Учення і Завіти 2021
9--15 серпня. Учення і Завіти 88: “Встановіть … дім Бога”


“9--15 серпня. Учення і Завіти 88: “Встановіть … дім Бога”, За Мною йдіть---для Недільної школи. Учення і Завіти. 2021 (2020)

“9--15 серпня. Учення і Завіти 88”, За Мною йдіть---для Недільної школи. 2021

Зображення
кімната зі стільцями і лавками

9--15 серпня

Учення і Завіти 88

“Встановіть … дім Бога”

Як вчитель євангелії, ви маєте обов’язок допомагати вашому класу “навча[т]и один одного ученню царства” і “словам мудрості” (Учення і Завіти 88:77, 118). Окрім того, щоб ділитися тим, що надихнуло вас навчати з Учення і Завітів 88, заохочуйте членів класу навчати одне одного того, що вони дізналися.

Запишіть ваші враження

Зображення
піктограма “Обмін думками”

Заохочуйте до обміну думками

Інколи зображення може надихнути поділитися чимось. Ви можете показати зображення оливкової гілки (або намалювати її на дошці) і попросити членів класу поділитися віршами з Учення і Завітів 88, які допомагають їм зрозуміти, чому Джозеф Сміт міг назвати це одкровення так: “оливний лист, … Господнє послання миру до нас” (заголовок розділу).

Зображення
піктограма “Навчання”

Навчайте доктрині

Учення і Завіти 88:6--50

Світло і закон ідуть від Ісуса Христа.

  • Щоб допомогти членам класу зрозуміти Учення і Завіти 88:6--50, ви можете написати світло і закон на дошці та розділити клас на дві групи. Одна група може розглянути Учення і Завіти 88:6--13, 40--50 і знайти, що вони дізнаються про Ісуса Христа з посилань на світло в цих віршах. Інша група може опрацювати вірші 13--26, 34--42 і знайти, що вони дізнаються про важливість слідування Його закону. Чого істини про світло і закон у розділі 88 навчають нас про Спасителя? Як вони надихають нас бути більше схожими на Нього?

Учення і Завіти 88:62--76, 119--126

Ми можемо стати чистими через Спокуту Ісуса Христа.

  • Господня заповідь “освяти[т]и себе” двічі з’являється у розділі 88 (вірші 68, 74). Якщо ви відчуваєте натхнення обговорити, що це означає, то можете почати, знайшовши визначення слова освятити або розглянувши деякі з уривків з Писань, перелічених в розділі “Освячення” в Путівнику по Писаннях (scriptures.ChurchofJesusChrist.org). Ви також можете попросити членів класу прочитати Учення і Завіти 88:62--76, 119--126 і обговорити такі запитання з партнером: Як ми стаємо освяченими? Які обіцяння від Господа ми знаходимо в цих віршах? Чому Господь хоче, щоб ми були чистими? Вони також можуть знайти відповіді на ці запитання у виступі президента Далліна Х. Оукса “Очищення завдяки покаянню” (Ensign або Ліягона, трав. 2019, сс. 91--94; див. також “Додаткові джерела”).

Учення і Завіти 88:77--78, 118--126

Господь хоче, щоб ми прагнули знання через навчання і віру.

  • Порада, яку Господь дав, щоб допомогти заснувати “школ[у] пророків” у Кертленді (вірш 137), може допомогти вашому класу у ваших зусиллях “навча[т]и один одного ученню царства” (вірш 77). Можливо, ви можете опрацювати вірші 77--78 і 118--126 та обговорити, як зробити ваш клас “[домом] навчання” (вірш 119). Члени класу можуть написати деякі “правила класу” або принципи, основуючись на цих віршах, які скеровуватимуть ваше навчання в класі. Ви також можете попросити членів класу поділитися, як вони намагаються застосувати ці принципи, коли “прагн[у]ть знання” (вірш 118).

    Зображення
    діти вивчають Писання

    Наші домівки можуть бути місцем духовного навчання.

Учення і Завіти 88:119

Храм--це дім Бога.

  • Якщо можливо, розмістіть зображення найближчого храму на дошці і попросіть клас написати поруч з ним слова з вірша 119, які використовуються для описання дому Господа. Попросіть їх поділитися досвідом, який показує, як храм відповідає кожному описанню. Ви також можете обговорити, як цей вірш може скеровувати наше життя.

Зображення
піктограма “Додаткові джерела”

Додаткові джерела

Очищення завдяки покаянню.

Президент Даллін Х. Оукс навчав:

“Покаяння починається з нашого Спасителя, і воно є радістю, а не тягарем. …

Щоб бути очищеними, ми повинні полишити свої гріхи та зізнатися в них Господу і, в разі необхідності, Його земному слузі (див. Учення і Завіти 58:43). Алма навчав, що ми повинні “принес[ти] діяння праведності” (Алма 5:35). Усе це є складовою запрошення прийти до Христа, яке часто зустрічається у Писаннях.

Нам потрібно приймати причастя кожного Суботнього дня. Під час цього обряду ми укладаємо завіт і отримуємо благословення, які допомагають нам не робити і не бажати всього того, що утримує нас від досконалості, досягти якої нас закликає Спаситель (див. Матвій 5:48; 3 Нефій 12:48). Якщо ми “відрин[емо] від себе всю безбожність і любитим[емо] Бога з усією своєю могутністю, розумом і силою”, тоді ми зможемо бути “досконалими в Христі” та бути “освячені” через пролиття Його крові, щоб ми “стали святими, назаплямованими” (Мороній 10:32--33). Яке обіцяння! Яке чудо! Яке благословення!” (“Очищення завдяки покаянню”, Ensign або Ліягона, трав. 2019, сс. 92--93).

Як покращити наше навчання

Знайдіть матеріали, які підтримують принципи. На додаток до ідей в цьому навчальному плані, ви можете знайти церковні відео, музику або зображення, щоб навчати принципів в Ученні і Завітах 88. (Див. Навчати, як навчав Спаситель, сс. 17--18).

Роздрукувати