2022
Життя, сповнене радості
Грудень 2022


“Життя, сповнене радості”, Заради зміцнення молоді, груд. 2022.

Життя, сповнене радості

Кароліна знає мету свого життя й активно над нею працює.

Зображення
молода жінка

Фотографії Крістіни Сміт

Кароліна М. зі штату Теннессі, США, любить поширювати радість. “Мені подобається, коли люди щасливі,—каже вона.— Моя мета в житті—це допомагати людям зрозуміти, наскільки сильно їх любить Ісус. Моя мета тут, на землі,—це поширювати надію, щастя і любов”.

Кароліні подобається вивчати євангелію Ісуса Христа, жити у відповідності з цим знанням і ділитися євангелією з іншими. Вона знає, що євангелія приносить велику радість, оскільки відчула її особисто.

Зображення
молода жінка і матір

Радість вивчення євангелії

Кароліна відчуває радість в євангелії Ісуса Христа, оскільки “вона несе усім так багато любові”. Вона каже: “Я йду за Ісусом, коли слухаюся. Він є джерелом миру, щастя і любові—ось Хто для мене Ісус Христос. Він помер за нас і заплатив за наші гріхи, щоб ми могли стати подібними до Нього”.

Зображення
молода дівчина зі смартфоном

Навчання у семінарії було одним із способів для Кароліни вивчати євангелію, і її відвідування дало дівчині позитивний досвід. “Мені подобається ранкова семінарія. Я з тих, хто любить рано вставати”. Студенти приходять до неї додому, оскільки її мама—учителька семінарії. “Там, де я живу, небагато членів Церкви. Але кілька з них ходять зі мною в школу і відвідують зі мною семінарію”.

Зображення
молода жінка вивчає Писання

Їй подобалося вивчати цього року на семінарії Старий Завіт. Одна з її улюблених історій—це описання Сотворіння у книзі Буття. “Мені подобається читати про Сотворіння, бо це показує, що Ісус створив цей світ для мене. Я дійсно почуваюся дуже щасливою, коли думаю, що Він зробив це для мене”.

Зображення
молода жінка молиться

Радість жити за євангелією

Життя за євангелією також приносить Кароліні велику радість. Вона любить Ісуса Христа і хоче наслідувати Його, і це допомогло їй усвідомити важливість хрищення. “Я знала, що мені потрібно було виконувати заповіді Бога, що мені потрібно було укласти з Ним завіти і йти правильним шляхом”.

Зображення
сім’я

Вона знала, що коли охриститься, то буде йти правильним шляхом—шляхом, який показав нам Ісус. Охристившись, вона “відчула щось дивовижне”. Тим, що вона хоче укласти завіти і дотримуватися їх і хоче служити іншим і приносити їм радість, вона виявляє своє бажання наслідувати Ісуса Христа.

Ще один спосіб, у який Кароліна часто відчуває радість євангелії,—це через церковні заходи. Їй подобається відвідувати уроки і заходи у Товаристві молодих жінок, бо це приносить їй радість. “Завдяки Товариству молодих жінок я усміхаюся і сміюся”.

Зображення
молода жінка сміється

Їй також подобається відвідувати табір Товариства молодих жінок. “Коли я у таборі Товариства молодих жінок, мене оточує багато людей, і я можу відчувати Духа. Це нагадує мені про час, коли я христилася”.

Кароліна також відчуває радість євангелії у своєму щоденному житті. “Щоразу, коли я граю на піаніно чи на гітарі, щоразу, коли прошу Бога комусь допомогти, коли я самотня, коли я слухаю надихаючу музику—це все показує мені, що Спаситель любить мене, бо я можу чути Його”.

Зображення
молода жінка на гойдалці

Радість, яка приходить, коли ділишся євангелією

Коли Кароліна була у таборі Товариства молодих жінок, вона свідчила про те, що вона—дочка Бога, що у Нього для неї у цьому житті є мета, і що її мета—це нести радість і любов оточуючим. “Багато хто сказав мені, як сильно їм сподобалося моє свідчення”.

Однією особливою рисою саме цього свідчення було те, що всі могли добре її чути і розуміти, що вона каже. Це зробило Кароліну щасливою, оскільки так буває не завжди. У Кароліни синдром Дауна, і вона каже, що зазвичай оточуючим важко розуміти все, що каже людина із синдромом Дауна.

Дух був дуже сильний під час її свідчення, і після цього багато людей сказали, що коли вони слухали, як Кароліна свідчить, це було одним із найсвященніших переживань у їхньому житті. Вона знала, що Дух чітко підтвердив істинність того, що вона промовляла.

Зображення
молода дівчина з батьком

Кароліна дізналася особисто, що служіння іншим приносить радість! Святий Дух допоміг їй відчути радість євангелії і радість наслідування Ісуса Христа, і вона хоче, щоб інші теж це відчули. Коли вона ділиться щастям і любов’ю з іншими, вона привносить Дух в їхнє життя. І коли вона ділиться тим, що приносить їй радість, вона запрошує їх прийти до Христа.

Роздрукувати