»Lørdag er nu en særlig dag. For da gør vi os rede til søndag« (Børnenes sangbog, s. 105).

Samuels lørdag kom i vejen for hans søndag.

Billede
father and son watching sports together

Samuel elskede at se fjernsyn med papá, særligt om lørdagen. Papá arbejdede hårdt hele ugen. Men om lørdagen, lavede mamá pastelitos de piña (wienerbrød med ananasfyld) og de så alle fjernsyn sammen.

En lørdag aften besluttede de sig for at se en partido de fútbol (fodboldkamp). Men kampen startede sent og ville fortsætte i lang tid. Da første halvleg var ovre, var stillingen 0-0. Samuel ville gerne blive ved med at se den. Men han kunne ikke holde op med at gabe.

»Så er det sengetid, Samuelito,« sagde mamá blidt. »Du er nødt til at få noget søvn, så du kan holde dig vågen i kirke i morgen.«

»Men mamá,« sagde Samuel. »Det er to af de bedste hold i Honduras!«

Papá så på uret. »Okay. Du må gerne se den færdig. Men du skal stå op til tiden i morgen.«

Kampen var endnu mere spændende i anden halvleg. Samuel var helt vågen nu! Han og papá heppede begge to. Først var der hjørnespark. Så lavede målmanden en god redning. Et hold scorede, og så det andet. Inden Samuel vidste af det, var kampen overstået. Den endte uafgjort 1-1.

Næste morgen var Samuel så træt, at han ikke ville stå op. Men han vidste, at det var vigtigt at tage i kirke.

Under nadvermødet begyndte Samuel at falde i søvn. Han sad og nikkede. Mamá puffede til ham for at holde ham vågen. Men han var så træt, at han ikke var opmærksom på talerne. »Jeg tror, din lørdag kom i vejen for din søndag,« sagde papá.

I Primary talte Samuels lærer om at holde sabbatsdagen hellig. Hun spurgte, hvad børnene kunne gøre for at gøre søndagen speciel. Samuel tænkte sig om et øjeblik. Så sagde han: »Gå i seng til tiden om lørdagen!«

Da de kom hjem fra kirke talte Samuel med mamá og papá. »Det var sjovt at se kampen i går aftes,« sagde Samuel. »Men jeg skulle være gået i seng noget tidligere. Jeg tror, vi bør bruge lørdagen på at blive klar til søndagen.«