Учення і Завіти 2021
18–24 січня. Учення і Завіти 3–5: “Мій труд пошириться”


“18–24 січня. Учення і Завіти 3–5: “Мій труд пошириться”, За Мною йдіть---для окремих осіб і сімей. Учення і Завіти. 2021 (2020)

“18–24 січня. Учення і Завіти 3–5”, За Мною йдіть—для окремих осіб і сімей. 2021

Зображення
чоловіки працюють у полі

Час збору врожаю у Франції, художник Джеймс Тейлор Харвуд

18–24 січня

Учення і Завіти 3–5

“Мій труд пошириться”

Записуйте, що ви дізнаєтеся і відчуваєте, коли вивчаєте Писання. Це допоможе вам пам’ятати ці враження і ділитися ними з іншими.

Записуйте свої враження

Під час кількох перших років в якості Господнього пророка Джозеф Сміт ще не знав усього про “дивовижну роботу”, до виконання якої його було покликано. Але його перший досвід навчив його одній істині---для того, аби отримати право на виконання роботи Бога, його око дійсно має бути “єдиноспрямованим до слави Бога” (Учення і Завіти 4:1, 5). Наприклад, якщо Господь дав йому пораду, яка суперечила його власним бажанням, йому потрібно було виконувати пораду Господа. І навіть, якщо він мав “багато одкровень і силу творити могутні діяння”, якщо його власна воля стає для нього важливішою в його очах, ніж воля Бога, він “мусить упасти” (Учення і Завіти 3:4). Але Джозеф дізнався ще щось, теж дуже важливе, про виконання роботи Бога: “Бог милостивий”, і якщо Джозеф щиро покається, він був “все ще … обраним” (вірш 10). Зрештою, робота Бога це робота викуплення. І ця робота “не може бути зруйнована” (див. вірш 1).

Зображення
піктограма “особисте вивчення”

Ідеї для особистого вивчення Писань

Учення і Завіти 3:1–15

Я маю довіряти Богу, а не боятися людей.

На початку служіння Джозефа йому дуже рідко траплялися хороші друзі---особливо такі, як Мартін Гарріс, шанований, заможний чоловік, положення якого дозволяло йому надавати значну підтримку. І Мартін охоче підтримав Джозефа, навіть ціною втрати поваги людей з його оточення та необхідної фінансової жертви.

Тому легко зрозуміти, чому Джозеф хотів задовольнити прохання Мартіна взяти першу частину перекладу Книги Мормона, аби показати своїй дружині, яка сумнівалася в істинності Книги Мормона. Джозеф не припинив просити Господа стосовно цього прохання, навіть коли Той заборонив це, доки, зрештою, після того, як Джозеф попросив утретє, Господь не сказав “Так”. На жаль, коли рукопис перебував у Мартіна, він загубився, і Джозеф та Мартін були сильно покарані Господом (див. Святі, 1:51–53).

Коли ви будете читати Учення і Завіти 3:1–15, подумайте, як на вас можуть впливати думки інших людей. Ви також можете звернути увагу на те, що Господь не лише докоряв Джозефу Сміту, але й промовляв слова милості. Що ви дізнаєтеся з того, як Господь одночасно і виправляв, і заохочував Джозефа? Яку ви знаходите пораду, що могла би допомогти вам подолати спокусу боятися людей більше, ніж Бога?

Учення і Завіти 4

Господь просить мене служити Йому всім моїм серцем.

Розділ 4 часто застосовують до місіонерів повного дня. Але цікаво звернути увагу на те, що це одкровення давалося Джозефу Сміту старшому, якого не покликали на місію, але він однак мав “бажання служити Богові” (вірш 3).

Один із способів читати цей розділ---це уявити, що це є описанням робочих обов’язків людини, яка бажає виконувати роботу Господа. Яким є список вимог? Які потрібні навички чи якості? Можливо, ви зможете з молитвою вибрати щось одне, що ви могли би робити, аби збільшити свою “правомочн[ість] для цієї роботи” (вірш 5).

Учення і Завіти 5

Я можу отримати своє власне свідчення про Книгу Мормона.

Зображення
Мартін Гарріс

Мартін Гарріс, художник Льюіс А. Рамсі

Якби вас попросили свідчити на суді про істинність Книги Мормона, які докази ви б навели? Подібне запитання мав Мартін Гарріс, коли його дружина, Люсі, заявляла, що Джозеф Сміт обманював людей, прикидаючись, що перекладає золоті пластини (див. Святі, 1:56–58). Тому Мартін попросив Джозефа надати йому більше доказів того, що пластини дійсно існували. Учення і Завіти 5 є одкровенням у відповідь на прохання Мартіна.

Що ви дізнаєтеся з Учення і Завітів 5 про наступне:

Учення і Завіти 5:1–10

Це покоління отримає слово Бога через Джозефа Сміта.

Чого вас навчає уривок Учення і Завіти 5:1–10 про важливу роль Джозефа Сміта у нашому розподілі та у вашому житті? Подумайте, як ви отримали слово Бога через Пророка Джозефа Сміта. Ви можете записати у щоденник або поділитися з кимось вашою вдячністю за істини, відновлені або уточнені через нього.

Див. також 2 Нефій 3:6–24.

Зображення
піктограма “сімейне вивчення”

Ідеї для сімейного вивчення Писань і домашнього вечора

Учення і Завіти 3:1–4.Попросіть члена сім’ї походити по “кривій”, а потім по “рівній” лінії. Що для вашої сім’ї означає знати, що “[Божі] стежки рівні”?

Учення і Завіти 3:7–10.Коли хтось тисне на нас, змушуючи не слухатися Бога, які істини з цих віршів можуть допомогти нам залишатися вірними? Можливо, члени сім’ї можуть розіграти в ролях ситуацію, в якій хтось залишатиметься вірним попри тиск не послухатися Бога.

Учення і Завіти 4.Коли ваша сім’я буде обговорювати, що означає працювати на нивах Бога, вони можуть попрацювати на присадибній ділянці (або зробити це в уяві). Яке знаряддя потрібне для роботи у саду чи на городі? Що Бог описує в розділі 4 такого, що може вважатися необхідним знаряддям для виконання Його роботи? Ваша сім’я може обговорити, чому кожне знаряддя важливе для виконання роботи Бога.

Учення і Завіти 5:7.Які є деякі приклади істин, в які ми віримо, але не можемо їх побачити? Що ми можемо відповісти другові, який бажає доказів, що Книга Мормона істинна?

Щоб знайти більше ідей для навчання дітей, див. навчальний план для цього тижня у посібнику За Мною йдіть—для Початкового товариства.

Запропонована пісня: “Доблесним я буду”, Збірник дитячих пісень, с. 85.

Як покращити особисте вивчення

Вивчіть напам’ять вірш з Писань. “Заучувати уривки з Писань—це ніби знаходити нових друзів. Це ніби познайомитися з новою людиною, яка може допомогти в час нужди, надихнути, втішити й спонукати до необхідних змін” (Річард Г. Скотт, “Сила Писань”, Ensign або Ліягона, лист. 2011, с. 6).

Зображення
Джозеф Сміт зі своїми батьками

Нестерпний тягар 116 сторінок, художник Квані Пові Віндер

Роздрукувати