За Мною йдіть
14--20 вересня. 3 Нефій 8--11: “Встаньте і підійдіть до Мене”


“14--20 вересня. 3 Нефій 8--11: “Встаньте і підійдіть до Мене”, За Мною йдіть---для Недільної школи: Книга Мормона. 2020 (2020)

“14--20 вересня. 3 Нефій 8--11”, За Мною йдіть---для Недільної школи. 2020

Зображення
Ісус являється нефійцям

Я Світло для світу, художник Джеймс Фуллмер

14--20 вересня

3 Нефій 8--11

“Встаньте і підійдіть до Мене”

Перегляд вражень, записаних вами під час особистого вивчення 3 Нефій 8--11 може надихнути на ідеї для навчання. Пропозиції, наведені нижче, можуть дати вам додаткові ідеї.

Запишіть ваші враження

Зображення
піктограма “Обмін думками”

Заохочуйте до обміну думками

Інколи люди частіше діляться, якщо ви спитаєте щось конкретне. Наприклад, ви можете попросити членів класу поділитися тим з 3 Нефій 8--11, що навчило їх про характер Ісуса Христа. Ви можете попросити їх це зробити за кілька днів до уроку, щоб вони могли прийти готовими поділитися.

Зображення
піктограма “Навчання”

Навчайте доктрині

3 Нефій 8--10

Якщо ми покаємося, Спаситель збере, захистить і зцілить нас.

  • У цих розділах містяться розповіді про руйнування і спустошення, але вони також навчають духовних уроків, які можуть допомогти нам наближатися до Ісуса Христа. Можливо, ви можете розділити клас на три групи і призначити кожній групі опрацювати один розділ з 3 Нефій 8--10 і знайти слова чи фрази, які описують, що дізналися або відчували люди. Після цього одна людина з кожної групи може поділитися з рештою класу тим, що знайшла їхня група. Заохочуйте членів класу обговорювати, як ці духовні уроки можуть допомогти нам наближатися до Спасителя.

  • Цінне послання в цих розділах полягає в тому, що Спаситель звертається до нас з любов’ю і милістю навіть під час наших найтяжчих випробувань. Ви можете попросити членів класу подумати про знайому їм людину, яка переживає складні часи, а після цього опрацювати слова Спасителя в 3 Нефій 9:13--22 і 10:1--10, щоб знайти фрази, які можуть допомогти тій людині. Можливо, члени класу також можуть поділитися особистим досвідом, коли вони відчували, як Спаситель звертається до них.

3 Нефій 9:19--22

Господь вимагає “скрушене серце і упокорений дух”.

  • До пришестя Спасителя вірні люди в обіцяній землі виконували закон Мойсея, який включав приношення в жертву тварин. Щоб допомогти членам класу краще розуміти цей закон, ви можете коротко розглянути Мойсей 5:5--8. Чому Божому народу було наказано приносити в жертву тварин у давні часи? Яку нову заповідь дав Спаситель в 3 Нефій 9:20 і як вона направляє нас до Нього і Його жертви? Цитати про закон жертви в “Додаткових джерелах” можуть допомогти.

  • Як ви можете допомогти членам класу зрозуміти, що означає мати скрушене серце і упокорений дух? Можливо, ви можете почати, написавши на дошці слова скрушене, упокорений і жертва. Після цього ви можете попросити членів класу намалювати малюнки, які представляють те, що означають ці слова для них, або написати слова чи фрази, які вони асоціюють з цими термінами. Коли члени класу діляться своїми малюнками, словами або фразами, вони можуть обговорити, як вони пов’язані з тим, що просить від нас Спаситель в 3 Нефій 9:19--22. Цитата старійшини Д. Тодда Крістофферсона в “Додаткових джерелах” може також допомогти.

3 Нефій 11:1--17

Ісус Христос є Світлом для світу.

  • Події, описані в 3 Нефій 11:1--17,---одні з найсвященніших у Книзі Мормона. Виділіть членам вашого класу кілька хвилин, щоб прочитати ці вірші пошепки. Можливо, ви можете написати кілька запитань на дошці, щоб вони обдумали їх, коли читають, такі як: Що б ви відчували, якби були серед цих людей?, Що вражає вас в Спасителі в цих віршах?, Що ви дізнаєтеся з прикладу Ісуса? або Який досвід дав вам свідчення того, що Ісус Христос---ваш Спаситель? Ви можете дозволити членам класу поділитися деякими своїми думками або враженнями.

    Зображення
    Ісус показує рани на Своїх руках нефійцям

    Один за одним, художник Уолтер Рейн

3 Нефій 11:10--41

Ісус Христос заснував Своє вчення і Свою Церкву.

  • Може бути повчальним відмітити перші слова і перші вчинки Спасителя, коли Він з’явився на землі Щедрій. Можливо, члени класу можуть позначити або записати істини, які вони визначили в словах і вчинках Спасителя в 3 Нефій 11:10--41. Попросіть їх поділитися знайденим. Що ми дізнаємося з цих віршів про Спасителя? Що ми дізнаємося про Його Церкву?

  • З метою припинення існуючих розбіжностей між людьми, пов’язаними з хрищенням, Спаситель відкрив важливі істини про цей обряд в 3 Нефій 11. Щоб допомогти членам класу знайти ці істини, ви можете написати наведені далі номери віршів на дошці: 21--25, 26--27, 33--34. Попросіть кожного члена класу вибрати вірш або два і поділитися істиною, якої він навчає про хрищення.

Зображення
піктограма “Вивчення”

Заохочуйте вивчення вдома

Вашому класу може бути цікаво знати, що відвідування Спасителем нефійців і ламанійців так глибоко вплинуло на них, що ці колись сварливі народи жили в мирі протягом наступних 200 років (див. 4 Нефій 1). Це може надихнути членів класу вивчати 3 Нефій 12--16, щоб дізнатися, чого Спаситель навчав людей, що привело до такої драматичної зміни.

Зображення
піктограма “Джерела”

Додаткові джерела

Закон жертви.

Президент М. Рассел Баллард пояснив один спосіб, згідно з яким ми сьогодні живемо за законом жертви:

“Після найвеличнішої жертви Спасителя … до закону [жертви] було внесено дві поправки. Перша: обряд причастя посів місце обряду жертвоприношення; і друга: ця зміна поставила наголос не на тварині, якою жертвують, а на самій особі, яка жертвує. У певному розумінні, у жертвуванні увага перейшла з пожертвування на того, хто приносить цю жертву. …

Замість наших тварин чи зерна тепер Господь просить нас зректися всього нечистого. …

Коли ми долаємо свої егоїстичні бажання, ставимо Бога на перше місце в житті та обіцяємо служити йому, яку б ціну не довелося сплатити, тоді ми живемо за законом жертви” (“The Law of Sacrifice”, Ensign, Oct. 1998, 10).

Старійшина Ніл A. Максвелл, з Кворуму Дванадцятьох Апостолів, сказав: “Ніколи справжньою особистою жертвою не було покладання на жертовник тварини. Нею є готовність покласти на жертовник тварину, яка в нас, і дати їй згоріти!” (“Deny Yourselves of All Ungodliness”, Ensign, May 1995, 68).

Скрушене серце і упокорений дух.

Старійшина Д. Тодд Крістофферсон описав, що означає мати скрушене серце і упокорений дух:

“Ви … можете принести Господу в дар своє розбите або розкаяне серце і упокорений або послушний дух. В дійсності, ви даруєте себе такими, якими ви є і якими станете.

Чи є у вашому житті щось нечисте або негідне? Коли ви цього позбудетеся, це і буде даром Спасителеві. Чи є гарна звичка або якість, яку вам слід набути? Якщо ви виховаєте її у собі і вона стане рисою вашого характеру, цим ви зробите дар Господу” (“Ти ж колись, як навернешся”, Ensign або Ліягона, трав. 2004, с. 12).

Як покращити наше навчання

Працюйте разом з членами сім’ї. “Люди, які мають найбільший вплив на особистість---хороший чи поганий---зазвичай ті, хто оточує його або її вдома. Оскільки дім---це центр навчання євангелії та життя за нею, ваші зусилля зміцнити члена класу будуть найефективнішими, коли ви співпрацюєте з … родичами” (Навчати, як навчав Спаситель, с. 8).

Роздрукувати