Семінарія
Дії 6–9


Дії 6–9

Огляд

З Божою силою Степан творив великі чудеса, проте євреї забили його камінням за його свідчення про Ісуса Христа. Пилип так навчав ефіопа про Ісуса, що чоловік увірував та охристився. Коли Савл їхав до Дамаска, щоб і далі піддавати гонінням святих, Ісус явив Себе йому (див. Дії 9:3–5). Згодом Ісус допоміг Ананію побачити Савла таким, яким бачив його Він.

Готуйтеся навчати

У поданій далі інформації є ідеї для вчителів, як їм заздалегідь готуватися до кожного уроку.

Дії 6–7

Мета уроку: Цей урок може допомогти студентам обміркувати, як вони можуть благословляти інших, прагнучи слідувати за Небесним Батьком та Ісусом Христом, ставати схожими на Них та свідчити про Них.

  • Підготовка студентів: Запропонуйте студентам проглянути свої цілі за “Програмою для дітей та молоді” й подумати, як вони можуть стати більш схожими на Спасителя.

  • Зображення: Зображення Степана

  • Ідеї для навчання через відеоконференцію: Коли ви будете пропонувати студентам розіграти сценку формування ради приходу, доречно буде призначити одного-двох студентів відповідати за раду і попросити їх простежити за тим, щоб всі брали в ній участь. Значно ефективніше мати кілька рад, і можна зібрати кожну раду в окремій кімнаті групових обговорень.

Дії 8

Мета уроку: Цей урок призначений допомогти студентам поміркувати, як вони можуть використовувати Писання, щоб допомагати іншим повірити в Ісуса Христа та прийти до Нього.

  • Підготовка студентів: Запропонуйте студентам подумати про духовні інструменти, тобто духовні навички, які допомогли їм зміцнитися в євангелії. У них буде можливість поділитися своїми ідеями під час уроку.

  • Предмети: молоток та цвяхи, викрутка та гвинти, а також інші інструменти

  • Ідеї для навчання через відеоконференцію: Після того як студенти опрацюють Ісая 53:39 та дадуть відповіді на два запитання про цей уривок, можна всім класом розіграти сценку. Грайте роль скопця та попросіть учнів у класі допомогти вам зрозуміти ці вірші. Запропонуйте кільком студентам поділитися їхніми думками.

Дії 8:1–3; 9:1–20

Мета уроку: Цей урок має допомогти студентам поміркувати про те, що Господь робить, аби допомогти їм змінитися на краще та прагнути дізнатися, що Він хотів би, аби вони зробили.

  • Підготовка студентів: Запропонуйте студентам поговорити з членом сім’ї чи другом про те, як саме Ісус Христос запрошує нас змінитися та допомагає нам в цьому.

  • Ідеї для навчання через відеоконференцію: Попросіть студентів підготуватися та взяти на урок кульку. На початку уроку попросіть когось зі студентів покотити кульку так, щоб решта класу могла її бачити. Після цього поставте перші два запитання з цього уроку.

Дії 9:10–31

Мета уроку: Цей урок має допомогти студентам побачити потенціал, який Господь бачить в інших людях попри їхню слабкість та минулі помилки.

  • Підготовка студентів: Попросіть студентів поміркувати над наступним запитанням: “Як можуть змінитися мої стосунки з членами сім’ї чи друзями, якщо я буду бачити їх такими, якими їх бачить Спаситель?”

  • Ідеї для навчання через відеоконференцію: В кінці уроку є три запитання, перше з яких таке: “Що ви можете робити, аби сприймати людей так, як їх сприймають Небесний Батько та Ісус Христос?” Можна показати всі три запитання та запропонувати студентам вибрати одне і поміркувати над відповіддю на нього. Після цього попросіть кількох студентів розповісти, яке питання вони вибрали і як вони можуть на нього відповісти.

Перевірка опанування доктрини 13

Мета уроку: Цей урок має допомогти студентам запам’ятати посилання на Писання та ключові фрази з Писань для деяких доктринальних уривків з Нового Завіту для опанування.

  • Підготовка студентів: Запропонуйте студентам попрактикуватися у запамʼятовуванні посилань на Писання та ключових фраз для опанування доктрини у зручний для них спосіб. Ви можете показати студентам представлену в цьому уроці таблицю, або ж запропонувати їм скористатися додатком “Doctrinal Mastery” (Опанування доктрини), якщо він доступний.

  • Таблиця: Таблиця для опанування доктрини, яку можна показати на дошці або роздати

  • Ідеї для навчання через відеоконференцію: Можна запропонувати студентам не малювати ілюстрації, а пошукати зображення. Потім їх можна попросити показати свій екран, щоб поділитися знайденим. Члени класу можуть спробувати вгадати, які уривки та ключові фрази для опанування доктрини відповідають зображенням.

Роздрукувати