2022
Спаситель може визволити нас
Грудень 2022


“Спаситель може визволити нас”, Заради зміцнення молоді, груд. 2022.

Спаситель може визволити нас

У вашому житті буде багато випробувань. Але Небесний Батько віддав Свого Сина, Ісуса Христа, щоб Він допоміг вам.

Зображення
Ісус Христос

“The Light of Christ” [“Світло Христа”], художник Ріган Райхерт

Чи траплялася у вас коли-небудь проблема, яка здавалася нездоланною? Може певною мірою вона виникла через вас—або навіть точно через вас. Або, можливо, її спричинила якась близька вам людина. Або може вона виникла через те, що ми живемо у недосконалому світі. У житті проблем вистачає. Іноді це може бути дуже, дуже важко сприйняти.

Добра новина полягає у тому, що нам ніколи не потрібно справлятися з нашими проблемами самотужки. Спаситель узяв на Себе наші гріхи, наші страждання і наші недуги (див. Aлма 7:11–13). Він знає, через що ми проходимо і що нам потрібно. Якщо ми довіряємо Йому і приймаємо Його волю, Він може визволити нас від будь-яких проблем, які постають перед нами.

Він визволяє нас …

Від гріха

Молоду жінку на ім’я Трісія охопило відчуття провини, сорому і недостатньої гідності після того, як вона вчинила неправильно. Вона почала слухати церковну музику, переглядати церковні відео і більш цілеспрямовано вивчати виступи на євангельські теми, але те почуття не минало. Зрештою вона вирішила поговорити з президентом своєї філії. Розмовляючи з ним, вона відчула любов Небесного Батька та Ісуса Христа. Тепер вона вдячна, оскільки через Спокуту Спасителя її гріхи можуть бути прощені і вона може отримати допомогу, аби подолати свої слабкості. “Зараз мене підтримує знання, що Він завжди зі мною на цьому шляху”,—каже вона.

Ми всі недосконалі і грішимо. Але Спаситель може допомогти. Це не значить, що Він забере усі наслідки наших вчинків, але Він може допомогти нам, коли ми молимося Небесному Батькові, щоб отримати прощення, і коли намагаємося виправити ситуацію.

Спаситель кровоточив і помер за ваші гріхи у Гефсиманії та на хресті. Якщо ви вирішите покаятися і йти за Ним, то “коли ваші гріхи будуть як кармазин,—стануть білі, мов сніг” (Iсая 1:18).

Зображення
Ісус Христос і жінка, схоплена у перелюбі

“Neither Do I Condemn Thee” [“Не засуджую і Я тебе”], художниця Ева Тімоті

Від гніву

Іноді у нас бувають проблеми через чийсь неправильний вибір. Найкраща подруга однієї молодої жінки почала розповсюджувати про неї брехню серед інших дівчат з її приходу. Молода жінка, звісно, розгнівалася, але вона вирішила бути доброю, і Небесний Батько і Спаситель допомогли їй.

У вас, можливо, були часи, коли ви також гнівалися. Молодший брат, можливо, “позичає” ваші речі, або ваша старша сестра постійно вас дражнить. Або ви були жертвою чогось серйознішого, що викликало ваш гнів, наприклад, ігнорування чи жорстокого поводження.

Коли ви відчуваєте гнів, моліться Небесному Батькові. Прислухайтеся до отриманих вами підказок і довіряйте силі Спасителя визволити вас. Так само, як Він узяв на Себе ваші гріхи, Він заплатив ціну за дії інших, які шкодять нам. Він може допомогти нам з часом відпустити наш гнів і знайти мир.

Від страху

Недосвідчена сестра-місіонерка багато чого боялася—нових місць, розмов з незнайомцями про євангелію—навіть літати в літаках. Тому вона злякалася, коли одного дня їхній літак потрапив у зону турбулентності. Але у той момент вона згадала про Спасителя, і хоча страх все ще не залишив її, віра в Нього дала їй відчуття спокою. “Ісус Христос вгамовував моря, і Він дійсно може вгамувати мій страх літаків”—каже вона.

Можливо, ви боїтеся висоти, павуків чи виступати в Церкві. Або, можливо, ви страждаєте від тривожності чи боїтеся серйозних проблем, як-от: хвороб, суперечок у сім’ї або труднощів у вашій громаді.

Якою б не була причина ваших страхів, пам’ятайте, що Спаситель любить і розуміє вас. Ви досі можете іноді відчувати страх, але ваша віра в Ісуса Христа може дозволити Йому заспокоїти ваші бурхливі моря і звільнити вас від страху.

Від суму

Чейзу було дуже сумно, коли його батьки розлучилися. Одного дня він плакав і молився Небесному Батькові. Під час молитви він відчув спокій і зрозумів, що Ісус Христос турбувався про нього і знав, через що він проходив.

У нас усіх бувають часи смутку. Але Спаситель узяв на Себе муки, страждання, спокуси, хвороби і смерть, щоб “знати, будучи у плоті, як допомогти Своєму народові” (Aлма 7:11–12). Він точно знає, що ви відчуваєте і як вам допомогти.

Ваші проблеми можуть не зникнути, але Він “полег[шить] тягарі, які покладені на ваші плечі” і “зміцни[ть] [вас], щоб [ви] могли зносити свої тягарі з легкістю” (Moсія 24:14–15).

Зображення
Ісус Христос

Він воскрес, художник Дан Уілсон

Від смерті

Черрі було 12 років, коли померла її мама. Черрі ще не була членом Церкви і відчувала, що її життя втратило сенс. Вона почувалася розбитою, сумною і самотньою. Іноді навіть приходили думки про самогубство. Потім вона дізналася про євангелію і зараз готується христитися у храмі за свою маму. Вона знає, що завдяки тому, що Спаситель помер і воскрес, ми всі одного дня воскреснемо. Смерть—це не кінець.

Втрата близької людини є найскладнішим випробуванням, через яке ми можемо проходити. Але Спаситель дає надію. Якщо ми на Нього покладаємося, то можемо сподіватися на вічність щасливішу, ніж можемо собі уявити.

Так, життя сповнене випробувань—маленьких, великих і таких, які здаються надто нездоланними. Але Небесний Батько віддав Свого Сина, щоб Той став вирішенням для них усіх. Коли ви намагаєтеся наслідувати Ісуса Христа, Він даватиме вам силу перетерпіти і знову й знов визволятиме вас.

Роздрукувати