Новий Завіт 2023
8–14 травня. Матвій 19–20; Марк 10; Лука 18: “Чого ще бракує мені?”


“8–14 травня. Матвій 19–20; Марк 10; Лука 18: “Чого ще бракує мені?”, За Мною йдіть—для Недільної школи. Новий Завіт. 2023 (2022)

“8–14 травня. Матвій 19–20; Марк 10; Лука 18”, За Мною йдіть—для Недільної школи. 2023

Зображення
робітники у винограднику

8–14 травня

Матвій 19–20; Марк 10; Лука 18

“Чого ще бракує мені?”

Готуючись навчати, з молитвою обдумайте, як ви можете допомогти членам класу поділитися тим, про що вони дізналися або що відчули під час свого особистого вивчення.

Зображення
піктограма “Обмін думками”

Заохочуйте до обміну думками

Може бути корисним час від часу обговорювати загальний досвід членів класу щодо зосередженого в домівці вивчення євангелії. Яким успішним досвідом вони можуть поділитися? З якими перешкодами чи випробуваннями вони стикаються? Що вони можуть порадити одне одному?

Зображення
піктограма “Навчання”

Навчайте доктрини

Матвій 19:3–9

Шлюб між чоловіком і жінкою є невід’ємною частиною вічного плану Бога.

Матвій 20:1–16

Кожен може отримати благословення вічного життя, незалежно від того, коли вони приймають євангелію.

  • Що б допомогло членам вашого класу застосувати принципи з притчі про робітників у винограднику? Ви можете попросити кількох членів класу підготувати інсценування притчі для представлення у класі. Після презентації люди, які грали робітників, можуть поділитися своїми почуттями щодо платні, яку вони отримали, і чому у них вони так почуваються. Що символізує ця притча стосовно царства небесного? Які додаткові ідеї ми отримуємо стосовно цієї притчі з виступу старійшини Джеффрі Р. Холланда “Робітники у винограднику”? (Ліягона, трав. 2012, сс. 31–33).

Maтвій 19:16–22; Марк 10:17–27

Спаситель направлятиме нас ближче до Себе, коли ми проситимемо Його допомоги.

  • Як ви можете допомогти членам класу визначити і застосовувати принципи з історії про багатого юнака? Як варіант, попросіть їх прочитати Марк 10:17–27 і згадати, чи мали вони ті самі почуття, що й багатий юнак. Що допомогло нам наслідувати пораду Спасителя, навіть якщо це було важко? Можливо, члени класу захочуть поділитися досвідом, коли вони запитували “Чого ще бракує мені?” (Матвій 19:20) і отримували особисте спонукання стати кращими. Щоб допомогти членам класу, які можуть засмутитися, зосереджуючись на тому, чого їм бракує, ви можете поділитися висловлюванням, наведеним у “Додаткових джерелах”.

  • Члени класу могли прочитати виступ з конференції, пов’язаний з цими віршами, як запропоновано у посібнику За Мною йдіть—для окремих осіб і сімей . Попросіть їх поділитися отриманими ідеями.

Зображення
смиренний чоловік і фарисей

The Repentant Publican and the Self-Righteous Pharisee in the Temple [Митник, що розкаявся, і лицемірний фарисей у храмі], художник Френк Адамс

Лука 18:9–14

Ми маємо довіряти Божій милості, а не нашій власній праведності.

  • Притча Спасителя про порівняння молитви фарисея і митника може допомогти вам наголосити на ставленні, яке потрібне Господу від тих, хто прагне наслідувати Його. Щоб допомогти членам класу застосувати цю притчу в наші дні, ви можете попросити їх переписати молитву фарисея таким чином, щоб використовувалися сучасні деталі, але ставлення було таким же. Вони можуть зробити те саме й з молитвою митника і потім поділитися написаним. Як вірші 15–17 і 18–24 стосуються того, чого навчав Спаситель у цій притчі? Ви можете також поділитися наведеним далі висловлюванням старійшини Дейла Г. Ренлунда про ці вірші: “Послання до нас є чітким: грішник, який кається, більше наближається до Бога, ніж лицемірна людина, яка засуджує того грішника” (“Наш Пастир Добрий”, Ліягона, трав. 2017, с. 31).

Зображення
піктограма “Джерела”

Додаткові джерела

Давайте не задовольнятися тим, ким ми є, й не будемо знеохочуватися.

Старійшина Д. Тодд Крістофферсон навчав:

“Якщо ми щиро запитаємо: “Чого ще бракує мені?”, [Бог] не залишить нас здогадуватися, але з любов’ю відповість заради нашого щастя. І Він дасть нам надію.

Це всепоглинаюча справа і вона була б жахливо тяжкою, якби ми були самі в нашому пошуку святості. Славетна істина полягає в тому, що ми не самі. У нас є любов Христа, благодать Христа, втіха і спрямування Святого Духа та товариство і заохочення святих в тілі Христа. Давайте не задовольнятися тим, ким ми є, але й не будемо знеохочуватися” (“Хліб живий, що з неба зійшов”, Ліягона, лист. 2017, с. 39).

Як покращити наше навчання

Бог потребує ваших унікальних талантів і здібностей. “Ви можете благословити Божих дітей, використовуючи ту любов, що є у вас до інших, дари, що Бог дав вам та ваш життєвий досвід. Коли ви служите вірно і шукаєте Божої допомоги, Він звеличить вас і ваша здібність навчати євангелії так, як це робив Спаситель, зросте” (Навчати, як навчав Спаситель, с. 5).

Роздрукувати