2020
Зустріч з пророком допомогла мені перестати ускладнювати євангелію
Березень 2020


Зустріч з пророком допомогла мені перестати ускладнювати євангелію

Ми так схильні ускладнювати євангелію, а насправді вона проста.

Автор живе у Новому Південному Уельсі, Австралія.

Молодій людині, яка намагається знайти Бога, справді було важко повірити, що ми маємо пророків, які живуть на землі у наш час. Це здавалося складним і бентежило. Але майже через два роки я, відданий навернений до Церкви, зрозумів, що ще важче повірити в те, що я був одним з 15 молодих представників дорослої молоді у Сіднеї, Австралія, вибраних, щоб зустрітися з Президентом Расселом М. Нельсоном на зборах запитання---відповіді.

Це була подія, кожний спогад про яку буде завжди викликати у мене усмішку і сльози радості.

Ми всі палко бажали зустрітися з ним, але ще більше нас хвилювало те, що він скаже нам, дорослій молоді. Я уявляв відповіді, які він даватиме на наші запитання, глибокі і дуже складні, і мене цікавило, чи я готовий був почути й зрозуміти його слова. Усі ми дуже нервували й вирішили помолитися, щоб це допомогло нам заспокоїтися і запросити Духа.

Мить, коли Президент Нельсон зайшов у кімнату, здавалася просто нереальною. Нас завжди навчали, що пророки отримують одкровення від Бога і повідомляють його світу, допомагаючи кожному прийти до Христа. Ми бачимо їх, коли вони виступають на генеральній конференції. Але бачити й говорити з ним особисто---це зовсім інше.

І ось він був тут---смиренний, люблячий пророк Бога. З його появою у кімнаті дуже сильно відчувався Дух. Ми всі тихо стояли, не наважуючись усміхатися чи розмовляти, але коли він зайшов із широкою усмішкою і сказав, що він дуже радий зустрітися з нами, ми всі відчули таку велику радість і спокій. Я міг відчути його щире смирення й любов, яку він мав до кожного з нас, коли потискав нам руки і лагідно усім усміхався.

Ми почали ставити йому запитання про дорослу молодь в Церкві, і, як на мене, одне особливе запитання виділялося з-поміж усіх найбільше. Ми запитали: “Нам, дорослій молоді, часто важко заохочувати свої сімʼї та друзів, щоб вони долучалися до євангелії. Як нам краще ділитися з ними євангелією?” Президент Нельсон подумав якусь мить, а потім сказав два слова: “Будьте привабливими”. І продовжив: “Будьте зразковими й вірними”.

Ось це й було воно---просте, але змістовне й істинне послання. Його прості слова глибоко увійшли в наш розум і серце. У той момент я усвідомив, що ми, неодружена молодь, схильні дуже ускладнювати та переосмислювати євангелію, тоді як насправді скерування від Духа і наших пророків є простими, відвертими і містять дуже багато обіцянь про благословення.

У той момент я усвідомив завдяки чому Президент Нельсон став таким смиренним і духовним: завдяки тому, що він постійно живе за євангелією Ісуса Христа. Усе, що нам слід робити,---це робити те саме. Робіть щодня ці прості речі, які наближують нас до Небесного Батька та Ісуса Христа: відвідуйте церкву і храм, читайте Писання, моліться зі щирим серцем і, нарешті, будьте добрими й люблячими до кожного, кого зустрічаєте. Ці прості щоденні дії є ключовими, щоб навчитися бути справжніми послідовниками Христа, зміцнювати звʼязок з Ним і ділитися Його істиною з іншими.

Ми повинні просто старатися бути найкращою версією самих себе, і ті прості малі речі вестимуть нас до кращих результатів. Так, світ---складний, і, так, легко ускладнювати так багато чого в житті, але Божий план---простий, і якщо ми дотримуємося його, це робить наше життя простішим. Прийнявши в серце цю настанову пророка і кожного дня якнайкраще стараючись ставати схожими на нашого Спасителя Ісуса Христа, ми своїми простити прикладами вияву віри будемо змінювати життя людей навколо нас.

Роздрукувати