Учення і Завіти 2021
26 липня--1 серпня. Учення і Завіти 84: “Сила божественності”


“26 липня--1 серпня. Учення і Завіти 84: “Сила божественності”, За Мною йдіть---для Недільної школи. Учення і Завіти. 2021 (2020)

“26 липня--1 серпня. Учення і Завіти 84”, За Мною йдіть---для Недільної школи. 2021

Зображення
Джозеф Сміт отримує Мелхиседекове священство

Відновлення, художник Ліз Лемон Свіндл

26 липня--1 серпня

Учення і Завіти 84

“Сила божественності”

Що ви робитимете, аби попросити членів класу ділитися тим, що вони дізналися, коли вивчали Учення і Завіти 84?

Запишіть ваші враження

Зображення
піктограма “Обмін думками”

Заохочуйте до обміну думками

Попросіть членів класу поділитися з іншим членом класу істиною, знайденою ними в розділі 84, яка надихнула їх або допомогла їм краще розуміти священство Бога. Після цього попросіть кількох з них поділитися цим з класом.

Зображення
піктограма “Навчання”

Навчайте доктрині

Учення і Завіти 84:1--5, 17--28, 31--42

Ми усі маємо доступ до сили і благословень Божого священства.

  • Господь починає це “одкровення стосовно священства” (Учення і Завіти 84, заголовок розділу) з навчання про те, що храм буде збудовано в Сіоні (див. вірші 1--5). Як ви можете допомогти членам класу зрозуміти зв’язок між священною метою храмів і священством? Ви можете почати, написавши на дошці таке запитання: Які цілі священства?, а після цього попросити членів класу знайти відповіді в Ученні і Завітах 84:17--28, 31--42. Як храми і храмові обряди допомагають досягти цих цілей?

  • Щоб допомогти членам класу зрозуміти вплив, який священство може мати в їхньому житті, ви можете попросити їх прочитати Учення і Завіти 84:17--28 і обдумати, яким було би їхнє життя без священства Бога. Заохочуйте їх ділитися тим, чому вони вдячні за священство, а також за досвід, який вони мали з силою священства---в їхніх сім’ях, покликаннях або особистому житті. Як нам отримати доступ до сили священства?

  • Клятва і завіт священства (див. Учення і Завіти 84:31--42) мають особливе застосування для тих, кого висвячено в чин священства. Але багато обіцяних благословень в цих віршах є доступними для всіх. Щоб допомогти членам класу зрозуміти, як ці обіцяння стосуються їх, ви можете попросити їх прочитати вірші 33--42 і поговорити про те, як ми можемо “прий[няти]” це священство (вірш 35), Господніх слуг і Господа. Вони також можуть прочитати висловлювання в “Додаткових джерелах”, аби дізнатися, що нам потрібно робити, щоб отримати благословення священства. Ви можете допомогти членам класу подумати про те, що може входити до складу “ус[ього], що має … Батько” (вірш 38), а саме Його якості і життя, яким Він насолоджується. Що ще вражає нас в цих віршах і висловлюваннях?

    Зображення
    жінка приймає причастя

    Обряди священства благословляють всіх Божих дітей.

Учення і Завіти 84:61--88

Господь підтримає тих, хто служить Йому.

  • Хоча ці вірші й адресовані тому, хто “піде і проповідуватиме цю євангелію царства” (вірш 80), вони містять багато принципів, які можуть стосуватися будь-кого, хто служить Богу. Ви можете виділити кожному члену класу уривок з Учення і Завітів 84:61--88 для прочитання і попросити їх поділитися з іншим членом класу тим, що вони дізналися і що може стосуватися будь-кого, хто служить Господу. Члени класу можуть вибрати улюблений вірш або групу віршів, щоб вивчити напам’ять або розмістити там, де вони бачитимуть їх кожного дня. Яким обіцянням вони раді найбільше? Чим би ми поділилися з цих віршів, щоб надихнути теперішніх місіонерів повного дня або тих, хто готується служити?

Зображення
піктограма “Додаткові джерела”

Додаткові джерела

Усі можуть отримати все, що має Батько.

Президент М. Рассел Баллард навчав: “Усі, хто уклав священні завіти з Господом і хто шанує ці завіти, має право на отримання особистого одкровення, удостоюється служіння ангелів, спілкування з Богом, отримання повноти євангелії, а потім разом з Ісусом Христом стає спадкоємцем усього, що має наш Батько” (“Чоловіки, жінки і сила священства”, Ліягона, вер. 2014, с. 36).

Перше президентство Товариства допомоги в Солт-Лейк-Сіті написало у 1878 році: “Ми щиро вдячні за те, що через благословення нашого Небесного Батька, нас, Його служниць, було покликано трудитися разом з нашими братами у розбудові царства Бога на землі, у допомозі в зведенні храмів, в яких ми можемо отримати благословення на час і вічність. В усіх обрядах, отриманих в Домі Господа, жінка стоїть поруч з чоловіком, як за живих, так і за мертвих, показуючи тим самим, що ні чоловік без жінки, ані жінка без чоловіка в Господі” (Mary Isabella Horne, Elmina S. Taylor, and Serepta M. Heywood, “To the Presidents and Members of the Relief Society of Salt Lake Stake of Zion, Greeting!”, Woman’s Exponent, Jan. 15, 1878, 123).

Як покращити наше навчання

Зосередьте ваше навчання на доктрині. Впевніться, що ваші обговорення в класі зосереджені на основоположних вченнях, які є в Писаннях. Ви можете зробити це, попросивши членів класу прочитати уривки з Писань, а потім поділитися знайденими ними істинами, а також їхнім досвідом, коли вони живуть за цими істинами. (Див. Навчати, як навчав Спаситель, сс. 20--21).

Роздрукувати