Церкви. Запропонуйте комусь із дітей зруйнувати вежу і поясніть, що це називалося Відступництвом або “відступленням”. Коли Ісус Христос відновив Свою Церкву, це називалося Відновленням.

  • Покажіть примірник Книги Мормона та ілюстрації із зображенням пророка і храму. Попросіть дітей казати слово “Відступництво”, коли ви ховатимете ці предмети в сумку, а коли ви діставатимете їх знову, казати “Відновлення”.

  • Заспівайте пісні, які навчають істин, що були забрані під час Відступництва й відновлені в наші дні, зокрема “Церква Ісуса Христа”, “Священство на землі” та “Люблю на храм дивитись” (Збірник дитячих пісень, сс. 48, 60, 99).

Зображення
піктограма “навчання”

Навчайте вченню: для дітей старшого віку

1 Солунянам 5:1–6

Якщо ми будемо виконувати Божі заповіді, то будемо підготовлені до Другого пришестя Ісуса Христа.

Порада Павла може допомогти нам радісно очікувати і бути готовими до того величного дня, коли Спаситель знову прийде на землю.

Вправи на вибір

  • Запропонуйте комусь із дітей прочитати 1 Солунянам 5:1–6, а інші діти нехай слідкують у своїх примірниках. Після кожного вірша просіть дитину коротко переказати, про що, на її думку, говориться у вірші. Ви можете пояснити, що “день Господній” означає Друге пришестя Ісуса Христа. Чому Друге пришестя порівнюється із злодієм вночі або з жінкою, яка має народити дитину?

  • Попросіть дітей уявити, що в якийсь час сьогодні до їхнього класу прийде Спаситель. Як ми можемо підготуватися до Його приходу? Допоможіть дітям поміркувати про те, як саме ми можемо підготуватися до того дня, коли Ісус Христос прийде знову. Наприклад, ми можемо каятися, пробачити, покращувати наші стосунки з сім’єю, йти за пророком, прагнути мати вплив Святого Духа й дотримуватися наших завітів. Спонукайте дітей вибрати щось одне із того, що вони будуть робити, аби підготуватися прийняти Спасителя під час Його Пришестя.

2 Солунянам 2:1–3

Павло навчав, що до того, як Ісус Христос прийде знову, станеться відступництво.

Якщо діти зрозуміють, що Церкву Ісуса Христа і Його євангелію було забрано з землі під час Великого відступництва, вони ясніше зрозуміють необхідність Відновлення.

Вправи на вибір

  • Запропонуйте комусь із дітей прочитати 2 Солунянам 2:1–3. Що, згідно з цими віршами, має відбутися до настання “дня Господнього”, що є Другим пришестям? Що означає слово “відступлення”? Пересвідчіться, що діти розуміють, що означає Велике відступництво, яке сталося після смерті апостолів Спасителя. Ви можете поділитися інформацією зі статті “Відступництво” у Путівнику по Писаннях (scriptures.ChurchofJesusChrist.org).

  • Допоможіть дітям написати на дошці деякі істини і благословення, які ми маємо завдяки євангелії. Один за одним стирайте ці приклади і запитуйте дітей, що зміниться в іхньому житті без цих істин. Поясніть, що ці істини були втрачені під час Великого відступництва. Чому було важливо, щоб Церква Ісуса Христа була відновлена на землі в останні дні? Запропонуйте дітям “відновити” на дошці, або написати знову, істини та благословення.

2 Солунянам 3:7–13

Небесний Батько хоче, щоб ми працювали.

Як ви можете допомогти дітям сприймати роботу як благословення, а не як те, чого слід уникати?

Вправи на вибір

  • Запропонуйте дітям по черзі читати вірші з 2 Солунянам 3:7–13 і дізнатися, з якою проблемою зіткнулися святі. Чому Небесний Батько бажає, аби ми працювали? Що станеться, якщо ми ніколи не навчимося старанно працювати? Нехай діти по черзі показують рухами, ніби виконують просту роботу по дому—в цей час інші діти мають вгадати, що саме вони роблять.

  • Запропонуйте дітям розповісти про випадки, коли вони багато часу працювали над певним завданням, проєктом або метою. Які у них були почуття щодо себе, коли вони завершили? Що означає “не втомлю[ватися], коли чините добре”? (2 Солунянам 3:13). Що допомагає нам рухатися вперед, коли робота здається важкою?

Зображення
піктограма “вивчення”

Заохочуйте до навчання вдома

Спонукайте дітей розповісти комусь із членів сім’ї або другові одну з причин, чому вони вдячні за євангелію, яка є на землі сьогодні (знайти ідеї вони можуть на творчій сторінці цього тижня).

Як покращити наше навчання

Надавайте підтримку батькам дітей. “Батьки є найважливішими вчителями євангелії для їхніх дітей—у них є як основна відповідальність, так і найбільша сила, щоб впливати на своїх дітей (див. Повторення Закону 6:6–7). Коли ви навчаєте дітей в церкві, з молитвою шукайте способи, щоб підтримати батьків в їхній основній ролі” (Навчати, як навчав Спаситель, с. 25).

Роздрукувати