2022
Як я міг поділитися Книгою Мормона?
Грудень 2022


“Як я міг поділитися Книгою Мормона?”, Заради зміцнення молоді, груд. 2022.

Як я міг поділитися Книгою Мормона?

Ось як молодь по всьому світу об’єдналася для того, щоб Книгу Мормона почули по-новому.

Зображення
юнак слухає подкаст

Чи пам’ятаєте ви, як Президент Нельсон зіграв на піаніно пісню “Гей, Ізраїлю, вставай” на Всесвітньому молодіжному музичному фестивалі 17 березня 2021 року? Назвавши нас молодіжним батальйоном Господа, він попросив нас покладатися на скерування Духа у нашій допомозі збирати Ізраїль у ці останні дні.

Мабуть як і багато хто з вас, я запитував себе, що може зробити 15-річний юнак, щоб діяти за запрошенням пророка, особливо посеред всесвітньої пандемії.

За рік до цього Президент Нельсон також закликав світ: #СлухайтеЙого, тобто прислухайтеся до слів Господа Ісуса Христа. Я знав, що Книга Мормона була ще одним свідченням про Ісуса Христа. Мені спало на думку допомагати людям чути голос Господа, поділившись Книгою Мормона у новий спосіб: за допомогою подкасту, озвученого підлітками.

Крім професійного озвучування Книги Мормона, доступного у Церкві, я подумав, що було б класно чути, як цю книгу читають звичайні підлітки, як ви і я, і так, як ми її відчуваємо. Ми не завжди читаємо досконало, і не всі знають, як правильно вимовити кожне слово. Але це нормально, оскільки у будь-якому випадку ми всі недосконалі. Мені навіть подобається недосконалість у деяких записах—тоді мені здається, що я чую голос своїх друзів, які читають.

На реалізацію проєкту пішло багато зусиль. Виявляється, що для того, аби попросити 250 різних осіб взяти участь, а потім записане відредагувати, скомпонувати, опублікувати і провести подкаст, вимагається чимало зусиль. Результатом стало озвучування усього тексту Книги Мормона, в якому беруть участь читачі з 15 штатів США і 10 країн світу. Записи можна почути на вебсайті www.teensreadthebook.com і на всіх відомих платформах для подкастів під заголовком “Teens Read the Book” (Підлітки читають Книгу).

Зображення
молодь

Мак-Кей (у центрі у жовтій сорочці) зустрівся з іншою молоддю, яка допомагала створювати подкаст. Вони насолоджувалися можливістю поговорити про подкаст і те, яким благословенням була робота над ним.

Мені подобається чути різні голоси та акценти молоді, яка надіслала свої записи. Знаючи, що їхні голоси чутимуть по всьому світу, багато читачів дуже наполегливо працювали над тим, аби записи були якомога кращими. Дехто з них, як Томас з Нової Зеландії (який читав 3 Нефій 20) або Хосе з Перу (який читав 3 Нефій 23), репетирували багато годин або навіть днів перед записом. Десятьом молодим людям з Південної Кореї було важко через те, що англійська не є їхньою рідною мовою. Вони вирішили цю проблему співпрацею: кожен записав по кілька віршів, потім їх скомпонували у те, що стало 2 Нефій 28 і 29.

Моєю метою з початку цього проєкту було допомогти людям відчути Духа і наблизитися до Ісуса Христа. Коли я побачив, що незнайомі мені молоді люди відгукнулися на моє запрошення, це показало мені наскільки глибокі почуття вони мають до Книги Мормона. Їхні слова вже завантажили і прослухали тисячі разів. Вони допомагають людям відчувати Дух Бога.

Один колишній місіонер написав мені, розповівши, що останніми місяцями він “молився, щоб знайти новий спосіб читати [Книгу Мормона] чи більш свіжий підхід до її вивчення. Цей проєкт став відповіддю на мої молитви”.

Я вдячний за всіх, хто зробив свій внесок до цього проєкту, і за те, як я відчував допомогу Господа у процесі роботи над ним. Я маю за честь належати до молодіжного батальйону Господа, і стояти поряд з іншими, хто любить Книгу Мормона. Я також дізнався, що коли ми приймаємо запрошення Господнього пророка, Дух скеровує наші зусилля.

Особисто я знаю, що Книга Мормона може допомогти нам відчувати Духа і наближатися до Небесного Батька та Ісуса Христа. Деякі із найщасливіших часів у моєму житті були тоді, коли я регулярно читав Книгу Мормона. Я сподіваюся, що всі ми, члени молодіжного батальйону Господа, почуємо голос Господа і відчуємо Його силу у словах Книги Мормона.

Автор живе в шт. Каліфорнія, США.

Роздрукувати