2022 р.
Чи шукаєте ви Христа щодня?
Березень 2022


“Чи шукаєте ви Христа щодня?”, Ліягона, бер. 2022.

Дорослій молоді

Чи шукаете ви Христа щодня?

Мій храмовий досвід допоміг зрозуміти, що мені необхідно намагатися шукати Хриcта кожного дня.

Автор живе у Гватемалі.

Зображення
юнак читає писання біля відкритого вікна

Змалку я часто запитував себе: “Чи Святий Дух промовляє?” “Коли я піду на небеса, чи побачу я Бога?”

Зараз, коли я став старшим, то можу озирнутися і побачити, що Небесний Батько завжди скеровував мене і показував доказ Свого існування, але я не завжди міг розгледіти Його руку в моєму житті. Я мав благословення виховуватися в домі, де сповідували відновлену євангелію Ісуса Христа, але довгий час я жив за рахунок позиченого свідчення. Мені було важко повірити, що Бог є реальним.

Одного дня, коли мені було майже 15 років, єпископ оголосив про храмову поїздку приходу. Я вже часто бував у храмі зі своєю сім’єю, тож не вважав ту подію якоюсь особливою. Я насправді ніколи нічого особливого не відчував і не розумів важливості завітів та обрядів, які виконуються у храмі.

Коли настав той день, я увійшов до храму і перевдягнувся в білий комбінезон. Пройшовши повз дзеркало, я ненадовго побачив своє відображення у білому з усмішкою на обличчі. Поки я чекав на решту членів свого приходу, мене охопив подив. Я споглядав красу христильної купелі і картини, коли раптом Дух ніжно зворушив моє серце.

Я ніколи не забуду слів, які з’явилися в моєму розумі: “Орсоне, це дім Господа. Він любить тебе. Він хоче, щоб ти змінив своє життя і крок за кроком намагався ставати кращою людиною”.

Я відчув таку сильну любов у тих словах, але раптом мене переповнило почуття провини. Досі я не сприймав храм серйозно. Тож я звернувся у своєму серці до Небесного Батька в молитві й попросив Його пробачити мене.

І я знав, що Він почув мою молитву, бо я відчув у серці великий мир.

Того дня моя віра зміцнилася, і я отримав реальне свідчення про євангелію, якого так прагнув. Того дня я зміг сказати так само переконливо, які і ті двоє Іванових учнів: “Я знайшов Месію” (див. Іван 1:41).

Прості способи встановлення зв’язку

Після того випадку я намагався краще розпізнавати вплив Небесного Батька у своєму житті, шукаючи Ісуса Христа щодня. Хоча іноді важко почути у світі голос Спасителя, тепер я знаю, що Він є дійсно реальним і що Він поруч зі мною.

У багатьох з нас бувають дні, коли ми відчуваємо небеса ближче, ніж завжди. Бувають також і складні дні, коли нам важко відчувати Його вплив, як би ми не намагалися, або випадають напружені дні, коли не можемо знайти достатньо часу, щоб шукати Його. Втім я знаю, що коли ми маємо щире бажання шукати Його, то побачимо Його руку в своєму житті.

Коли ви відчуваєте, що зв’язок зі Спасителем розірвано, запитайте себе: чи намагаюся я шукати Спасителя щодня?

Якщо ми прагнемо бути такими, як апостоли в давнину, то на якусь мить залишимо свої сіті (див. Матвій 4:20) та інші обов’язки й інтереси, щоб звернутися до Нього, і ми Його знайдемо.

Є джерела духовної сили, які можуть нам допомогти. Пророк Алма нагадує, що “через мале і просте відбувається велике” (Алма 37:6). Маленькі вчинки віри й духовна підготовка, яку ми здійснюємо кожного дня, можуть допомагати збільшувати нашу спроможність розпізнавати Господа в житті.

Ось що допоможе нам зміцнити духовність:

  • Молитися з вірою

  • Вивчати Писання з наміром і глибоко

  • Служити іншим самовіддано

  • Ділитися свідченням з другом

  • Слухати гімни або духовну музику

  • Відвідувати інститут

  • Зберігати Суботній день святим

  • Поститися

  • Регулярно відвідувати храм

Багато всього може допомагати нам знаходити Ісуса Христа, але головне—постійно Його шукати. Президент Рассел М. Нельсон навчав: “Якщо ми прагнемо бути учнями Ісуса Христа, нам потрібно уважніше, ніж будь-коли раніше, слухати Його. Це вимагає свідомого й постійного зусилля сповнювати своє щоденне життя Його словами, Його вченнями, Його істинами”1.

Чи знайшли ви Його сьогодні?

Навіть якщо ви не отримуєте всі відповіді, яких шукаєте прямо зараз, не зупиняйтеся! Просто шукайте Христа і прийміть рішення вірити в Нього. Якщо ви будете намагатися знаходити Його кожного дня за допомогою невеличких вчинків, я знаю, що ви відчуєте Його небесні обійми. Я знаю, що це так, бо відчував їх.

Небесний Батько помічає наші зусилля. Для Нього не має великого значення величність усього, що ми робимо, аби зміцнити свій дух, якщо ми можемо кожного дня твердо і впевнено сказати: “Сьогодні я знайшов Месію!”

Я молюся, щоб ми могли знати і любити Спасителя щодня. Щоб ми могли робити те, що пропонував Мороній і “шука[ли] Цього Христа” (Eтер12:41). Тож давайте ми з вами в кінці кожного дня будемо знаходити Того, про Кого Мойсей та інші пророки писали: Ісус з Назарета. Шукаючи Христа, ми побачимо Божу руку в нашому житті. І чим більше ми шукаємо Христа щодня, тим легше будемо Його знаходити і матимемо здатність розпізнавати Його голос, який веде і скеровує нас упродовж усього життя.

Посилання

  1. Рассел М. Нельсон, “Слухайте Його”, Ліягона, трав. 2020, с. 89.

Роздрукувати