Учення і Завіти 2021
25--31 січня. Учення і Завіти 6--9: “Це є дух одкровення”


“25--31 січня. Учення і Завіти 6--9: “Це є дух одкровення”, За Мною йдіть---для Недільної школи. Учення і Завіти. 2021 (2020)

“25--31 січня. Учення і Завіти 6--9”, За Мною йдіть---для Недільної школи. 2021

Зображення
писар пише на папері

25--31 січня

Учення і Завіти 6--9

“Це є дух одкровення”

В Ученні і Завітах 6--9 йдеться про цінні принципи стосовно отримання одкровення. Застосовуйте ці принципи, прагнучи одкровення стосовно того, як допомогти членам класу вчитися з цих розділів.

Запишіть ваші враження

Зображення
піктограма “Обмін думками”

Заохочуйте до обміну думками

Щоб заохотити членів класу ділитися своїм досвідом під час вивчення Учення і Завітів 6--9, ви можете попросити їх обговорити, якщо це доречно, будь-які духовні враження, які вони отримали під час вивчення. Які послання Господь мав для них?

Зображення
піктограма “Навчання”

Навчайте доктрині

Учення і Завіти 6; 8--9

Небесний Батько говорить зі мною через “Дух … істини”.

  • Господь може багато чого нас навчити про особисте одкровення в цих розділах, і у вас може бути недостатньо часу, щоб опрацювати все на уроці. Може бути корисним розділити клас на три групи і попросити кожну групу опрацювати розділ 6, 8 або 9 й знайти відповіді на такі запитання: Як Святий Дух говорить з нами? Як ми можемо розпізнати особисте одкровення? Як ми можемо підготувати себе до отримання одкровення? Після цього одна людина з кожної групи може коротко поділитися з класом знайденим її групою. Ви також можете заохотити членів класу поділитися своїм власним досвідом стосовно розпізнання особистого одкровення. Наприклад, чи є щось в Ученні і Завітах 6:22--24, що нагадує нам про отриманий нами досвід?

  • Говорити про особисте одкровення може бути незручно тим людям в класі, які моляться про спрямування, але не відчувають, що отримали його. Їм може допомогти інформація про те, що у Олівера Каудері були подібні почуття, коли він не міг перекладати так легко, як він сподівався. Можливо, ви можете попросити членів класу знайти пораду Господа Оліверу у розділі 9. Які послання у цьому розділі можуть допомогти тим, хто відчуває, що Господь не відповідає на їхні молитви? Висловлення в “Додаткових джерелах” також можуть допомогти.

    Зображення
    Олівер Каудері

    Олівер Каудері, художник Льюіс А. Рамсі

Учення і Завіти 6--7

“Саме того що ти бажаєш від Мене, те воно й буде тобі”.

  • У навчальному плані для цього тижня в посібнику За Мною йдіть---для окремих осіб і сімей запропоновано відмічати приклади таких слів, як бажаєш у розділах 6--7. Можливо, члени класу можуть поділитися тим, що вони дізналися з цієї вправи, або ви можете виконати цю вправу разом з класом. Чого навчають нас наші щоденні вчинки про наші бажання? Як Господь може допомогти нам змінити наші бажання?

Учення і Завіти 6:29--37

Якщо ми звертаємося до Господа, Він може допомогти нам подолати сумнів і страх.

  • Чому ми інколи “[боїмося] творити добро”? (Вірш 33). Можливо, члени класу можуть запропонувати деякі можливі причини разом з думками з Учення і Завітів 6:29--37, які дають нам сміливість творити добро.

  • Щоб почати обговорення про те, як Ісус Христос допомагає нам “не вага[ти]ся, не б[ояти]ся” (вірш 36), ви можете попросити членів класу написати на аркушах паперу те, чого люди можуть боятися. (Старійшина Рональд А. Разбанд поділився деякими прикладами у своєму посланні “Не бентежтеся” [Ensign або Ліягона, лист. 2018, с. 18]). Після цього ви можете прочитати написане на кількох аркушах і обговорити, як Спаситель і Його спокутна сила може допомогти нам, коли ми боїмося. В Ученні і Завітах 6:29--37 містяться деякі ідеї (див. також 1 Івана 4:18). Що означає “зверта[ти]ся до [Христа] в кожній думці”? (Вірш 36). Як це зосередження на Спасителі допомагає нам, коли ми стикаємося з сумнівом чи страхом?

Зображення
піктограма “Додаткові джерела”

Додаткові джерела

Розуміння того, як Небесний Батько відповідає на молитви.

“За своє життя я пізнав, що іноді не отримував відповіді на молитву, бо Господь знав---я був не готовий. Коли Він все ж відповідає, то часто це виглядає як “тут трохи і там трохи” [2 Нефій 28:30], тому що це все, що я здатен зрозуміти або все, що готовий робити” (Роберт Д. Хейлз, “Покладатись на Господа: Нехай станеться воля Твоя”, Ensign або Ліягона, лист. 2011, с. 73).

“Що ви робите, коли ретельно підготувавшись, палко помолившись і чекаючи на відповідь протягом значного часу, ви все ж не отримуєте її? Можливо, коли так буває, вам слід подякувати, бо це ознака Його довіри. Коли ви живете гідно і ваш вибір відповідає вченням Спасителя, і вам слід діяти---дійте з довірою. … Якщо ви живете праведно і дієте, довіряючи Богу, Він не дозволить вам відхилитися занадто далеко, не надавши відчуття попередження, що ваше рішення є невірним” (Річард Г. Скотт, “Застосування божественного дару молитви”, Ensign або Ліягона, трав. 2007, с. 10).

Як покращити наше навчання

Висловлюйте впевненість у здатностях учнів. Деякі люди у вашому класі можуть відчувати себе невпевненими у своїй здатності вивчати євангелію. Поміркуйте, як ви можете запевнити їх, що якщо вони намагатимуться вивчати її самостійно, їх навчатиме Святий Дух. (Див. Навчати, як навчав Спаситель, с. 29).

Роздрукувати