Учення і Завіти 2021
21--27 червня. Учення і Завіти 67--70: “Варте … багатств усієї землі”


“21--27 червня. Учення і Завіти 67--70: “Варте … багатств усієї землі”, За Мною йдіть---для Недільної школи. Учення і Завіти. 2021 (2020)

“21--27 червня. Учення і Завіти 67--70”, За Мною йдіть---для Недільної школи

Зображення
revelation manuscript book in display case

21--27 червня

Учення і Завіти 67--70

“Варте … багатств усієї землі”

Готуватися навчати означає щось трохи більше, ніж просто думати про те, що ви скажете і робитимете як учитель. Вам також слід обдумати, що можуть робити учні, аби навчати одне одного. Як ви будете запрошувати членів класу ділитися досвідом або натхненними ідеями, які вони отримали під час читання цих уривків з Писань?

Запишіть ваші враження

Зображення
піктограма “Обмін думками”

Заохочуйте до обміну думками

Ви можете написати на дошці: Цього тижня Господь навчав мене … і попросити членів класу закінчити речення за допомогою знайденої ними інформації.

Зображення
піктограма “Навчання”

Навчайте доктрині

Учення і Завіти 67:1--9

Одкровення, дані через пророка Джозефа Сміта, є істинними і йдуть від Бога.

  • Розуміння історичного підґрунтя Учення і Завітів 67 може бути корисним для обговорення цього розділу. Можливо, член класу може підсумувати обставини, які привели до отримання цього одкровення (див. Учення і Завіти 67, заголовок розділу; Святі, 1:140--143). Якби ми були присутні на зборах, де обговорювали видавництво одкровень, які причини ми б навели для підтримки цієї ідеї? Що б ми могли сказати людям, які переймалися недосконалістю Джозефа Сміта в написанні? Чого розділ 67 навчає нас про пророків і одкровення? Члени класу також можуть поділитися тим, як вони дізналися для себе, що ці одкровення є істинними.

Учення і Завіти 68:1--6

Натхненні слова Господніх слуг є Господніми словами.

  • Щоб допомогти членам класу обговорити Учення і Завіти 68:1--6, ви можете попросити їх прочитати ці вірші в маленьких групах і поділитися одне з одним істинами про вчення Господніх слуг, про які вони дізналися. Попросіть групи поділитися одне з одним, звідки вони знають, що принципи, яких навчають у вірші 4, є істинними. Члени класу можуть поділитися досвідом, коли вони говорили або навчали, що їх “спонукає Святий Дух” (вірш 3) та як Господь був з ними і стояв біля них (див. вірш 6).

  • Якщо ви хочете обговорити, як ці вірші стосуються вчень Господніх слуг на генеральній конференції, висловлювання старійшини Джеффрі Р. Холланда в “Додаткових джерелах” може бути корисним. Члени класу також можуть поділитися недавніми посланнями з конференції, які зміцнили їхню віру в доктрину, яка знаходиться в цих віршах.

Учення і Завіти 68:25--31

Батьки мають обов’язок навчати своїх дітей.

  • Чи є у вашому класі батьки або потенційні батьки? Можливо, їм буде корисно поговорити про Господню пораду батькам у розділі 68. Наприклад, можливо, деякі батьки в класі можуть вибрати принцип з віршів 25--28 і поговорити про те, як вони намагаються навчати цього своїх дітей (у віршах 29--31 також містяться важливі принципи). Або ж члени класу можуть поговорити про те, як їхні батьки навчали їх євангельських принципів.

    Чому домівка є найкращим місцем для дітей, щоб вивчати євангелію? Що б ми сказали батькам, які відчувають себе некомпетентними або приголомшеними обов’язком навчати своїх дітей?

    Зображення
    сімʼя навчається

    Бог дав батькам обов’язок навчати їхніх дітей.

Учення і Завіти 70:1--4

Ми підзвітні за одкровення, які Господь дає нам.

  • Господь дав певним братам управительство над одкровеннями, щоб відвезти їх в шт. Міссурі і наглядати за їх видавництвом. Яким чином ми можемо вважати себе управителями над одкровеннями? Які інші вчення з цього розділу про управительство можуть стосуватися нас?

Зображення
піктограма “Додаткові джерела”

Додаткові джерела

Бог говорить з нами сьогодні.

Старійшина Джеффрі Р. Холланд поділився тим, як принцип, якого навчають в Ученні і Завітах 68:4, застосовується до генеральної конференції: “Я запрошую вас в наступні дні розмірковувати не лише над посланнями, які ви почули, але і про те унікальне явище, яким є генеральна конференція сама по собі---чим, як ми, святі останніх днів, вважаємо ці конференції і що ми запрошуємо весь світ почути і побачити в них. Ми свідчимо кожному народу, коліну, язику й людям, що Бог не лише живе, але й промовляє, що порада, яку ви почули для нашого часу й для нашого дня, була дана під впливом Святого Духа і є “волею Господа, … словом Господа, … голосом Господа і силою Бога на спасіння” [Учення і Завіти 68:4]” (“Прапор народам”, Ensign або Ліягона, трав. 2011, с. 111).

Як покращити наше навчання

Допоможіть учням підтримувати одне одного. “Кожна особистість у вашому класі є багатим джерелом свідчення, ідей та досвіду життя за євангелією. Запросіть їх ділитися та допомагати одне одному” (Навчати, як навчав Спаситель, с. 5).

Роздрукувати