Учення і Завіти 2021
28 грудня--3 січня. Учення і Завіти 1: “Прислухайтеся, о ви, люди”


“28 грудня--3 січня. Учення і Завіти 1: “Прислухайтеся, о ви, люди”, За Мною йдіть---для Недільної школи. Учення і Завіти. 2021 (2020)

“28 грудня--3 січня. Учення і Завіти 1”, За Мною йдіть---для Недільної школи. 2021

Зображення
сімʼя читає Писання

28 грудня--3 січня

Учення і Завіти 1

“Прислухайтеся, о ви, люди”

Коли ви читатимете Учення і Завіти 1, подумайте про те, на яких віршах ви можете зосередитися на уроці і як ви можете допомогти членам класу вчитися з цих віршів.

Запишіть ваші враження

Зображення
піктограма “Обмін думками”

Заохочуйте до обміну думками

Ви можете почати ваше вивчення Учення і Завітів у класі, запитавши членів класу, що вони відчувають стосовно вивчення цієї книги Писань цього року. Які уривки з розділу 1 допомагають їм відчувати радість з приводу читання Учення і Завітів? Можливо, ви можете попросити їх опрацювати розділ 1 і знайти вірш, яким би вони поділилися, якби намагалися переконати когось прочитати цю священну книгу.

Зображення
піктограма “Навчання”

Навчайте доктрині

Учення і Завіти 1

Господь запрошує нас “досліджу[вати] ці заповіді”.

  • Коли ви будете обговорювати Господню “передмов[у]” до Учення і Завітів (вірш 6), може бути корисним для когось у класі пояснити, що таке передмова і яка її мета у книзі. Після цього клас може обговорити, як розділ 1 виконує ту мету для Учення і Завітів. Наприклад, про які теми для книги розповідається в розділі 1? Які цілі має книга? Що ми знаходимо у цьому розділі, що може вплинути на те, як ми читаємо Учення і Завіти цього року?

  • У навчальному плані для цього тижня у посібнику За Мною йдіть---для окремих осіб і сімей нам пропонується обдумати, як ми будемо діяти щодо наказу Господа “досліджу[вати] ці заповіді” (вірш 37). Можливо, члени класу можуть поділитися тим, що вони планують робити цього року, щоб зробити їхнє вивчення Учення і Завітів значущим. На що вони звертатимуть увагу? Чим відрізняється старанне вивчення від просто читання? Які методи вивчення є для них найкориснішими?

Учення і Завіти 1:1--6, 23--24, 37--39

Бог говорить через Своїх слуг, і Його слова будуть виконані.

  • У багатьох з нас є члени сім’ї, друзі і знайомі, які не розділяють наші вірування стосовно сучасних пророків. Можливо, члени класу можуть поділитися істинами, знайденими ними в розділі 1, які вони можуть використати, щоб відповісти на запитання тих, хто сумнівається у їхніх віруваннях стосовно пророків. Ви можете запропонувати, щоб вони звернули особливу увагу на вірші 1--6 і 37--39. Чого ці вірші навчають про Господа і Його пророків?

  • Членам класу може бути цікаво дізнатися, що коли рада, покликана Джозефом Смітом, обговорювала видавництво одкровень Пророка, деякі члени ради були проти цієї ідеї. Їм було соромно через слабкість Джозефа у писанні, і вони були стурбовані тим, що видавництво одкровень може спричинити більше проблем для святих (див. Святі, 1:140--143). Як розділ 1 вирішує ці проблеми? (Див., наприклад, вірші 6, 24, 38).

  • Слова гімну “Почуйте всі пророка глас” (Гімни, № 12) навчають деяких подібних принципів, яких навчають у розділі 1. Можливо, ви можете заспівати або прочитати гімн разом, а потім попросити членів класу знайти рядки у гімні і віршах у розділі 1, які навчають тих самих принципів.

    Зображення
    сесія генеральної конференції

    Бог говорить до нас через Своїх слуг.

Учення і Завіти 1:12--30, 35--36

Господь відновив Свою євангелію, щоб допомогти нам стикатися з випробуваннями останніх днів.

  • Які думки мали члени класу, коли читали описання останніх днів у віршах 13--16? Що відбувається у світі сьогодні, що є виконанням цих пророчих описань? Заохочуйте членів класу поділитися знайденим у розділі 1, що допомогло їм відчувати спокій і впевненість, незважаючи на випробування наших днів.

  • Щоб допомогти членам класу обдумати благословення, які ми маємо завдяки тому, що євангелію було відновлено, ви можете написати на дошці Чого навчають вірші 17--23 про те, чому Господь відновив Свою євангелію? Члени класу можуть опрацювати ці вірші і поділитися своїми думками одне з одним. Наприклад, як істини, відновлені через Джозефа Сміта, допомогли нам збільшити нашу віру? (Див. вірш 21).

Учення і Завіти 1:19--28

Господь використовує “слабки[х] й прости[х]”, щоб виконувати Свою роботу.

  • Одна важлива тема Учення і Завітів 1---це роль “слабки[х] й прости[х]” у Господній великій роботі останніх днів (вірш 23). Попросіть членів класу опрацювати вірші 19--28, щоб дізнатися, як слова “слабк[і]” й “прост[і]” стосуються нас як Господніх слуг. Коли вони діляться знайденим, ви можете обговорити такі запитання: Які характеристики Господь хоче, щоб мали Його слуги? Що виконає Господь через Своїх слуг в останні дні? Як пророцтва у цих віршах виконуються по всьому світу і в нашому житті?

Як покращити наше навчання

Допоможіть учням застосовувати Писання до себе. Ті самі істини, які надихали перших святих, можуть допомогти нам стикатися з нашими випробуваннями сьогодні. Навчаючи Ученню і Завітам, допоможіть членам класу знайти зв’язок між Господніми посланнями Джозефу Сміту і тим, що Господь може сказати їм особисто. (Див. Навчати, як навчав Спаситель, с. 21).

Роздрукувати