Учення і Завіти 2021
19--25 квітня. Учення і Завіти 41--44: “Закон … для управління Моєю Церквою”


“19--25 квітня. Учення і Завіти 41--44: “Закон … для управління Моєю Церквою”, За Мною йдіть---для Недільної школи. Учення і Завіти. 2021 (2020)

“19--25 квітня. Учення і Завіти 41--44”, За Мною йдіть---для Недільної школи

Зображення
Ісус Христос

19--25 квітня

Учення і Завіти 41--44

“Закон … для управління Моєю Церквою”

Ви не зможете обговорити класом кожний принцип, якого навчають в Ученні і Завітах 41--44. Прагніть натхнення, щоб допомогти вам вибрати принципи, які будуть найактуальнішими для вашого класу.

Запишіть ваші враження

Зображення
піктограма “Обмін думками”

Заохочуйте до обміну думками

Коли одкровення у розділі 42 були видані, Джозеф Сміт написав, що святі “прийняли їх з радістю” (“Letter to Martin Harris”, Feb. 22, 1831, josephsmithpapers.org). Заохочуйте членів класу ділитися будь-чим з їхнього особистого або сімейного вивчення цього тижня, що вони з радістю отримали.

Зображення
піктограма “Навчання”

Навчайте доктрині

Учення і Завіти 41--42

Божі закони керують Його Церквою і можуть керувати нашим життям.

  • В Ученні і Завітах 41 Господь допоміг святим підготуватися для отримання Його закону, який Він відкрив їм лише кілька днів потому (див. розділ 42). Як одкровення у розділі 41 могло допомогти святим отримати Божий закон? Щоб допомогти членам класу відповісти на це запитання, ви можете попросити їх прочитати Учення і Завіти 41:1--6 і знайти принципи, які можуть допомогти нам отримати Божий закон. Як ми можемо застосовувати ці принципи, коли маємо можливість отримати настанови від Господа?

  • У навчальному плані для цього тижня в посібнику За Мною йдіть---для окремих осіб і сімей запропоновано розділити розділ 42 на п’ять груп віршів, де кожний представляє важливий євангельський принцип. Ці групи можуть полегшити обговорення цього розділу у класі. Наприклад, ви можете написати посилання на дошці і попросити кожного члена класу вибрати одну групу. Попросіть членів класу прочитати ці вірші і знайти щось, що, за їхніми відчуттями, є важливим для нас в наші дні. Після цього вони можуть поділитися прикладами з їхнього власного життя, які показують, які ми благословенні, коли керуємося у нашому житті цими законами.

Учення і Завіти 41:9--11

Господь просить Своїх слуг жертвувати.

  • Едварду Партриджу, першому єпископу відновленої Церкви, було наказано полишити його професію і “проводи[ти] весь [свій] час”, виконуючи покликання. Хоча від нас цього й не вимагають, що ми знаходимо в цих віршах, що може застосуватися до нашого служіння Богу?

Учення і Завіти 42:61, 65--68; 43:1--7

Одкровення приносить спокій, радість і вічне життя.

  • Як і перші церковні провідники, члени вашого класу можуть мати запитання, які здаються “таємниц[ями]”, бо потребують скерування від Господа. Ви можете заохочувати їх записати запитання, яке у них є, або проблему, яка потребує особистого одкровення. Що ми знаходимо в Ученні і Завітах 42:61, 65--68, що може допомогти нам, коли прагнемо одкровення?

  • Щоб допомогти членам Церкви зрозуміти, як Бог дає одкровення, щоб керувати Його Церквою, ви можете попросити їх прочитати Учення і Завіти 43:1--7. Вони також можуть переглянути відео “Пророки і одкровення---чути Його голос” (ChurchofJesusChrist.org).

Учення і Завіти 43:8--10

Ми зустрічаємося разом, щоб “навчати і напучувати один одного”.

  • Як ми можемо використати Учення і Завіти 43:8--10, щоб навчати когось, хто відчуває, що ходити на церковні збори не потрібно? Перелік в “Додаткових джерелах” може допомогти зосередити це обговорення на божественних цілях кворумів священства і Товариства допомоги (перелік також стосується класів Товариства молодих жінок). Члени класу можуть поділитися тим, як їхня участь у кворумах, Товаристві допомоги і церковних класах благословила їх. Що мається на увазі у віршах 8--10 про те, що нам слід робити, аби готуватися до наших зустрічей і брати в них участь?

    Зображення
    клас Недільної школи для молоді

    Церковні збори---це один із способів, як ми можемо “навчати і напучувати один одного”.

Зображення
піктограма “Додаткові джерела”

Додаткові джерела

Чому ми організовані у кворуми і Товариства допомоги.

Сестра Джулі Б. Бек, колишній генеральний президент Товариства допомоги, пояснила, чому Бог організував нас у кворуми священства і Товариства допомоги:

  1. “Організувати нас під керівництвом священства на взірець священства”.

  2. Щоб зосереджувати синів і дочок Небесного Батька на роботі зі спасіння і залучити їх до неї. Кворуми і Товариства допомоги---це організоване учнівство з обов’язком допомагати в роботі нашого Батька і забезпечити вічне життя Його дітям”.

  3. Щоб допомогти єпископам мудро розпоряджатися Господньою коморою. Господня комора включає “час, таланти, співчуття, речі й кошти” членів Церкви [Довідник 2: Керування Церквою, 6.1.3, ChurchofJesusChrist.org]. Таланти святих мають використовуватися, щоб допомогти піклуватися про бідних і нужденних та розбудовувати Господнє царство”.

  4. “Щоб надати захист і притулок для дітей Небесного Батька та їхніх сімей в останні дні”.

  5. “Щоб зміцнити і підтримувати нас у виконанні сімейних ролей і обов’язків як синів і дочок Бога”. (“Why We Are Organized into Quorums and Relief Societies” [Brigham Young University devotional, Jan. 17, 2012], speeches.byu.edu.)

Як покращити наше навчання

Запрошуйте. “Замість того, щоб завжди запрошувати робити щось конкретне, подумайте про те, щоб запросити учнів подумати про їхні власні способи застосувати вивчене” (Навчати, як навчав Спаситель, с. 35).

Роздрукувати