Новий Завіт 2023
9–15 січня. Maтвій 2; Лука 2: Ми прибули поклонитись Йому


“9–15 січня. Maтвій 2; Лука 2: Ми прибули поклонитись Йому”, За Мною йдіть—для Недільної школи. Новий Завіт. 2023 (2022)

“9–15 січня. Maтвій 2; Лука 2”, За Мною йдіть—для Недільної школи. 2023

Зображення
троє чоловіків їдуть на верблюдах

Let Us Adore Him [Вклонімося в пошані], художник Дана Маріо Вуд

9–15 січня

Maтвій 2; Лука 2

Ми прибули поклонитись Йому

Перед тим, як прочитати ідеї в цьому навчальному плані, опрацюйте Матвій 2 і Лука 2 та запишіть свої натхненні думки. Це допоможе вам отримати одкровення стосовно того, як найкраще задовольнити потреби вашого класу.

Зображення
піктограма “Обмін думками”

Заохочуйте до обміну думками

Як ви можете заохочувати членів класу ділитися натхненними ідеями і досвідом, який вони отримали, коли вивчали Писання особисто і разом з їхніми сім’ями? Хоча вони, ймовірно, знайомі з розповідями про народження Спасителя, наведеними в Матвій 2 і Лука 2, вони завжди можуть отримати нові духовні ідеї. Ви можете попросити кількох членів класу поділитися знайденим ними посланням, яке вперше справило на них враження.

Зображення
піктограма “Навчання”

Навчайте доктрини

Maтвій 2:1–12; Лука 2:1–38

Є багато свідків народження Христа.

  • Розповіді віруючих у Матвій 2:1–12 і Лука 2:1–38 можуть допомогти членам вашого класу обдумати те, як вони показують свою любов до Спасителя. Перегляньте схему про свідків народження Христа в навчальному плані для цього тижня в посібнику За Мною йдіть—для окремих осіб і сімей. Деякі люди у вашому класі можуть мати натхненні ідеї, якими вони хочуть поділитися з цієї вправи, або ви можете виконати цю вправу класом. Чому важливо те, що ці свідки Христа мали різне соціальне походження? Як ми можемо наслідувати їхній приклад?

    Зображення
    пастух з вівцями

    Пастухи стали одними з перших свідків народження Спасителя.

  • До того, як поклонятися дитині Христу, ці свідки шукали Його. Щоб допомогти членам класу вчитися з їхнього прикладу, ви можете написати на дошці наступні заголовки: Пастухи, Анна, Симеон і Мудреці. Після цього члени класу можуть опрацювати Матвій 2 і Лука 2 та написати на дошці, що ці люди робили, аби знайти Спасителя. Як саме в цих розповідях нам пропонується шукати Христа?

Матвій 2:13–23

Батьки можуть отримувати одкровення, щоб захищати свої сім’ї.

  • Щоб почати обговорення про те, як Небесний Батько скеровував Йосипа і Марію у їхній ролі як батьків Спасителя, ви можете попросити членів класу скласти на дошці перелік деяких небезпек, з якими ми стикаємося сьогодні. Що ми дізнаємося з Матвій 2:13–23 щодо того, як знайти захист від цих небезпек? Як особисте одкровення допомагало нам захищати наші сім’ї чи дорогих нам людей від небезпеки? Яку пораду дали пророки і апостоли, аби допомогти нам бути у духовній безпеці?

Лука 2:40–52

Навіть коли Ісус був юнаком, Він зосереджувався на тому, щоб виконувати волю Свого Батька.

  • Історія про Ісуса, Який навчав у храмі, коли Йому було 12 років, може бути особливо корисною для молоді, яка цікавиться, який внесок вони можуть зробити у роботу Бога. Ви можете розділити клас на пари і попросити їх разом прочитати Лука 2:40–52. Кожній парі потрібно буде кілька хвилин, щоб поділитися одне з одним тим, що надихає їх в цій розповіді. Які у нас є можливості, щоб ділитися тим, що ми знаємо про євангелію? Яким досвідом ми можемо поділитись?

  • Про що нас навчають в Лука 2:40–52 стосовно того, яким був Ісус, коли був юнаком? Зразок особистого зростання, запропонований в Лука 2:52, може надихнути на обговорення про те, що ми робимо, аби стати більше схожими на Христа. Ви можете запропонувати членам класу обдумати, як вони зростають в мудрості (інтелектуально), статурі (фізично), у Богові (духовно) і в людях (соціально). Вони навіть можуть поставити цілі в одній або більше з цих сфер. Якщо ви хочете продовжити обговорення про те, як ставати більше схожими на Христа у цих сферах, особливо якщо ви навчаєте молодь, то можете використати висловлювання, наведене в “Додаткових джерелах”.

Зображення
піктограма “Джерела”

Додаткові джерела

Допомагати дітям і молоді зростати “мудрістю, і віком та благодаттю, у Бога й людей”.

Президент Стівен Дж. Ланд так описав Програму для дітей і молоді, яка частково основана на Лука 2:52:

“Програма для дітей і молоді—це засіб, за допомогою якого кожна дитина з Початкового товариства і молода людина може зростати в учнівстві та здобути сповнене віри розуміння того, як виглядає шлях щастя. Вони можуть навчитися очікувати і шукати зупинки та дорожні знаки на шляху завітів, де вони охристяться і будуть конфірмованими даром Святого Духа, а невдовзі належатимуть до кворумів і класів Товариства молодих жінок, і де відчуватимуть радість від допомоги іншим завдяки проявам служіння, подібного до Христового. Вони встановлять цілі, великі й малі, які збалансують їхнє життя, коли вони ставатимуть більше схожими на Спасителя” (“Знайти радість у Христі”, Ліягона, лист. 2020, сс. 36–37).

Як покращити наше навчання

Залучайте учнів, які не вивчали Писання вдома. Навіть якщо деякі члени класу не мали нагоди прочитати Матвій 2 і Лука 2 перед уроком, вони все ще можуть поділитися змістовними ідеями. Впевніться, що у всіх членів класу є можливості брати участь в обговоренні та сприяти йому.

Роздрукувати