Новий Завіт 2023
2–8 січня. Матвій 1; Лука 1: “Нехай буде мені згідно з словом твоїм”


“2–8 січня. Матвій 1; Лука 1: “Нехай буде мені згідно з словом твоїм”, За Мною йдіть—для Недільної школи. Новий Завіт. 2023 (2022)

“2–8 січня. Maтвій 1; Лука 1”, За Мною йдіть—для Недільної школи. 2023

Зображення
Марія та Єлисавета

2–8 січня

Maтвій 1; Лука 1

“Нехай буде мені згідно з словом твоїм”

Перед тим, як прочитати додаткові матеріали для вивчення, прочитайте і обдумайте Матвій 1 та Лука 1, і запишіть свої натхненні думки. Дозвольте Духу скеровувати вас під час підготовки. Після цього розгляньте ідеї в цьому навчальному плані і в посібнику За Мною йдіть—для окремих осіб і сімей.

Зображення
піктограма “Обмін думками”

Заохочуйте до обміну думками

У Матвія, Луки та авторів інших євангелій головною метою було свідчити, що Ісус Христос—Син Бога. Виділіть членам класу кілька хвилин, щоб переглянути Матвій 1 або Лука 1 і поділитися віршем, який зміцнює їхню віру в Ісуса Христа. Запропонуйте класу скласти перелік уривків, в яких свідчиться про те, що Ісус Христос—Син Бога, коли вони вивчатимуть Новий Завіт цього року. Ви навіть можете скласти цей перелік усім класом.

Зображення
піктограма “Навчання”

Навчайте доктрини

Maтвій 1:18–25; Лука 1:5–80

Небесний Батько працює через Своїх вірних дітей, аби досягти Своїх цілей.

  • Члени класу ймовірніше отримають значимий досвід, вивчаючи Новий Завіт цього року, якщо вони зможуть винести уроки з досвіду людей, про яких читають. Щоб допомогти їм зробити це, ви можете написати на дошці імена людей з Матвій 1 і Лука 1, разом з наведеними далі посиланнями на Писання про цих осіб:

    Що ми можемо дізнатися з цих розповідей такого, що допоможе нам сьогодні?

  • Щоб допомогти членам класу більш глибоко задуматися про Марію та її роль у плані Батька, ви можете прочитати разом Лука 1:26–38, 46–56 і знайти слова Марії, які відкривають нам дещо про її характер. Що ще ми дізнаємося від Марії?

Лука 1:5–25

Благословення Бога приходять за Його розкладом.

  • Можливо, у вашому класі є люди, які так само, як Єлисавета і Захарія, живуть праведно, але все ще не отримали благословення, на яке сподіваються. Ви можете попросити клас опрацювати Лука 1:5–25 і знайти уроки, які вони можуть засвоїти від Єлисавети і Захарії стосовно покладання на Господа. Якими іншими прикладами очікування Господнього часу члени класу можуть поділитися з власного життя або з розповідей в Писаннях? Що ми дізнаємося з цих прикладів? Члени класу також можуть обговорити висловлювання, наведене в “Додаткових джерелах”.

Лука 1:26–38

“Для Бога нема неможливої жадної речі!”

  • Члени класу можуть інколи думати—так само, як і Марія—як плани Бога щодо них чи дані їм обіцяння можуть бути виконані. Щоб допомогти членам класу зрозуміти, що з Божою силою все можливо, ви можете показати ілюстрацію Благовіщення: ангел Гавриїл являється Марії (Альбом “Євангелія в мистецтві”, № 28) і попросити їх прочитати разом Лука 1:26–38. Що ми можемо дізнатися про те, як подолати щось, що здається неможливим, вивчаючи слова і вчинки Марії? Попросіть членів класу поділитися досвідом, коли Бог допоміг їм виконати те, що, на їхню думку, було неможливим.

Зображення
піктограма “Джерела”

Додаткові джерела

Покладатися на Господа.

Визнаючи, що багато хто з нас хоче знати, чому нам слід чекати Божих благословень, старійшина Джеффрі Р. Холланд сказав:

“Відповідь на такі запитання: “Так, Бог може миттєво творити чудеса, але рано чи пізно ми дізнаємося, що часи та пори року нашої подорожі смертним життям—в Його руках, і тільки Він один розпоряджається ними”. … Вірити—це довіряти Богові у хороші та погані часи, навіть якщо це означає зазнавати деяких страждань, доки ми не побачимо, як Його руку явлено ради нас. …

Ті, хто “надію складає на Господа, силу відновлять [і] крила підіймуть, немов ті орли, будуть бігати—і не потомляться, будуть ходити—і не помучаться!” [Ісая 40:31; курсив додано]. Я молюся, щоб “поступово”—раніше чи пізніше—ці благословення прийшли до кожного з вас, хто прагне полегшити своє горе і позбутися свого смутку. Я свідчу про Божу любов та про Відновлення Його славетної євангелії, яка в той чи інший спосіб є відповіддю на всі проблеми, з якими ми стикаємося у житті” (“Покладатися на Господа”, Ліягона, лист. 2020, сс. 116–117).

Як покращити наше навчання

Заохочуйте членів класу вивчати Писання вдома. Один із способів, як ви можете заохочувати вивчення Писань вдома—це виділити час, щоб члени класу ділилися знахідками та натхненними ідеями зі свого особистого і сімейного вивчення (див. Навчати, як навчав Спаситель, с. 29).

Роздрукувати