Учення і Завіти 2021
5--11 квітня. Учення і Завіти 30--36: “Тебе покликано проповідувати Мою євангелію”


“5--11 квітня. Учення і Завіти 30--36: “Тебе покликано проповідувати Мою євангелію”, За Мною йдіть---для Недільної школи. Учення і Завіти. 2021 (2020)

“5--11 квітня. Учення і Завіти 30--36”, За Мною йдіть---для Недільної школи. 2021

Зображення
перші місіонери Церкви

5--11 квітня

Учення і Завіти 30--36

“Тебе покликано проповідувати Мою євангелію”

Коли ви читали Учення і Завіти 30--36, які послання здавалися актуальними для тих, кого ви навчаєте? Що допоможе надихати їх ділитися євангелією з іншими?

Запишіть ваші враження

Зображення
піктограма “обмін думками”

Заохочуйте до обміну думками

Можливо, члени класу можуть поділитися чимось, що вони прочитали в Ученні і Завітах 30--36, що надихає їх ділитися євангелією.

Зображення
піктограма “навчання”

Навчайте доктрині

Учення і Завіти 30--36

Ми покликані проповідувати євангелію Ісуса Христа.

  • У навчальному плані для цього тижня в посібнику За Мною йдіть---для окремих осіб і сімей пропонується опрацювати Учення і Завіти 30--36 і знайти, що Господь просить робити Своїх місіонерів і що Він їм обіцяє. Члени класу можуть поділитися знайденим. (Див., наприклад, Учення і Завіти 30:8; 31:3--5; 32:1, 5; 35:24). Можливо, ви можете попросити їх написати листа комусь, хто на даний момент служить або готується служити на місії, і додати деякі Господні настанови і обіцяння.

  • Чи ви навчаєте молодь, яка готується служити місіонерами? Якщо так, ви можете попросити кожного члена класу опрацювати один розділ з Учення і Завітів 30--36 і знайти щось, що надихає їх служити. Ви можете звернути їхню увагу на те, що місіонери, про яких говориться в цих розділах, були новими і недосвідченими в Церкві. Що дало їм право ділитися євангелією? Ви також можете показати відео, яке знаходиться у “Додаткових джерелах”. Що пропонується в цьому відео стосовно того, чому нам слід служити місіонерами і як ми можемо готуватися до цього?

  • Не всі мають можливість служити на місії повного дня, але ми всі можемо запрошувати інших прийти до Христа і послухати послання Відновлення. Члени класу можуть скласти перелік різних способів, якими вони можуть “відкри[ти] вуста свої” (Учення і Завіти 33:8--10). Які можливості ми маємо, щоб у невимушений спосіб ділитися нашими віруваннями з іншими? Яка порада з Учення і Завітів 30--36 стосується того, щоб ділитися євангелією такими способами? Попросіть кількох членів класу, які мали позитивний досвід проповідування євангелії, поділитися їхніми ідеями і відповісти на запитання, які можуть виникнути у класу.

  • Господь пообіцяв Езрі Тейру і Нортропу Світу, що, якщо вони відкриють свої вуста, щоб ділитися євангелією, то вони “стан[уть], як Нефій з давнини” (Учення і Завіти 33:8). Які риси характеру мав Нефій, що можуть бути корисними у проповідуванні євангелії? (Див., наприклад, 1 Нефій 3:7; 4:6; 10:17; 17:15; 2 Нефій 1:27--28). Як ці риси характеру можуть допомогти нам у наших зусиллях ділитися євангелією?

    Зображення
    місіонери навчають

    Господь просить нас проповідувати євангелію в наші дні так само, як це було на початку організації Церкви.

Учення і Завіти 32--3335

Господь готує нас до роботи, яку Він хоче, щоб ми виконували.

  • Як Господь допоміг нам виконувати Його роботу? Обговорення про життя людей, описаних в Ученні і Завітах 32--33, 35, може бути хорошим початком для роздумів над досвідом цих людей. Наприклад, ви можете поділитися з класом розповіддю Езри Тейра про його видіння, наведеною в “Додаткових джерелах”, а потім попросити членів класу прочитати Учення і Завіти 33:1--13, що є частиною одкровення для Езри Тейра. Як Господь готував Езру до роботи, яку Господь хотів, щоб він виконував? (Див. Учення і Завіти 33:2). Ви також можете попросити члена класу поділитися деякою інформацією про стосунки між Парлі П. Праттом і Сіднеєм Рігдоном (див. “Voices of the Restoration: Early Converts (Голоси Відновлення: Перші навернені)” у посібнику За Мною йдіть---для окремих осіб і сімей). Як ці стосунки благословили Церкву? Який ми бачимо доказ того, що Господня рука була присутня в житті цих чоловіків? Можливо, члени класу можуть поділитися досвідом, який допоміг їм усвідомити, що Господь так само знає і про них.

Зображення
піктограма “Додаткові джерела”

Додаткові джерела

Відео про місіонерську роботу (на сайті ChurchofJesusChrist.org).

“Обов’язок священства”

Видіння Езри Тейра.

Езра Тейр писав, що за деякий час до його хрищення, він мав видіння, в якому “чоловік прийшов і приніс мені паперовий сувій та віддав його мені, а також трубу і сказав мені на ній [грати]. Я сказав йому, що в житті не [грав] на трубі. Він сказав: Ти можеш [грати], спробуй. … Результатом був найкрасивіший звук, який я будь-коли чув” (“Revelation, October 1830--B, Revelation Book 1”, historical introduction, josephsmithpapers.org). Коли Джозеф Сміт пізніше отримав одкровення для Езри Тейра і Нортропа Світа, тепер записане в Ученні і Завітах 33, Езра інтерпретував його як паперовий сувій з його видіння.

Як покращити наше навчання

Встановіть шанобливу атмосферу. “Допоможіть членам вашого класу зрозуміти, що кожний з них впливає на дух, який вони відчувають в класі. Заохочуйте їх допомагати вам встановити відкриту, люблячу та шанобливу атмосферу, щоб кожний міг безпечно ділитися своїм досвідом, запитаннями і свідченнями” (Навчати, як навчав Спаситель, с. 15).

Роздрукувати