За Мною йдіть
6--12 липня. Алма 30--31: “Сил[а] слова Бога”


“6--12 липня. Алма 30--31: “Сил[а] слова Бога”, За Мною йдіть---для Недільної школи. Книга Мормона. 2020 (2020)

“6--12 липня. Алма 30--31”, За Мною йдіть---для Недільної школи. 2020

Зображення
Алма навчає Коригора

Все вказує на те, що Бог є (Алма і Коригор), художник Уолтер Рейн

6--12 липня

Алма 30--31

“Сил[а] слова Бога”

Прочитавши Алма 30--31 і знайшовши натхнення для свого власного життя, прислухайтеся до спонукань стосовно того, які послання благословлять членів вашого класу.

Запишіть ваші враження

Зображення
піктограма “Обмін думками”

Заохочуйте до обміну думками

Якщо ви відчуваєте, що члени класу вагаються ділитися, ви можете виділити їм кілька хвилин, щоб розглянути Алма 30--31 або будь-які нотатки, які вони зробили під час вивчення вдома цього тижня. Після цього вони можуть поділитися з партнером або класом одним сильним знайденим ними посланням.

Зображення
піктограма “Навчання”

Навчайте доктрині

Aлма 30:6--31

Супротивник намагається обманути нас лживою доктриною.

  • Коли ви думаєте про потреби вашого класу, чи допоможе їм зрозуміти різницю між євангельськими істинами і підробками Сатани, якщо ви використаєте наочний урок? Якщо так, ви можете показати їм деякі фальшиві речі, такі як: несправжні гроші або іграшкову їжу, а також справжні гроші або справжню їжу. Як ми можемо дізнатися, що фальшиві предмети не є справжніми? Після цього клас може визначити лживі вчення Коригора в Алма 30:6--31. Що може приваблювати у цих вченнях? Що пропонують нам євангельські істини, що не можуть запропонувати підроблені вчення Сатани? Попросіть членів класу поділитися тим, що допомогло Алмі побачити різницю між істинним вченням і лжевченням (див. Алма 30:32--54). Які інші способи були корисними для членів класу?

  • Щоб допомогти членам класу дізнатися, як захистити себе від впливу лжевчення, ви можете розглянути описання Антихриста у навчальному плані для цього тижня у посібнику За Мною йдіть---для окремих осіб і сімей. У яких віршах в Алма 30:6--31 показано, що Коригор відповідає цьому описанню? Які з його вчень подібні до лжевчень у наші дні? (Див. Алма 30:12--18, 23--28). Як ми можемо уникати бути обманутими цими вченнями?

Aлма 30:39--46

Усе свідчить про Бога.

  • Через те, що ми живемо у світі, подібному до світу Алми, в якому деякі люди свідчать, що Бога не існує, свідчення Алми в Алма 30:39--44 може бути корисним для членів вашого класу. Ви можете попросити їх прочитати ці вірші і на дошці зробити перелік істин і доказів, які дає Алма і які свідчать про те, що Бог є. Які інші свідчення ми маємо про те, що Бог живе? Під час цього обговорення поділіться висловлюванням президента М. Рассела Балларда в “Додаткових джерелах”. Ви також можете попросити когось прийти підготовленими заспівати гімн про доброту Бога, такий як “Хвала Тобі!” (Гімни, № 37), або ви можете заспівати гімн разом.

  • Коли Алма говорив з Коригором, то відчув, що Коригор “позбувся Духа Бога, так що Йому немає місця в [ньому]” (Алма 30:42). Попросіть членів класу опрацювати Алма 30:39--46 і знайти інші посилання на Святий Дух. Яку роль відіграє Святий Дух у свідченні нам про реальність Бога та Ісуса Христа? Як ми можемо допомогти тим, у кого є сумніви або запитання щодо того, як шукати істину через Святого Духа?

    Зображення
    Коригор говорить з Алмою

    Коригор протистоїть Алмі, художник Роберт Т. Барретт

Алма 31

Боже слово має силу вести людей до праведності.

  • Чи можуть деякі члени вашого класу поділитися досвідом, коли “сил[а] слова Бога” (Алма 31:5) допомогла їм або їхнім знайомим зробити зміни у своєму житті? Ви можете зв’язатися з членами класу заздалегідь, щоб вони могли бути готовими поділитися своїм досвідом. Заохочуйте їх ділитися віршами з Алма 31, які стосуються їхнього досвіду. Інші члени класу також можуть поділитися тим, коли Боже слово мало “сильніший вплив на [їхню] свідомість” (Алма 31:5). Членам Церкви буде корисним прочитати інші уривки з Писань, які свідчать про силу Божого слова (див. кілька прикладів у “Додаткових джерелах”).

  • Коли члени вашого класу вивчали Алма 31 цього тижня, вони могли бути натхнені прикладом молитви Алми за зорамійців. Запитайте їх, що вони дізналися з цього розділу про налагодження контакту з членами сім’ї або друзями, які зійшли з євангельського шляху або мають проблеми зі своєю вірою. Ви також можете попросити їх опрацювати Алма 31 разом і перелічити на дошці те, що вони помічають стосовно Алми, що допомогло йому врятувати зорамійців. Як ми можемо більше використовувати слово Бога у наших зусиллях, щоб врятувати інших? (Щоб отримати додаткові натхненні ідеї, ви можете поділитися цитатою старійшини Джеффрі Р. Холланда в “Додаткових джерелах”).

  • Що члени класу знаходять в Алма 31:30--38, що може допомогти тим, хто сумує через гріхи інших, як це робив Алма?

Зображення
піктограма “Вивчення”

Заохочуйте вивчення вдома

Запитайте членів класу, якій доктрині або євангельських принципів вони можуть навчати, щоб протистояти фальші, яку Алма знайшов серед зорамійців. Скажіть їм, що коли вони читатимуть Алма 32--35, то дізнаються, як Алма використав Боже слово, аби допомогти зорамійцям побачити, що їм потрібно змінитися.

Зображення
піктограма “Джерела”

Додаткові джерела

Уривки з Писань про силу Божого слова.

Все вказує на те, що Бог є.

Президент М. Рассел Баллард навчав, що “вічні докази”, які Алма виклав на підтримку існування Бога, “продовжують свідчити нам й сьогодні” (див. Алма 30:44):

“Космонавти, які дивляться на землю з космосу, заявляли, наскільки неймовірно гарною вона є і наскільки живою вона виглядає. Сенатор Сполучених Штатів Джейк Гарн писав про свій досвід у космосі: “Я не можу описати красу землі. Це захоплюючий, вражаючий, духовний досвід---дивитися на землю з космосу, подорожуючи зі швидкістю, яка перевищує швидкість звуку у двадцять п’ять разів. Я також можу дивитися в чорноту вакууму космосу і бачити мільярди зірок і галактик за мільйони світлових років від мене. Всесвіт настільки величезний, що його неможливо збагнути. Але я збагнув, що в усьому є рука Бога. Я відчував Його присутність протягом моїх семи днів у космосі. Я знаю, що Бог створив цю землю і Всесвіт. … Я знаю, що Бог живе і є Творцем усіх нас” (лист до М. Рассела Балларда, 3 березня 1988 року)” (“God’s Love for His Children”, Ensign, May 1988, 58).

Насичувати інших Божим словом.

Старійшина Джеффрі Р. Холланд навчав:

“Чи ми дійсно насичуємо нашу молодь і наших нових членів в такий спосіб, що це підтримає їх, коли прийдуть стреси? Чи ми натомість даємо їм щось на зразок теологічного “Твінкі”---порожні духовні калорії? … Президент Бойд К. Пекер згадував, як кілька років тому, суворою зимою від голоду померло багато оленів, в той час як їхні шлунки були наповнені сіном. Відповідні служби чесно намагалися допомогти їм, але надали те, що було напівпорожнім, в той час як вони потребували суттєвого. На жаль, вони нагодували оленів, але не наситили їх. …

Ймовірно, що Сатана не робить своє учення занадто складним, то чи потрібно тоді нам ускладнювати своє? Навчаючи вдома своїх дітей або стоячи перед аудиторією у церкві, давайте ніколи не будемо робити нашу віру складною для розуміння. … Виголошуйте проповіді, основою яких є Писання. Навчайте доктрині, що дана через одкровення” (“A Teacher Come from God”, Ensign, May 1998, 26--27).

Як покращити наше навчання

Допоможіть учням самостійно знаходити істини. Одна з ваших ролей як учителя---скеровувати ваших учнів знаходити істини в Писаннях. Вони краще розумітимуть і шануватимуть принципи, якщо самостійно знайдуть ці принципи, а не коли просто почують, як вчитель говорить про них.

Роздрукувати