Учення і Завіти 2021
1--7 лютого. Учення і Завіти 10--11: “Щоб ти міг вийти переможцем”


“1--7 лютого. Учення і Завіти 10--11: “Щоб ти міг вийти переможцем”, За Мною йдіть---для Недільної школи. Учення і Завіти. 2021 (2020)

“1--7 лютого. Учення і Завіти 10--11”, За Мною йдіть---для Недільної школи. 2021

Зображення
рукопис Книги Мормона

Копія оригінального рукопису Книги Мормона.

1--7 лютого

Учення і Завіти 10--11

“Щоб ти міг вийти переможцем”

Які враження ви отримали під час читання Учення і Завітів 10--11? Які думки з’явилися у вас стосовно потреб людей, яких ви навчаєте?

Запишіть ваші враження

Зображення
піктограма “Обмін думками”

Заохочуйте до обміну думками

Щоб надати членам класу можливість поговорити про те, що вони дізналися під час свого особистого і сімейного вивчення Писань, ви можете написати на дошці Учення і Завіти 10 та Учення і Завіти 11. Кілька членів класу можуть написати під будь-яким із заголовків номер вірша, в якому вони знайшли важливу істину. Виберіть кілька віршів і попросіть членів класу поділитися істинами, знайденими там.

Зображення
піктограма “Навчання”

Навчайте доктрині

Учення і Завіти 10:1--33

Сатана прагне знищити роботу Бога.

  • Учення і Завіти 10 може допомогти членам класу розпізнати зусилля Сатани знищити їхню віру і протистояти їм. Щоб надати деякий історичний контекст для цього розділу, ви можете попросити члена класу розповісти, як Мартін Гарріс втратив 116 сторінок перекладу Книги Мормона (див. заголовок розділу для Учення і Завітів 3 та Святі, 1:50--53). Після цього члени класу можуть опрацювати Учення і Завіти 10:1--33, щоб знайти план Сатани стосовно втрачених сторінок. Що ми дізнаємося з цих віршів про способи, які використовує Сатана, і чому він це робить? (Див. також вірш 63). Як він працює подібним чином у наші дні? Як Господь допомагає нам подолати вплив Сатани у нашому житті?

Учення і Завіти 10:34--52

Господня “мудрість більша за підступність диявола”.

  • Коли ми занепали духом через наші гріхи, то можемо знайти надію завдяки знанню про те, як Господь відреагував на гріх, який вчинили Джозеф Сміт і Мартін Гарріс, коли не послухалися Господа і втратили 116 сторінок перекладу Книги Мормона. Подумайте, як ви можете допомогти членам класу знайти надію в цій історії. Наприклад, ви можете попросити їх поділитися тим, що вони дізналися про Господа в Ученні і Завітах 10:34--52 (див. також Учення і Завіти 3:1--3). Члени класу можуть поділитися тим, як вони дізналися, що Господня “мудрість більша за підступність диявола” (Учення і Завіти 10:43). Як це знання зміцнює нашу віру в Нього?

    Зображення
    Мормон скорочує золоті пластини

    Мормон скорочує пластини, художник Том Ловелл

Учення і Завіти 11

Якщо ми запитуємо у Бога, то отримаємо відповідь.

  • У навчальному плані для цього тижня у посібнику За Мною йдіть---для окремих осіб і сімей пропонується прочитати Учення і Завіти 11, нібито це було написано для нас. Можливо, члени класу захочуть поділитися чимось з цього розділу, на що вони звернули особливу увагу. Як вони планують застосувати те, про що дізналися?

  • Один із способів, щоб заохотити обговорення Учення і Завіти 11---це попросити членів класу знайти принцип у цьому розділі, а потім написати запитання щодо нього. Запитання можуть бути такими: “Що означає припадати до Христа всім своїм серцем?” (Вірш 19) або “Як нам отримати Боже слово?” (Вірш 21). Члени класу можуть записати свої запитання зверху аркуша паперу і передавати свої аркуші по кімнаті, додаючи власні думки і можливі відповіді до запитань одне одного. (Може бути корисним спершу розділити клас на маленькі групи). Після цього члени класу можуть поділитися з класом деяким ідеями, написаними іншими стосовно їхніх запитань.

Учення і Завіти 11:8--26

Бог дасть нам Свого Духа, коли ми готуємо себе як Він того хоче.

  • Чи буде корисним для членів вашого класу поговорити про те, як розпізнати особисте одкровення з допомогою Духа? Якщо так, то ви можете почати обговорення, попросивши їх уявити, що їх попросили написати деякі істини про те, як отримати особисте одкровення. Що вони візьмуть з Учення і Завітів 11:8--26? Наприклад, що вони напишуть про підготовку до отримання спрямування для нашого життя і відповідей на наші запитання? Що вони скажуть про те, як розпізнати відповіді, коли вони з’являються? Попросіть членів класу подумати про те, як вони застосують те, що дізналися, коли намагатимуться прагнути особистого одкровення.

    Як частину цієї вправи, ви можете поділитися цим висловлюванням сестри Джулі Б. Бек, колишнього генерального президента Товариства допомоги: “Спроможність стати гідним особистого одкровення, отримати його і діяти згідно з ним---це єдина найважливіша навичка, яку можна здобути в цьому житті” (“І також на рабів та невільниць за тих днів виллю Духа Свого”, Ensign або Ліягона, трав. 2010, с. 11).

Як покращити наше навчання

Залучайте тих, у кого є проблеми. Що ви можете робити, коли член класу здається втратив зв’язок з рештою класу? Інколи все, що йому чи їй потрібно---це бути залученим. Попросіть цю людину взяти участь в наступному уроці. Якщо він чи вона не реагують на ваші зусилля спочатку, продовжуйте виявляти любов і турботу. (Див. Навчати, як навчав Спаситель, сс. 8--9).

Роздрукувати