За Мною йдіть
14--20 грудня. Мороній 10: “Прийдіть до Христа, і вдосконалюйтеся в Ньому”


“14--20 грудня. Мороній 10: “Прийдіть до Христа, і вдосконалюйтеся в Ньому”, За Мною йдіть---для Недільної школи. Книга Мормона. 2020 (2020)

“14--20 грудня. Мороній 10”, За Мною йдіть---для Недільної школи. 2020

Зображення
Ісус являється нефійцям

Щоб знати вам, художник Гарі Л. Капп

14--20 грудня

Мороній 10

“Прийдіть до Христа, і вдосконалюйтеся в Ньому”

Члени вашого класу могли отримати значущий досвід, читаючи Книгу Мормона цього року. Покладайтеся на цей досвід, аби заохочувати всіх у класі вивчати Писання.

Запишіть ваші враження

Зображення
піктограма “Обмін думками”

Заохочуйте до обміну думками

Ви можете попросити членів класу уявити, що Мороній прийшов на урок. Що б вони сказали йому про те, що він написав у Мороній 10? Чи є якісь вірші, які мають для них особливе значення? Можливо, вони можуть поділитися досвідом, який вони мали з цими віршами.

Зображення
піктограма “Навчання”

Навчайте доктрині

Moроній 10:3--7

Я можу знати істину силою Святого Духа.

  • Члени класу можуть отримати нові натхненні думки, якщо уважно вивчатимуть Мороній 10:3--5. Щоб допомогти їм, ви можете написати важливі фрази на окремих клаптиках паперу і роздати по одному кожному члену класу або групі членів класу. Попросіть їх обдумати або обговорити, що означають їхні фрази, включаючи те, що вони можуть робити, щоб застосувати це в своєму житті. Після цього ви можете прочитати Мороній 10:3--5 разом, зупиняючись кожного разу, коли натрапите на фразу, яку хтось вивчав, щоб той член класу міг поділитися своїми думками.

  • Щоб заохочувати членів класу ділитися досвідом, який вони отримали, коли діяли згідно із запрошенням Моронія в цих віршах, ви можете попросити їх уявити, що вони намагаються заохотити друга або члена сім’ї отримати свідчення про Книгу Мормона. Як вони можуть використати Мороній 10:3--7? Яким досвідом вони можуть поділитися? Як ми можемо допомогти іншим зрозуміти, що означає знати щось “силою Святого Духа”? (Мороній 10:5).

Moроній 10:8--25

“Не заперечу[йте] дарів Бога”.

  • Чому застереження “Не заперечу[йте] дарів Бога” особливо важливе в ці останні дні? (Мороній 10:8). Заохочуйте членів класу обдумати це запитання, коли вони читають Мороній 10:8--18. Щоб допомогти зміцнити вірування членів класу в духовні дари, ви можете попросити їх поділитися прикладами того, як люди використовують кожний дар, перелічений в Мороній 10:9--16. Приклади можуть бути з Писань, з історії Церкви або з їхнього власного життя. (Приклади з Книги Мормона запропоновані в “Додаткових джерелах”). Ви також можете обговорити, як деякі з дарів, описаних в цих віршах, проявилися під час появи Книги Мормона. Чому важливо вірити в духовні дари людині, яка прагне отримати свідчення про Книгу Мормона? Що ми інколи робимо, аби “заперечува[т]и” ці дари в нашому житті? Як ці дари допомагають нам “прий[ти] до Христа, і вдосконалю[вати]ся в Ньому”? (Див. Мороній 10:30--33).

  • Ще один спосіб опрацювати духовні дари, описані в цих віршах,---це написати на дошці подібні запитання: Що таке духовні дари?, Кому вони даються?, Чому вони даються? і Як нам їх отримати? Після цього попросіть членів класу опрацювати Мороній 10:8--25 і знайти відповіді. (Висловлювання Президента Бригама Янга і президента Далліна Х. Оукса в “Додаткових джерелах” також можуть допомогти). На додаток до духовних дарів, перелічених у віршах 9--16, які інші “дар[и] Бога” ми отримали або якими були благословенні?(Мороній 10:8). Можливо, ви захочете поділитися тим, чого навчав старійшина Брюс Р. Мак-Конкі: “Духовні дари незліченні за кількістю й необмежені за різноманітністю. Ті, що вказані в явлених Писаннях, є лише прикладами безмежного впливу божественної благодаті, яку милостивий Бог дає тим, хто любить Його і служить Йому” (A New Witness for the Articles of Faith [1985], 371).

Мороній 10:30--33

Я можу вдосконалюватися через благодать Ісуса Христа.

  • Що, на вашу думку, допомогло б членам вашого класу прийняти запрошення Моронія “прий[ти] до Христа, і вдосконалю[вати]ся в Ньому”? (Мороній 10:32). Можливо, якщо ви розпочнете з гімну на цю тему, такого як “За Мною йдіть” (Гімни, № 59), це може запросити Духа у ваше обговорення, а члени класу можуть поділитися будь-яким зв’язком, який вони бачать між гімном та істинами, які знаходяться в Мороній 10:30--33. Що ми дізнаємося з цих віршів і цього гімну про те, що означає прийти до Христа? Що означає бути “досконалими в Христі”? (Див. також УЗ 76:50--53, 69). Поділіться своїми почуттями про те, що означає стати “досконалими через Ісуса” (УЗ 76:69) і заохочуйте членів класу поділитися своїми.

  • Через те, що це---останнє обговорення Книги Мормона вашого класу цього року, можливо, ви захочете попросити членів класу поділитися тим, що вони відчували і що дізналися, коли вивчали цю книгу. Щоб допомогти членам класу зробити це, ви можете прочитати Мороній 10:32--33 разом і попросити членів класу провести кілька хвилин, обдумуючи, як Книга Мормона допомогла їм прийти до Христа. Ви можете запитати: Як Книга Мормона допомогла нам мати більше любові до Бога? Як вона допомогла нам більш повно покладатися на благодать Христа? Як вона допомогла нам “не заперечу[вати]” силу Спасителя? Попросіть членів класу свідчити про Книгу Мормона і те, що вона свідчить про Ісуса Христа.

Зображення
піктограма “Вивчення”

Заохочуйте вивчення вдома

Щоб допомогти членам класу очікувати вивчення Учення і Завітів наступного року, ви можете розглянути Мороній 10:9--16 і пояснити, що всі ці дари знаходяться в Церкві сьогодні. Коли ми читаємо Учення і Завіти, то побачимо, як дари і сила Бога використовувалися, щоб виконувати Його роботу в останні дні.

Зображення
піктограма “Джерела”

Додаткові джерела

Прояви духовних дарів у Книзі Мормона.

Свідчення Президента Бригама Янга про духовні дари.

Віра. Коли ви вірите в принципи євангелії та здобуваєте віру, яка є даром Божим, Він збільшує вашу віру, додаючи віру до віри. …

Дар зцілення. Я тут для того, щоб свідчити про сотні випадків зцілення чоловіків, жінок і дітей силою Божою через рукопокладання, і я бачив багатьох, хто були підняті з брам смерті і повернулися від межі вічності, і тих, чиї духи дійсно залишили їхнє тіло, а потім знову повернулися. Я свідчу, що бачив хворих, зцілених рукопокладанням, відповідно до обіцяння Спасителя. …

Пророцтво, одкровення і знання. Кожний чоловік і кожна жінка можуть бути одкровителями й мати свідчення про Ісуса, яке є духом пророцтва, і передбачати задуми й волю Бога стосовно них, уникаючи злого і обираючи те, що є добрим” (Teachings of Presidents of the Church: Brigham Young [1997], 252--253).

“Сприйма[йте] кожний добрий дар”.

Президент Даллін Х. Оукс розповів, як прагнення духовних дарів благословило його матір: “Втративши чоловіка, моя овдовіла мати відчувала, скільки всього лягло їй на плечі. Як вона молилася, щоб мати силу виконати свій обов’язок---поставити на ноги трьох малих дітей! Вона прагнула, вона була гідною і вона отримала свої благословення! На її молитви відповіді прийшли у різний спосіб, у тому числі їй були дані й духовні дари. Цих дарів було багато, але в моїй пам’яті закарбувалися саме дари віри, свідчення й мудрості” (“Spiritual Gifts”, Ensign, Sept. 1986, 72).

Як покращити наше навчання

Відведіть час для того, щоб учні ділилися. “Коли учні діляться вивченим, вони не лише відчувають Духа і зміцнюють їхні свідчення, але також заохочують інших членів класу відкривати істини для самих себе” (Навчати, як навчав Спаситель, с. 30).

Роздрукувати