2022
З нічого—щось
Лютий 2022


“З нічого—щось”, Заради зміцнення молоді, лют. 2022.

Наочний урок на домашньому вечорі

З нічого—щось

Коли ви відчуваєте, що ваших зусиль недостатньо, довіртеся Ісусу Христу, щоб Він звеличив ваші зусилля.

Невдача. Недосконалість. Вчинена помилка. Навіть гріх. Що б то не було, а вам, вірогідно, траплялося відчувати, що ви у чомусь схибили. Як послідовникам Ісуса Христа, нам завжди хочеться робити все якнайкраще, тому ми іноді надто картаємо себе, якщо не досягаємо у чомусь досконалості.

Але істина полягає у тому, що в жодному випадку ми не можемо досягти досконалості самотужки. Досконалість—в Ісусі Христі (див. Мороній 10:32–33). Якщо ми йдемо до Нього, є смиренними, каємося і виявляємо свою віру, Він зробить так, щоб наше “слабке стало сильним” (Eтер 12:27). Як навчав Президент Рассел М. Нельсон: “З вірою в Нього ми можемо пересувати гори у своєму житті”1.

За допомогою цього наочного уроку ви з вашою сім’єю можете обговорити, як Небесний Батько та Ісус Христос можуть допомогти кожному з вас перетворити ваші недоліки на щось краще, ніж ви думали.

Що робити

  1. Попросіть члена сім’ї намалювати ручкою на аркуші паперу якусь просту закарлюку. Попросіть його/її навмисне намагатися малювати щось незрозуміле для інших.

  2. Передайте цей аркуш іншому члену сім’ї і попросіть його/її за допомогою фломастерів або кольорових олівців на основі цієї закарлюки намалювати щось нове—якийсь предмет, людину або якусь картину. Це може бути будь-що, що вони можуть уявити. Будьте творчими!

  3. Коли вони закінчать, попросіть їх показати свій новий витвір решті сім’ї. Іншим членам сім’ї може бути цікаво теж спробувати.

1

Зображення
малюнок

2

Зображення
малюнок

3

Зображення
дівчинка і юнак з малюнком

Дозволити Богу допомогти

Так само як і закарлюки на папері, іноді наші зусилля зробити щось хороше не дають якогось помітного результату. Ми можемо майже досягнути своїх цілей, але наші зусилля іноді приносять зовсім не той результат, на який ми сподівалися.

Та якщо ми присвятимо свої зусилля Господу, Він зможе зробити щось дивовижне! Президент Езра Тефт Бенсон (1899–1994) навчав: “Чоловіки і жінки, що віддають своє життя Богу, відкриють для себе, що Він може зробити набагато більше в їхньому житті, ніж вони самі. Він поглиблюватиме їхню радість, розширюватиме їхнє бачення, стимулюватиме їхній розум, зміцнюватиме їхні м’язи, підніматиме їхній дух, збільшуватиме їхні благословення, примножуватиме їхні можливості, втішатиме їхню душу, даватиме їм друзів та огортатиме їх спокоєм. Той, хто загубить своє життя у служінні Богу, знайде життя вічне”2.

Ми можемо відчувати розпач, якщо наші зусилля зробити добро не дають того результату, на який ми сподівалися, але нам не слід втрачати надію. Коли ви “помоли[теся] спочатку Батькові в ім’я Христа, щоб Він освятив [ваші] діла для [вас]”, ваші зусилля будуть “на користь [вашій] душі” (2 Нефій 32:9). Хоч у нас і є слабкості, але якщо ми смиренні і маємо віру в Бога, Він допоможе нам стати більше схожими на Нього!

Роздрукувати