Учення і Завіти 2021
14--20 червня. Учення і Завіти 64--66: “Господу потрібні серце і небайдужий розум”


“14--20 червня. Учення і Завіти 64--66: “Господу потрібні серце і небайдужий розум”, За Мною йдіть---для Недільної школи. Учення і Завіти. 2021 (2020)

“14--20 червня. Учення і Завіти 64--66”, За Мною йдіть---для Недільної школи. 2021

Зображення
поле на світанку

Округа Девісс, шт. Міссурі

14--20 червня

Учення і Завіти 64--66

“Господу потрібні серце і небайдужий розум”

Під час вашого вивчення цього тижня з молитвою обдумайте, які принципи з Учення і Завітів 64--66 збільшать віру і знання членів вашого класу.

Запишіть ваші враження

Зображення
піктограма “Обмін думками”

Заохочуйте до обміну думками

Щоб заохотити членів класу ділитися тим, що здалося їм значущим під час їхнього вивчення Писань цього тижня, ви можете попросити їх обдумати випробування, з якими ми стикаємося сьогодні. Після цього попросіть їх поділитися віршем з Учення і Завітів 64--66, який, на їхню думку, може допомогти з одним з цих випробувань.

Зображення
піктограма “Навчання”

Навчайте доктрині

Учення і Завіти 64:1--11

Від нас вимагається прощати всіх.

  • Можливо, членам класу буде корисно поговорити про те, чому прощати інших може бути так важко і як вони це подолали. Вони можуть опрацювати Учення і Завіти 64:1--11 і знайти принципи та істини, які надихають їх прощати більше. Що ми дізнаємося з цих віршів про Спасителя? Щоб допомогти проілюструвати благословення прощення, ви можете поділитися історією Моррела Боуена з послання старійшини Джеффрі Р. Холланда “Служіння примирення” (Ensign або Ліягона, лист. 2018, сс. 77--79) або показати відео “Прощення: Мій тягар було зроблено легким” (ChurchofJesusChrist.org). Або ж член класу може захотіти поділитися особистою історією про прощення когось або отримання прощення. Як люди у цих прикладах були благословенні силою прощення?

Учення і Завіти 64:31--34

Господь просить у нас “серце і небайдужий розум”.

  • Господь не хоче, щоб ми “втомлю[вались]”; однак це природно для людей, які докладають максимум зусиль---зокрема, можливо, й у вашому класі---“втомлю[ватись] у доброчинності”. Чому з’являється це втомлення? Яку пораду ми знаходимо в Ученні і Завітах 64:31--34, яка може допомогти нам, коли у нас з’являються такі почуття?

  • Щоб покращити ваше обговорення, ви можете показати зображення чогось великого і вражаючого, що було збудовано з “малого” дуже давно---наприклад, мозаїку або цегляну будівлю. Назвіть кілька прикладів “великої роботи”, яку Господь нам повелів робити. Що “малого” ми можемо робити зараз, аби закласти основу цієї роботи?

  • Щоб допомогти членам класу більш глибоко обдумати Учення і Завіти 64:34, ви можете написати Серце і Небайдужий розум на дошці. Члени класу можуть перелічити під цими заголовками те, що, на їхню думку, означає віддавати своє серце і небайдужий розум Господу. Щоб знайти пояснення цих термінів, див. слова старійшини Дональда Л. Холлстрома в “Додаткових джерелах”. Наведені далі уривки з Писань також можуть надати деякі натхненні ідеї: Мосія 7:33; Етер 4:15; Учення і Завіти 43:34; Мойсей 7:18; Джозеф Сміт---Історія 1:19.

Учення і Завіти 65

Царство Бога на землі готує світ до повернення Спасителя.

  • В Ученні і Завітах 65 дано натхненне описання місії Господньої Церкви в останні дні. Щоб допомогти членам класу побачити їхню частину в цій місії, ви можете попросити їх опрацювати розділ 65 і знайти відповіді на такі запитання: Що Господь хоче, аби Його царство виконало на землі? Що Він хоче, аби я зробив/ла, щоб допомогти? Ви також можете поділитися посланням президента Далліна Х. Оукса в “Додаткових джерелах”. Члени класу можуть поділитися тим, як би вони відповіли на запитання президента Оукса.

Зображення
піктограма “Додаткові джерела”

Додаткові джерела

“Серце і небайдужий розум”.

Старійшина Дональд Л. Холлстром запропонував таке можливе значення фрази “серце і небайдужий розум”:

“Серце символізує любов і зобов’язання. Ми жертвуємо заради дорогих нам людей і несемо їхні тягарі, ми не могли б цього зробити за будь-яких інших причин. Якщо немає любові, наше зобов’язання зменшується. …

Мати “небайдужий розум” означає робити все можливе, використовувати свої знання і прагнути Божої мудрості. Це дозволяє припустити, що нашим найвідданішим вивченням протягом усього життя має бути вивчення того, що є вічним по своїй природі. Це означає, що має бути нерозривний зв’язок між тим, щоб чути слово Бога і виконувати його” (“The Heart and a Willing Mind”, Ensign, June 2011, 31--32).

Підготовка до Другого пришестя.

“А що, як день … пришестя [Ісуса Христа] буде завтра? Якби ми знали, що зустрінемо Господа завтра---через свою раптову смерть або Його несподіваний прихід,---то що ми повинні були б зробити сьогодні? У чому нам треба було б зізнатися? Що нам треба було б припинити робити? Що нам треба було б привести до ладу? Кого нам треба було б простити? Яке свідчення нам треба було б скласти?” (Даллін Х. Оукс, “Підготовка до Другого пришестя”, Ensign або Ліягона, трав. 2004, с. 9).

Як покращити наше навчання

Черпайте силу від Спасителя. “Більше намагаючись жити і вчити як Спаситель, ви неминуче зазнаватимете невдачі час від часу. Не сумуйте; натомість дозвольте вашим помилкам та слабкостям повернути вас до Небесного Батька і Спасителя” (Навчати, як навчав Спаситель, с. 14).

Роздрукувати