Старий Завіт 2022
Ви—учитель для дітей


“Ви—учитель для дітей”, За Мною йдіть—для Початкового товариства. Старий Завіт. 2022 (2021)

“Ви—учитель для дітей”, За Мною йдіть—для Початкового товариства. 2022

Зображення
Ісус тримає дитину

Ви—учитель для дітей

Вас було покликано Богом навчати Його дітей так, як це робив би Спаситель. Вас було рукопокладено для цього покликання повноваженням Його святого священства. Навіть якщо ви й недосвідчений учитель, якщо ви живете гідно, щоденно молитеся і вивчаєте Писання, Небесний Батько дарує вам вплив і силу Святого Духа, щоб допомогти вам успішно навчати (див. 2 Нефій 33:1).

Вам довірено дбати про дітей Небесного Батька, і Він знає, що їм потрібно і як знайти до них найкращий підхід. Бог буде скеровувати вас через Святого Духа під час вашої підготовки і коли ви навчаєте. Він відкриє вам, що слід казати і що слід робити (див. 2 Нефій 32:5).

Основна мета у навчанні і вивченні євангелії полягає у тому, щоб поглибити навернення до Небесного Батька та Ісуса Христа. Ваша мета як вчителя—допомагати тим, кого ви навчаєте, робити все можливе, аби стати більш наверненими,—це завдання, що виходить далеко за межі класу. Запрошуйте тих, кого ви навчаєте, брати активну участь у вивченні життя Ісуса Христа і Його євангелії та спонукайте їх діяти згідно з отриманим знанням. Заохочуйте їх зробити своє особисте і сімейне вивчення за межами класу пріоритетним в їхньому вивченні євангелії. Коли вони будуть діяти з вірою, навчаючись особисто і з сім’ями, то запрошуватимуть Духа у своє життя, бо саме Дух приносить справжнє навернення. Усе, що ви робите як учитель, має спрямовувати до цієї священної мети.

Навчайте доктрини відновленої євангелії Ісуса Христа лише так, як це подано в Писаннях і словах сучасних пророків. Чиста доктрина—вічна, незмінна істина, якої навчає Бог та Його слуги—запрошує Духа і має силу змінити життя.

Покликання навчати—це священна довіра, тому це нормально іноді відчувати себе приголомшеними. Але пам’ятайте, що ви покликані вашим Небесним Батьком і Він ніколи вас не залишить. Це Господня робота, і коли ви служите “всім своїм серцем, могутністю, розумом і силою” (Учення і Завіти 4:2), Він збільшить ваші здібності, дари і таланти, а ваше служіння благословить життя тих, кого ви навчаєте.

Роздрукувати