Учення і Завіти 2021
18--24 січня. Учення і Завіти 3--5: “Мій труд пошириться”


“18--24 січня. Учення і Завіти 3--5: “Мій труд пошириться”, За Мною йдіть---для Недільної школи. Учення і Завіти. 2021 (2020)

“18--24 січня. Учення і Завіти 3--5”, За Мною йдіть---для Недільної школи. 2021

Зображення
чоловіки працюють у полі

Час врожаю у Франції, художник Джеймс Тейлор Харвуд

18--24 січня

Учення і Завіти 3--5

“Мій труд пошириться”

Вивчення Учення і Завітів 3--5 перед тим, як розглянути ідеї в цьому навчальному плані, допоможе вам отримати спрямування від Святого Духа. Навчальний план для цього тижня в посібнику За Мною йдіть---для окремих осіб і сімей може допомогти вам зрозуміти історію, результатом якої стали одкровення, записані в цих розділах.

Запишіть ваші враження

Зображення
піктограма “Обмін думками”

Заохочуйте до обміну думками

Виділіть членам класу кілька хвилин, щоб розглянути уривки з Писань, які вони прочитали вдома, і знайти ті уривки, які були значущими для них. Після цього попросіть їх поділитися тим, про що вони дізналися з іншою людиною в класі.

Зображення
піктограма “Навчання”

Навчайте доктрині

Учення і Завіти 3:1--15

Нам слід довіряти Богу, а не боятися людей.

  • Як і Джозеф Сміт, ми усі відчували тиск з боку інших людей зробити те, що, як ми знаємо, є неправильним. Про які істини ми дізнаємося з Учення і Завітів 3:1--15, які можуть допомогти нам залишатися вірними Богу у таких ситуаціях?

  • Джозефа Сміта потрібно було покарати за те, що він боявся людей більше Бога, але його також потрібно було підбадьорити. Попросіть членів класу знайти у розділі 3 і дізнатися, як Господь карав і підбадьорював Джозефа. Наприклад, вони можуть перелічити на дошці фрази з віршів 1--15, в яких містяться докори Господа та інші фрази, в яких містяться Його заохочення покаятися і залишатися вірним. Чого навчає нас досвід Джозефа про те, як Спаситель допомагає нам подолати наші помилки?

Учення і Завіти 4

Господь просить нас служити Йому з усім нашим серцем.

  • Якості, які описують Господніх слуг, перелічені в Ученні і Завітах 4:5--6, також є якостями Ісуса Христа. Щоб допомогти членам класу дізнатися більше, ви можете попросити їх вибрати одну з якостей і знайти визначення або додаткові уривки з Писань, які допомагають їм краще зрозуміти цю якість (див., наприклад, висловлювання сестри Елейн Ш. Дальтон в “Додаткових джерелах”). Ви можете попросити кількох людей поділитися знайденим. Вони також можуть поділитися тим, чому вибрана ними якість є необхідною для служіння у Божому царстві. Як ми можемо й далі розвивати ці якості? (Див. вірш 7).

  • Учення і Завіти 4 було зверненням до Джозефа Сміта старшого, який хотів дізнатися, як він може допомогти у виконанні Господньої роботи. Цей розділ також може допомогти будь-кому з нас, хто бажає служити Господу. Ось один із способів вивчення цього розділу: члени класу можуть працювати в маленьких групах, щоб написати, як мають працювати слуги Бога, використовуючи розділ 4 як путівник. Як вимоги до виконання цієї роботи відрізняються від вимог до іншої роботи? Чому ці якості важливі для виконання Божої роботи? Висловлювання старійшини Девіда А. Беднара в “Додаткових джерелах” може допомогти членам класу зрозуміти важливість розвитку цих якостей.

Учення і Завіти 5

Свідчення про істину приходить до тих, хто упокорюється і вірить.

  • Якби золоті пластини виставлялися напоказ світу, чи це переконало б усіх у тому, що Книга Мормона істинна? Чому так або ні? (Див. Учення і Завіти 5:7). Можливо, члени класу можуть опрацювати розділ 5 і знайти ідеї, які можуть допомогти їм відповісти тому, хто шукає доказу того, що Книга Мормона є істинною. Чого навчав Господь Джозефа Сміта і Мартіна Гарріса, що може допомогти нам отримати власне свідчення про євангельські істини?

    Зображення
    Мартін Гарріс

    Мартін Гарріс, художник Льюіс А. Рамсі

Зображення
піктограма “Додаткові джерела”

Додаткові джерела

Чеснота означає силу.

Сестра Елейн Ш. Дальтон так пояснила, що таке чеснота: “Чеснотність є словом, яке ми нечасто чуємо нині в суспільстві, а латиною слово “чеснота”---це слово virtus, яке означає “сила”. Чеснотні жінки й чоловіки мають спокійне достоїнство та внутрішню силу. Вони впевнені в собі, бо є гідними отримати Святого Духа і Його керівництво” (“Повернення до чеснотності”, Ensign або Ліягона, лист. 2008, с. 79).

Стаючи місіонерами.

Старійшина Девід А. Беднар сказав: “Процес перетворення на місіонера не вимагає від молодого чоловіка щодня ходити до школи у білій сорочці й краватці [чи молодої жінки у сукні] або слідувати інструкціям для місіонерів в тому, що стосується відходу до сну або прокидання. … Але ви можете зростати у вашому бажанні служити Богові [див. Учення і Завіти 4:3], і ви можете почати думати, як думають місіонери, читати те, що читають місіонери, молитися так, як моляться місіонери і відчувати, як відчувають місіонери. Ви можете уникати мирських впливів, які змушують відходити від вас Святого Духа, і ви можете зростати у впевненості, у розпізнаванні та реагуванні на духовні спонукання” (“Стаючи місіонерами”, Ensign або Ліягона, лист. 2005, сс. 45--46).

Як покращити наше навчання

Ставте запитання, які заохочують до плідного обговорення. Запитання, які мають більше однієї правильної відповіді, дають учням можливість відповідати, основуючись на своїх особистих думках, почуттях і досвіді. Наприклад, ви можете запитати: “Звідки ви знаєте, що Бог промовляє до вас?” (Див. Навчати, як навчав Спаситель, с. 33).

Роздрукувати