2022
У Лагосі, Нігерія
Червень 2022


“У Лагосі, Нігерія”, Заради зміцнення молоді, черв. 2021.

Як ми поклоняємося

У Лагосі, Нігерія

Зображення
молодий чоловік

Фотографія від Getty Images

Зображення
юнак
Зображення
сім’я

Привіт! Мене звати Мосія О.

Я живу у Лагосі, Нігерія, з моїми мамою, татом і красивою семирічною сестрою Гаррієт. Ми з сестрою любимо разом писати. Мої батьки походять з різних племен—мій тато з племені Йоруба, а мама з племені Едо. Тому я розмовляю англійською, але також мовою йоруба. Нам подобається жити тут, у Лагосі. Тут є прекрасні пляжі та будинки.

Нігерійська їжа і веселощі!

Зображення
молодий чоловік готує їжу

Мені подобається Африка, оскільки тут є багато різних страв. Хто ж не любить їсти? Мені подобається готувати, і я навчаюся готувати нові страви вдома. Нігерійські страви такі яскраві. Одна із страв, які я люблю готувати,—це Епканг Нкукво, суп з колоказії їстівної, рослини, схожої на корінь таро. Мені також подобається готувати чорний суп з еко (або агіді), пудинг із кукурудзяного борошна.

Я відчуваю, що споживання корисної їжі допомогло мені бути фізично міцнішим і готовим отримати особисте одкровення. Я знаю, що Господь любить нас і також звертає увагу на те, що ми їмо. Він хоче, щоб ми були здоровими і активно залучалися до Його роботи.

Зображення
молодий чоловік грає на гітарі

Мої улюблені хобі—це слухати музику, писати пісні, вірші, і читати хороші книги. Мені подобається навчатися грати на гітарі та на клавішних. Мама навчає мене виконувати гімни. Ми також розводимо кролів. Піклуватися про 13 кроликів—це для мене чудова можливістьі цікава пригода!

Знайти своє місце в семінарії

Зображення
молодий чоловік

Один з моїх улюблених аспектів членства у Церкві Ісуса Христа Святих Останніх Днів—це знайомство з новими друзями. Мені подобається зустрічати нових людей моєї віри. Мені подобається відвідувати семінарію, але коли я лише починав, то почувався там зайвим. Я був наймолодшим учнем, і всі, здавалося, знали одне одного. Вони не дуже часто зі мною розмовляли. Я таємно боровся з низькою самооцінкою, але я молився і дійсно відчув любов Бога до мене. Я поставив собі за мету краще познайомитися з іншими студентами і потім я зрозумів, що вони дуже турбувалися про мене. Я знаю, що Бог хоче, аби ми зростали і мали змістовні стосунки. Він приготував шляхи для нас робити це через програми Церкви.

Допомога від Святого Духа

Іноді Бог просто хоче, щоб ми були наполегливими. В Ученні і Завітах 58:4 сказано: “За великою знегодою приходять благословення”. Якщо справи йдуть не дуже добре і ви не дуже добре почуваєтесь, просто тримайтеся і досить швидко ви побачите благословення. Іноді все, що нам потрібно—це перетерпіти до кінця і йти за підказками Святого Духа. Коли я смиренний, я можу відчувати, як Дух допомагає мені і каже, що мені потрібно робити, аби вирішити проблеми мого життя. Я знаю, що коли так чинитиму, це допоможе мені почуватися більш впевнено у присутності Бога.

Роздрукувати