За Мною йдіть
19--25 жовтня. 3 Нефій 27--4 Нефій: “Не могло бути щасливішого народу”


“19--25 жовтня. 3 Нефій 27--4 Нефій: “Не могло бути щасливішого народу”, За Мною йдіть---для Недільної школи. Книга Мормона. 2020 (2020)

“19--25 жовтня. 3 Нефій 27--4 Нефій”, За Мною йдіть---для Недільної школи. 2020

Зображення
Ісус молиться з нефійцями

Молитва Христа, художник Дерек Хегстед

19--25 жовтня

3 Нефій 27--4 Нефій

“Не могло бути щасливішого народу”

Особисте вивчення 3 Нефій 27--4 Нефій є найкращим способом готуватися навчати. Доктрини та ідеї в цьому навчальному плані можуть допомогти вам реагувати на духовні спонукання, які ви отримуєте під час вивчення.

Запишіть ваші враження

Зображення
піктограма “Обмін думками”

Заохочуйте до обміну думками

Один спосіб заохотити членів класу ділитися натхненними ідеями зі свого особистого вивчення---це попросити їх знайти гімн, який пов’язаний з істинами, які вони дізналися з 3 Нефій 27--4 Нефій. Після цього вони можуть поділитися знайденими ними гімнами і тим, як ці гімни пов’язані з цими духовними істинами.

Зображення
піктограма “Навчання”

Навчайте доктрині

3 Нефій 27:1--22

Церква Ісуса Христа названа в Його ім’я і заснована на Його євангелії.

  • Обговорення назви Церкви може поглибити вдячність членів вашого класу за їхнє членство в Церкві Ісуса Христа Святих Останніх Днів. Попросіть членів класу перелічити назви різних організацій і описати те, про що говорять ці назви стосовно цих організацій. Після цього члени класу можуть прочитати 3 Нефій 27:1--12 і знайти, чого навчав Спаситель стосовно назви Церкви. Вони також можуть поділитися тим, що для них означає бути членом Христової Церкви. Що означає взяти на себе Його ім’я?

  • Ось ще один спосіб обговорити важливість назви Церкви Спасителя. Після обговорення істин, які знаходяться в 3 Нефій 27:1--22, ви можете написати повну назву Церкви на дошці. Після цього члени класу можуть вибрати слова в назві і запропонувати, як кожне слово допомагає нам знати, хто ми такі і у що ми віримо. Висловлювання президента М. Рассела Балларда в “Додаткових джерелах” може допомогти. Чому важливо використовувати назву Церкви, коли ми ділимося своїми віруваннями з іншими?

  • Пояснивши, що Його Церква повинна бути “збудован[а] на [Його] євангелії” (3 Нефій 27:10), Спаситель описав Свою євангелію. Можливо, ви можете попросити членів класу поділитися тим, як вони можуть пояснити другові, що таке євангелія. Після цього ви можете попросити їх опрацювати 3 Нефій 27:13--22 і знайти, як Спаситель визначив Свою євангелію. Як би ми підсумували те, що сказав Спаситель? Коли ми вивчаємо визначення євангелії Спасителем, які натхненні ідеї ми отримуємо стосовно того, як жити за євангелією у нашому повсякденному житті?

3 Нефій 29--30

Книга Мормона---це ознака того, що виконується Божа робота останніх днів.

  • Можливо, ви можете почати обговорення про 3 Нефій 29--30 з розмови про ознаки. Наприклад, члени класу можуть назвати ознаки, які дають нам знати про наближення бурі або зміну пори року. Після цього вони можуть прочитати 3 Нефій 29:1--3, аби дізнатися, що означає поява Книги Мормона, яку Мормон назвав “ці висловлювання” (див. також 3 Нефій 21:1--7). Яке послання дав Господь в 3 Нефій 29:4--9 тим, хто “відкида[є]” або “заперечу[є]” роботу Бога в останні дні? Як щоденне читання Книги Мормона зміцнює нашу віру в те, що інші люди “відкида[ють]” або “заперечу[ють]” в наші дні?” Можливо, ви захочете попросити членів класу прочитати запрошення Господа в 3 Нефій 30 і поділитися тим, як Книга Мормона допомогла їм прийняти це запрошення.

4 Нефій

Навернення до Ісуса Христа і Його євангелії веде до єдності і щастя.

  • Розповідь в 4 Нефій ілюструє радість, яка може з’явитися в нашому житті---як окремих осіб, сімей і приходу або колу---коли ми намагаємося бути більше наверненими до Ісуса Христа. Попросіть членів класу опрацювати 4 Нефій 1:1--18 і написати на дошці благословення, які отримали люди, коли всі вони навернулися до Господа. Як їхнє навернення вплинуло на їхнє ставлення одне до одного? Можливо, члени класу можуть поділитися тим, як євангелія принесла їм подібні благословення в їхні сім’ї або їхній приход. Щоб допомогти членам класу зрозуміти, як кожен з нас може жити так, як жили люди в 4 Нефій і як ми можемо заохочувати мати більше єдності та щастя серед оточуючих нас людей, ви можете прочитати висловлювання старійшини Д. Тодда Крістофферсона в “Додаткових джерелах”. Члени класу можуть оцінити свої особисті зусилля в трьох сферах, які описав старійшина Крістофферсон.

  • Люди в Книзі Мормона визначали себе як нефійці і ламанійці---і багато інших “-ійців”---протягом століть, але після служіння Спасителя серед них ці відмінності зникли. Прочитавши 4 Нефій 1:17 разом, можливо, члени класу можуть поділитися своїми думками про те, які типи “-ійців” або інших груп існують у нашому суспільстві сьогодні. Що ми можемо робити, аби подолати такі розбіжності і насправді стати “як один дітьми Христа”? (Вірш 17).

  • Що члени класу можуть дізнатися із занепаду суспільства Сіону, описаному в 4 Нефій? Ви можете попросити їх опрацювати 4 Нефій 1:19--34 і знайти, що стало причиною кінця щастя і єдності, які люди відчували майже 200 років після відвідування Спасителя. Які істини в цих віршах можуть допомогти нам визначити ставлення і поведінку, які необхідно змінити в нашому житті і в нашому суспільстві?

Зображення
піктограма “Вивчення”

Заохочуйте вивчення вдома

У Мормон 1--6 описано трагічні події, які призвели до знищення нефійського народу. Щоб заохотити членів класу читати ці розділи, попросіть їх знайти те, що вони помічають в нефійцях, і те, що, як ми бачимо, відбувається в наші дні.

Зображення
піктограма “Джерела”

Додаткові джерела

Назва Христової Церкви.

Президент М. Рассел Баллард сказав:

“Я багато розмірковував про те, чому Спаситель дав Своїй відновленій Церкві назву з шести слів. Вона може здаватися довгою, але якщо ми подивимося на неї як на опис того, чим є Церква, то вона відразу здаватиметься прекрасно короткою, об’єктивною і простою. Як може будь-який опис бути більш чітким і зрозумілим, і в той же час вміщатися лише у кілька слів?

Кожне слово є пояснюючим і необхідним.

Слова Церква Ісуса Христа проголошують, що це Його Церква [див. 3 Нефій 27:8]. …

Останніх Днів---це є поясненням того, що це та сама Церква, яку Ісус Христос заснував під час Свого земного служіння, однак відновлена в останні дні. Ми знаємо, що був відхід, тобто відступництво, через що виникла необхідність у Відновленні Його істинної і довершеної Церкви в наш час.

Святих---означає те, що члени Церкви наслідують Його і намагаються виконувати Його волю, дотримуватися Його заповідей і готуватися, щоб у майбутньому знову жити з Ним і нашим Небесним Батьком. Словом святі називають тих, хто прагне освятити своє життя, увійшовши в завіт іти за Христом” (“Важливість імені”, Ensign або Ліягона, лист. 2011, с. 80).

Що необхідно для розбудови Сіону?

Старійшина Д. Тодд Крістофферсон навчав: “Сіон є Сіоном завдяки характеру, якостям та вірності його жителів [див. Мойсей 7:18]. … Якщо ми хочемо встановлювати справу Сіону в наших домівках, філіях, приходах і колах, нам треба піднятися до цієї норми. Потрібно: (1) стати об’єднаними---людьми одного серця і одного розуму, (2) стати, кожному окремо і всім разом, святим народом і (3) піклуватися про нужденних з такою ефективністю, щоб усунути бідність з нашого середовища. Ми не можемо чекати, поки прийде Сіон і все це станеться---Сіон прийде тільки тоді, коли все це вже існуватиме” (“Прийдіть у Сіон”, Ensign або Ліягона, лист. 2008, с. 38).

Як покращити наше навчання

Використовуйте різні методи. Це може бути легко---використовувати лише один стиль навчання, але за допомогою різних методів навчання можна знайти підхід до різних членів класу. Подумайте про методи, які ви використовували недавно---чи використовували ви історії, наочні уроки, зображення і так далі? (Див. Навчати, як навчав Спаситель, с. 7).

Роздрукувати