За Мною йдіть
21--27 грудня. Різдво: “Він прийде у світ, щоб викупити Свій народ”


“21--27 грудня. Різдво: “Він прийде у світ, щоб викупити Свій народ”, За Мною йдіть---для Недільної школи. Книга Мормона. 2020 (2020)

“21--27 грудня. Різдво”, За Мною йдіть---для Недільної школи. 2020

Зображення
Йосип, Марія і немовля Ісус в яслах

Дивіться: Агнець Божий, художник Уолтер Рейн

21--27 грудня

Різдво

“Він прийде у світ, щоб викупити Свій народ”

Коли ви вивчаєте народження Ісуса Христа цього тижня, подумайте, як ви можете допомогти вашому класу зміцнити свої свідчення про Ісуса Христа і Його Спокуту. Деякі ідеї з цього навчального плану можуть допомогти.

Запишіть ваші враження

Зображення
піктограма “Обмін думками”

Заохочуйте до обміну думками

Попросіть членів класу розділитися на пари або групи і поділитися, як те, що вони дізналися про Ісуса Христа з Книги Мормона цього року, зміцнило їхню віру в Нього і Його вчення.

Зображення
піктограма “Навчання”

Навчайте доктрині

1 Нефій 11:13--23; Геламан 14:1--13; 3 Нефій 1:4--22

Ісус Христос народився, щоб бути нашим Спасителем.

  • Як ви можете використовувати Книгу Мормона, щоб навчати членів класу про священну подію народження Спасителя? Один спосіб---це розділити клас на три групи і дати кожній з груп один з наведених далі уривків з Писань, щоб прочитати їх разом: 1 Нефій 11:13--23; Геламан 14:1--13 і 3 Нефій 1:4--22. Попросіть групи обговорити, чого ці уривки з Писань навчають їх про народження Спасителя. Після цього кожна група може поділитися з рештою класу тим, що вони обговорювали. Чому важливо мати свідчення Книги Мормона про народження Спасителя?

  • Знання про народження Христа є важливим, але знання про те, чому Він народився, є життєво важливим. Як ви можете допомогти вашим учням обдумати викупну силу Ісуса Христа? Можливо, члени класу можуть поділитися деякими історіями і уривками з Писань, які вони вивчали цього тижня (див. навчальний план для цього тижня у посібнику За Мною йдіть---для окремих осіб і сімей). Заохочуйте їх ділитися тим, як те, що вони вивчали, поглибило їхню вдячність за народження Спасителя і за Його викупну силу.

  • Щоб почати обговорення про дари, які Бог дав нам через Свого Сина, ви можете попросити кількох членів класу поговорити про особливі подарунки, які вони отримали на Різдво. Як ми виявляємо вдячність за отримані подарунки? Після цього члени класу можуть прочитати цитату Президента Томаса С. Монсона, яка знаходиться в “Додаткових джерелах”, і обговорити чотири дари, про які згадав Президент Монсон. Яку роль відіграє Спаситель у цих дарах? Як ми можемо показати нашу вдячність Небесному Батьку за ці дари?

  • Як частину обговорення про Різдво, попросіть членів класу зіграти або заспівати різдвяні гімни. Ви також можете опрацювати деякі джерела, перелічені в “Додаткових джерелах”.

Титульна сторінка Книги Мормона; Вступ до Книги Мормона; 2 Нефій 25:23, 26; 33:4, 10

Книга Мормона свідчить про Ісуса Христа.

  • Через те, що ваше вивчення Книги Мормона в Недільній школі закінчується, ви можете дати членам класу можливість обдумати те, що вони дізналися про Ісуса Христа в Книзі Мормона цього року. Щоб допомогти почати обговорення, ви можете прочитати разом 2 Нефій 25:23, 26 і 33:4, 10, а також уривки з Вступу до Книги Мормона і титульної сторінки. Ви також можете поділитися історією або уривком, які наблизили вас до Ісуса Христа, а після цього виділити членам класу кілька хвилин, щоб поділитися своїми власними історіями або уривками. Свідчіть про Книгу Мормона і попросіть інших членів класу зробити те саме.

Зображення
піктограма “Вивчення”

Заохочуйте вивчення вдома

Щоб надихнути членів класу почати читати Учення і Завіти, ви можете поділитися улюбленим віршем або надихаючим досвідом, пов’язаним з вивченням Учення і Завітів.

Зображення
піктограма “Джерела”

Додаткові джерела

Різдвяні джерела.

  • Матвій 1:18--252; Лука 2

  • Альбом “Євангелія в мистецтві”, №№ 28, 29, 30, 3181

  • Зображення у навчальному плані для цього тижня в посібнику За Мною йдіть---для окремих осіб і сімей

  • “Спаситель народився---Різдвяне відео” (відео, ChurchofJesusChrist.org)

  • “Good Tidings of Great Joy: The Birth of Jesus Christ” (video, ChurchofJesusChrist.org)

  • Christmas.ComeUntoChrist.org

  • Різдвяні духовні збори за участю Першого Президентства (ChurchofJesusChrist.org/broadcasts/first-presidency-christmas-devotionals)

Дари Спасителя.

Президент Томас С. Монсон навчав:

“Я роздумував про контрасти Різдва. Найпрестижніші комерційні каталоги пропонують, як ніколи, великий перелік химерних подарунків у дорогих, професійно зроблених упаковках, поміщаючи їх під заголовком “Для людини, яка має все”. Читаючи один з таких каталогів, я побачив дім площею в 372 кв. м, перев’язаний величезною червоною стрічкою з відповідною вітальною листівкою, на якій написано: “Веселого Різдва”. Серед інших речей були прикрашені діамантами ключки для гравців у гольф, круїз по Карибському морю для тих, хто любить подорожі, та шикарна подорож у Швейцарські Альпи для любителів пригод. Такі подарунки начебто відповідають темі різдвяного мультфільму, який показував трьох мудреців, подорожуючих до Віфлеєму з подарунковими коробками на своїх верблюдах. Один каже: “Бальтазаре, я тобі кажу, цими подарунками ми почнемо дещо, що вийде з-під контролю!” …

Давайте на кілька хвилин відкладемо різдвяні каталоги з їх екзотичними описами подарунків. Давайте відкладемо вбік навіть квіти для мами, особливу краватку для тата, гарну ляльку, потяг з гудком, довгоочікуваний велосипед … і спрямуємо свої думки до даних Богом дарів, не підвладних часу. З довгого переліку я назву лише чотири: …

Перше, дар народження. Його було дано кожному з нас. Ми мали божественний привілей залишити небесний дім і отримати скинію з тіла та показати своїм способом життя, що ми гідні й достойні того, щоб одного дня повернутися до Небесного Батька, до тих, кого ми любимо, в царство, що зветься целестіальним. … Наш обов’язок---виявити вдячність вчинками свого життя. …

Друге, дар миру. Ми живемо в гамірливому світі: гуркіт транспорту, нав’язливість реклами в засобах масової інформації та величезна кількість потреб нашого часу, вже не кажучи нічого про проблеми в усьому світі,---викликають головний біль, завдають страждань і підривають нашу силу протистояти. …

Той, Хто поніс страждання і знайомий зі скорботами, промовляє до кожного стривоженого серця й проливає дар миру: “Зоставляю вам мир, мир Свій вам даю! Я даю вам не так, як дає світ. Серце ваше нехай не тривожиться, ані не лякається” (Іван 14:27). …

Третє, дар любові. “Учителю, котра заповідь найбільша в Законі?”---запитав законник, який розмовляв з Ісусом. Відповідь була негайною: “Люби Господа Бога свого всім серцем своїм, і всією душею своєю, і всією своєю думкою.

Це найбільша й найперша заповідь.

А друга однакова з нею: “Люби свого ближнього, як самого себе” (Матвій 22:36--39). …

Четверте, дар життя, а саме безсмертя. План нашого Небесного Батька є найвищим виявом істинної любові. Все найдорожче для нас---наші сім’ї, друзі, радість, знання, свідчення---зникли б, якби не наш Батько і Його Син, Господь Ісус Христос. Серед усього, що було сказано і написано в цьому світі, є божественне висловлювання про істину: “Так-бо Бог полюбив світ, що дав Сина Свого Однородженого, щоб кожен, хто вірує в Нього, не згинув, але мав життя вічне” (Іван 3:16)” (“Gifts”, Ensign, May 1993, 59--62).

Як покращити наше навчання

Казати “Я не знаю”---це нормально. Хоча вам і слід робити все можливе, щоб відповісти на будь-які запитання членів вашого класу про євангелію, Господь не очікує, що ви знатимете все. Коли ви не знаєте, як відповісти на запитання, попросіть клас разом шукати відповідь на запитання в Писаннях і поділитися знайденим. (Див. Навчати, як навчав Спаситель, с.24).

Роздрукувати