Учення і Завіти 2021
31 травня--6 червня. Учення і Завіти 60--62: “Усяка плоть у Моїх руках”


“31 травня--6 червня. Учення і Завіти 60--62: “Усяка плоть у Моїх руках”, За Мною йдіть---для Недільної школи. Учення і Завіти. 2021 (2020)

“31 травня--6 червня. Учення і Завіти 60--62”, За Мною йдіть---для Недільної школи. 2021

Зображення
Ріка Міссурі

Багаття біля р. Міссурі, художник Браян Марк Тейлор

31 травня--6 червня

Учення і Завіти 60--62

“Усяка плоть у Моїх руках”

Старійшина Рональд А. Разбанд сказав: “Кожен з нас повинен спочатку себе зміцнити духовно, а потім зміцнити оточуючих. Регулярно обмірковуйте Писання, запам’ятовуйте думки та почуття, які ви маєте, коли читаєте їх” (“Щоб не забув ти”, Ensign або Ліягона, лист. 2016, с. 114).

Запишіть ваші враження

Зображення
піктограма “Обмін думками”

Заохочуйте до обміну думками

Ви можете надихнути змістовне обговорення, запропонувавши членам класу відповісти на конкретне запитання або ідею, що пов’язані з уривками з Писань, які вони прочитали вдома. Наприклад, ви можете попросити їх поділитися чимось, що вони дізналися цього тижня про Небесного Батька або Ісуса Христа.

Зображення
піктограма “Навчання”

Навчайте доктрині

Учення і Завіти 60:2--3, 7, 13--14; 62:3, 9

Господь радіє, коли ми відкриваємо свої вуста, щоб ділитися євангелією.

  • Як члени Церкви, ми знаємо, що відновлена євангелія---це чудовий скарб, який благословляє життя Божих дітей. Тож чому ми інколи вагаємося свідчити іншим? Попросіть членів класу перелічити на дошці деякі причини, чому ми не відкриваємо своїх вуст, щоб ділитися євангелією. Після цього члени класу можуть прочитати Учення і Завіти 60:2--3, 7, 13--14; 62:39 і знайти слова або фрази, які надихають їх ділитися євангелією. Вони можуть перелічити знайдене на дошці. Можливо, деякі члени класу можуть поділитися досвідом, коли вони подолали свої страхи і поділилися з кимось євангелією.

  • В Ученні і Завітах 60--62 знаходяться вчення---вказані в прямому і непрямому сенсі---про те, щоб ділитися євангелією. Щоб допомогти членам класу знайти ці вчення, ви можете попросити кожну людину розглянути один з цих розділів і поділитися знайденим, що навчає їх про те, щоб ділитися євангелією. Ось що може допомогти в обговоренні---прочитати про зразкових місіонерів в іншому місці в Писаннях (див., наприклад, Дії 8:27--40; Алма 19:16--17) і обговорити те, про що ми дізнаємося там. Якими прикладами ми можемо поділитися з нашого власного життя? Чи може будь-хто в класі поділитися тим, як їх ознайомили з євангелією і що вони відчували до людей, які навчали їх? Вашому класу може бути корисним розіграти в ролях, як ми можемо “відкривати вуст[а] свої” і ділитися євангелією.

    Зображення
    місіонери в автобусі

    Бог хоче, щоб ми ділилися євангелією з іншими.

Учення і Завіти 60:2--4; 61:1--2, 20, 36--38; 62:1, 6

Писання навчають нас про Ісуса Христа.

  • Попросіть членів класу написати на дошці будь-що з того, що вони дізналися про Спасителя цього тижня під час вивчення розділів 60--62 разом з відповідними віршами. Або вони можуть опрацювати Учення і Завіти 60:2--4; 61:1--2, 20, 36--38; 62:1, 6, щоб знайти те, чого навчається там про Спасителя. Які історії з Писань або нашого власного життя ілюструють ролі і якості Спасителя, про які ми дізналися? (Наприклад, Іван 8:1--11; Етер 2:14--15). Ви можете попросити членів класу свідчити про Ісуса Христа або приватно обдумати, що Він для них значить.

Учення і Завіти 60:5; 61:22; 62:5--8

Господь хоче, щоб ми приймали деякі рішення, “як [н]ам здається кращим”.

  • Попросіть членів класу прочитати Учення і Завіти 60:5; 61:22; 62:5--8 в парах або маленьких групах і поділитися тим, що, на їхню думку, може бути Господнім посланням для нас. Коли вони відчували, що їм слід використовувати їхнє власне судження, приймаючи рішення? Поділіться висловлюванням президента Далліна Х. Оукса в “Додаткових джерелах”, як частиною вашого обговорення. Як батьки можуть допомогти своїм дітям дізнатися про цей важливий принцип?

Зображення
піктограма “Додаткові джерела”

Додаткові джерела

Прийняти найкраще рішення і діяти згідно з ним.

Президент Даллін Х. Оукс навчав:

“Бажати, щоб Господь вів нас---це сила, але вона має супроводжуватися розумінням того, що наш Небесний Батько залишає багато рішень для нашого особистого вибору. Прийняття особистих рішень---це одне з джерел зростання, через яке ми маємо пройти в смертному житті. Люди, які намагаються передати усі прийняття рішень Господу і благають про одкровення у кожному виборі скоро усвідомлять, що коли моляться про супровід, то не отримують його. Наприклад, скоріше за все це станеться в тих численних ситуаціях, коли їхній вибір не є важливим або будь-який вибір є прийнятним.

Ми повинні вивчати все в своєму розумі, використовуючи сили міркування, які наш Творець дав нам. Потім нам слід молитися про супровід і діяти згідно з ним, якщо ми його отримуємо. Якщо ми не отримуємо скерування, нам слід прийняти найкраще рішення і діяти згідно з ним” (“Our Strengths Can Become Our Downfall”, Ensign, Oct. 1994, 13--14).

Як покращити наше навчання

Дізнайтеся про тих, у кого є проблеми. Проблеми ваших учнів не завжди легко побачити. Але з допомогою Духа і ваших провідників ви можете дізнатися, як найкращим чином допомогти тим особам. (Див. Навчати, як навчав Спаситель, сс. 8--9).

Роздрукувати