2022
Я нічого не відчуваю, коли молюся. Як я можу зробити свої молитви більш змістовними?
Червень 2022


“Я нічого не відчуваю, коли молюся. Як я можу зробити свої молитви більш змістовними?”, Заради зміцнення молоді, черв. 2022.

Запитання і відповіді

“Я нічого не відчуваю, коли молюся. Як я можу зробити свої молитви більш змістовними?”

Будьте смиренними, вдячними і щирими

Зображення
молодий чоловік

“Молитва—священна. Змістовну молитву промовляють зі смиренням. Замість того, аби просто про щось просити Бога, я кажу Йому за що я вдячний. Як навчав Мороній, я намагаюся молитися з вірою, зі щирим серцем та із справжнім наміром (див. Moроній 10:4). Такі молитви дійсно допомагають мені відчути щось глибоке і змістовне”.

Ангбо К., 20 років, Кот-д’Івуар

Додавайте слово оскільки.

Зображення
молода жінка

“Мені подобається використовувати в моїх молитвах слово оскільки. Коли ви додаєте оскільки, ви пояснюєте Небесному Батькові, чому ви молитеся. Наприклад: “Будь ласка, допоможи моєму другові або члену сім’ї зцілитися, оскільки я їх люблю”. Це дуже допомагає робити мої молитви більш змістовними та особистими”.

Еліза Г., 17 років, шт. Меріленд, США

Молитва запрошує Святого Духа

Зображення
молода жінка

“Продовжуйте молитися щодня. Просіть Небесного Батька допомогти вам стати більш чутливими до Святого Духа. Ви також можете дізнатися більше про Святого Духа і молитву у додатку Євангельська бібліотека—це дійсно дуже допоможе!”

Елена Дж., 13 років, Гватемала

Уповільніться

Зображення
молода жінка

“Іноді ми молимося лише для того, щоб це зробити. Ми кажемо лише те, що чуємо у молитвах інших людей, і не кажемо саме того, що у нашому серці. Молитва—це шанс поговорити з Богом. Не квапте її. Знайдіть час, аби висловити те, що у вашому серці”.

Марсельєза О., 15 років, Тонга

Дякуйте Йому і просіть про допомогу

Зображення
молода жінка

“Молитва—це розмова з Небесним Батьком, тому говоріть з Ним! Ви можете подякувати Йому за щось, що зробило вас щасливими. Ви можете попросити Бога про Його допомогу. Коли я згадую, що Небесний Батько знає і любить мене, мені важко припинити молитися. Знаючи, що Спаситель так багато за мене постраждав, найменше, що я можу зробити, це щиросердо помолитися”.

Інгрід Р., 15 років, Бразилія

Думайте про ваші молитви й обмірковуйте їх

“Хоча ви можете молитися будь-де і в будь-який час, вам потрібно мати належний настрій. Вам треба молитися зі справжнім наміром, щоб ви могли відчути Його Духа. Думайте про ваші слова, коли молитеся, й обмірковуйте їх. Кожна молитва має бути унікальною і відрізнятися від інших”.

Елісса Т., 15 років, шт. Міссурі, США

Не відволікайтесь

“Коли молитеся, намагайтеся зосередитися лише на молитві і ні на чому іншому. Нам потрібно усвідомити, що молитва—це дар, оскільки ми говоримо до нашого Батька на Небесах. Ми можемо згадувати благословення, які Він нам дав”.

Ребекка Дж., 14 років, Індія

Майте змістовну бесіду

“Мені подобається думати про молитву, як про справжню розмову з Небесним Батьком. Я відчуваю радість після таких молитов, так само, як і після хорошої розмови з другом. Я також виявила, що коли знаходжу якесь усамітнене місце і молюся вголос, це допомагає мені бути більш зосередженою на молитві, і вона набирає більшого значення”.

Дот В., 12 років, шт. Північна Кароліна, США

Роздрукувати