Учення і Завіти 2021
28 грудня--3 січня. Учення і Завіти 1: “Прислухайтеся, о ви, люди”


“28 грудня--3 січня. Учення і Завіти 1: “Прислухайтеся, о ви, люди”, За Мною йдіть---для окремих осіб і сімей. Учення і Завіти. 2021 (2020)

“28 грудня--3 січня. Учення і Завіти 1”, За Мною йдіть—для окремих осіб і сімей. 2021

Зображення
сімʼя читає Писання

28 грудня--3 січня

Учення і Завіти 1

“Прислухайтеся, о ви, люди”

Думайте про Учення і Завіти 1 як про особистий вступ Господа до цієї книги Його одкровень в останні дні. Що Він хоче, аби ви знали про Учення і Завіти? Обміркуйте це запитання і запишіть будь-які думки, які приходитимуть, коли ви читатимете розділ 1.

Записуйте свої враження

У листопаді 1831 року відновленій Церкві Ісуса Христа було лише півтора роки. Хоча вона і зростала, але і досі була безвісною групою віруючих, яка жила на малонаселеному рубежі і яку очолював двадцятип’ятирічний пророк. Але Бог вважав цих віруючих Своїми слугами і посланцями, і Він хотів, щоб одкровення, які Він їм дав, були надруковані для світу.

Учення і Завіти 1---це передмова Господа до збірки цих одкровень, і це явно свідчить, що хоча членів Церкви було мало, це не відображало масштабу послання, яким, за бажанням Бога, мали поділитися Його святі. Це “голос попередження” всім “жителям землі”, який навчав їх покаятися і встановити “вічний завіт” Бога (вірші 4, 8, 22). Слуги, які несли це послання, були “слабкими й простими”, але смиренні слуги це саме те, що потрібне Богу—тоді і зараз—аби вивести Його Церкву “з мороку і з темряви” (вірші 23, 30).

Більше історичних фактів стосовно Учення і Завітів 1 можна знайти в Святі, 1:140–143.

Зображення
піктограма “особисте вивчення”

Ідеї для особистого вивчення Писань

Учення і Завіти 1

Господь запрошує мене “досліджувати ці заповіді”.

Вступ знайомить з книгою. У ньому висловлено теми і цілі книги, і він допомагає читачам підготуватися прочитати її. Коли ви будете читати розділ 1—“передмову” Господа до Учення і Завітів (вірш 6)—пошукайте теми і цілі Господа, які Він визначив для Своїх одкровень. Що ви дізнаєтеся з розділу 1 такого, що допоможе вам отримати якомога більше користі з вашого вивчення Учення і Завітів? Наприклад, ви можете обміркувати, що означає “почути голос Господа” у цих одкровеннях (див. вірш 14) або “досліджувати ці заповіді” (див. вірш 37).

Див. також Вступ до Учення і Завітів.

Учення і Завіти 1:1–6, 23–24, 37–39

Бог говорить через Своїх слуг, і Його слова будуть виконані.

Розділ 1 починається і закінчується проголошенням Бога, що Він говорить через Своїх обраних слуг? (Див. вірші 4–6, 23–24, 38). Запишіть, що ви дізнаєтеся з цього одкровення про Господа і Його голос. Що ви дізнаєтеся про слуг Господа? Коли ви чули голос Господа у голосі Його слуг? (Див. вірш 38).

Зображення
сесія генеральної конференції

Пророки та апостоли навчають нас Божим заповідям.

Учення і Завіти 1:3, 24–28, 31–33

Якщо я маю смирення, покарання Господа може вести мене до покаяння.

Зверніть увагу, що у вірші 3 та віршах 24–28 Господь сказав, що гріхи та помилки людей стануть відомими. В одному випадку---це болючий і гіркий досвід, а в іншому---це повчально. Чим ці ситуації так сильно відрізняються? Подумайте, як ви реагуєте, коли усвідомлюєте свої гріхи і слабкості. Які з якостей, знайдених вами у віршах 24–28, можуть допомогти вам правильно реагувати? Чого ці вірші, разом з віршами 31–33, навчають вас про те, якими Господь бачить ваші слабкості і гріхи?

Див. також Приповісті 3:11–12; Етер 12:27; Moроній 6:8.

Учення і Завіти 1:12–30, 35–36

Господь відновив Свою євангелію, аби допомогти мені долати випробування останніх днів.

Хоча розділ 1 застерігає про важкі дні, які прийдуть, там також міститься обнадійливе послання: “Я, Господь, знаючи про лихо, яке прийде на жителів землі, покликав Мого слугу Джозефа Сміта молодшого і говорив до нього з небес” (вірш 17).

Зверніть увагу на лиха, про які попереджав Господь (див., наприклад, вірші 13–16, 35). Які інші лиха ви помічаєте у сучасному світі---або у вашому житті? Вірші 17–30 описують, що Господь зробив для вас, очікуючи на ці лиха. Ви можете скласти список знайденого.

Зображення
піктограма “сімейне вивчення”

Ідеї для сімейного вивчення Писань і домашнього вечора

Учення і Завіти 1:1–6, 37–39.Щоб розпочати обговорення попереджень Господа, ви можете поговорити про попередження, які ми отримуємо від інших стосовно небезпеки, яку ми не можемо побачити, наприклад, слизька підлога, сильний шторм або машина, яка наближається. Чого ці приклади навчають нас про попередження Господа? Згідно з Ученням і Завітами 1:1–6, 37–39, як Господь нас попереджає? Про що Він недавно вас попереджав? Можливо, ви можете подивитися або почитати уривки з послань останньої генеральної конференції і пошукати приклади “голосу попередження” Бога.

Учення і Завіти 1:16.Що означає “установити [Господню] праведність”? Як ми можемо впевнитися, що робимо це, а не ходимо “своїм власним шляхом”?

Учення і Завіти 1:30.Що це означає, коли ми кажемо, що Церква “істинн[а] й жив[а]”? Для того, щоб ваша сім’я замислилася над цим запитанням, ви могли би показати їм зображення живих істот і неживих предметів. Ви також можете обговорити, що ви можете робити як сім’я, щоб допомогти “вивести [Церкву] з мороку і з темряви”.

Учення і Завіти 1:37.Ви можете розпланувати всією сім’єю те, як ви будете “досліджу[вати] ці заповіді” в Ученні і Завітах цього року. Як ви зробите вивчення Писань регулярним у житті вашої сім’ї? Які ідеї щодо вивчення можуть допомогти вам навчатися з Писань? (Див. “Ідеї для покращення вашого сімейного вивчення Писань” на початку цього матеріалу).

Щоб знайти більше ідей для навчання дітей, див. навчальний план для цього тижня у посібнику За Мною йдіть—для Початкового товариства.

Запропонована пісня: “Йди за пророком”, Збірник дитячих пісень, сс. 58--59, особливо останній куплет.

Як покращити особисте вивчення

Шукайте Ісуса Христа. Мета Писань---свідчити про Спасителя та Його євангелію. Коли ви будете читати Учення і Завіти 1, ви можете позначити або відмітити вірші, які навчають вас чогось про Ісуса Христа.

Зображення
Книга Заповідей

Збірка перших одкровень відновленої Церкви називалася Книга Заповідей.

Роздрукувати