Старий Завіт 2022
Як використовувати посібник “За Мною йдіть—для Початкового товариства”


“Як використовувати посібник За Мною йдіть—для Початкового товариства”, За Мною йдіть—для Початкового товариства. Старий Завіт. 2022 (2021)

“Як використовувати посібник За Мною йдіть—для Початкового товариства”, За Мною йдіть—для Початкового товариства. 2022

Зображення
діти в церковній класній кімнаті

Як використовувати посібник За Мною йдіть—для Початкового товариства

Підготовка до навчання у Початковому товаристві

У вивченні євангелії основне місце відводиться особистому і сімейному вивченню вдома. Це стосується і вас, і дітей, яких ви навчаєте. Готуючись навчати, почніть набувати власний досвід у вивченні Писань. Ваша найважливіша підготовка буде відбуватися тоді, коли ви досліджуєте Писання і шукаєте натхнення від Святого Духа.

Посібник За Мною йдіть—для окремих осіб і сімей також є важливою складовою і для вашого особистого вивчення, і для вашої підготовки у навчанні. Він допоможе вам здобути глибше розуміння доктринальних принципів, які знаходяться у Писаннях.

Під час підготовки до вас будуть приходити думки і враження стосовно дітей, яких ви навчаєте. У вас будуть з’являтися думки стосовно того, як принципи з Писань благословлятимуть їхнє життя. Вас буде скеровано, щоб надихати їх знаходити ці принципи, коли вони вивчатимуть Писання самостійно, а також разом із сім’єю.

Ідеї для навчання

Під час підготовки до навчання ви можете отримати додаткове натхнення, досліджуючи навчальні плани в цьому посібнику. Не сприймайте ці ідеї як покрокові вказівки, натомість ставтеся до них як до рекомендацій, які можуть дати поштовх отриманню вашого власного натхнення. Ви знаєте цих дітей, і ви навіть краще познайомитеся з ними, якщо будете взаємодіяти разом у класі. Господь також знає їх, і Він буде надихати вас, щоб ви найкраще навчали й благословляли їх.

У вас є багато інших джерел, доступних під час вашої підготовки, зокрема, ідеї з посібника За Мною йдіть—для окремих осіб і сімей, а також з церковних журналів. Щоб знайти більше інформації стосовно цих та інших джерел, див. розділ “Додаткові джерела для навчання дітей” у цьому посібнику.

Зображення
жінка вивчає Писання вдома

Пам’ятайте

  • Щоразу, коли ви зустрічаєтеся з дітьми, думайте про те, як ви можете допомагати їм відчувати любов Небесного Батька та Ісуса Христа й розпізнавати вплив Святого Духа.

  • Основна відповідальність за навчання дітей лежить на їхніх батьках. Як учитель, ви маєте важливий обов’язок підтримувати навчання євангелії, яке відбувається вдома, заохочувати до нього і сприяти йому. Будьте чутливими до дітей, чиї батьки не навчають євангелії вдома. Залучайте всіх дітей до обговорення євангелії, незалежно від їхніх сімейних обставин.

  • Дітям може бути легше зрозуміти вчення у Старому Завіті, якщо вони знають певний історичний контекст цих учень. Історичний контекст ви можете знайти в посібнику За Мною йдіть—для окремих осіб і сімей, а також у книзі Оповідання Старого Завіту.

  • Повторення—це добре. Діти більш ефективно засвоюють євангельські істини, якщо цих істин неодноразово навчають завдяки різноманітним вправам. Якщо ви бачите, що якась навчальна вправа є ефективною для дітей, ви можете її повторити, особливо, якщо навчаєте дітей молодшого віку. Також ви можете повторити вправу з попереднього уроку.

  • Небесний Батько хоче, щоб ви як вчитель досягли успіху. Він надав багато джерел, щоб допомогти вам, зокрема і збори ради вчителів. На цих зборах ви можете радитися з іншими вчителями стосовно складних ситуацій, які у вас виникають. Ви також можете обговорювати і застосовувати принципи того, як навчати у Христовий спосіб.

  • Якщо ви навчаєте дітей молодшого віку і вам потрібна додаткова допомога, див. розділ “Як задовольняти потреби дітей молодшого віку” в цьому посібнику.

  • У цьому посібнику подані навчальні плани на кожен тиждень року. У ті неділі, коли Початкове товариство не збирається, через проведення генеральної конференції, конференції колу або з якоїсь іншої причини, сім’ї продовжують читати Старий Завіт вдома за визначеним розкладом. Не турбуйтеся про пропущені уроки; навчайте за щотижневим навчальним планом.

Роздрукувати