2022
Небесні отвори
Грудень 2022


“Небесні отвори”, Заради зміцнення молоді, груд. 2022.

За Мною йдіть

Малахія 3:8–12

Небесні отвори

Усе своє життя я мав благословення завдяки дотриманню закону десятини.

Зображення
сім’я

Фотографії від Getty Images і ті, які були люб’язно надані старійшиною Ревільйо

Коли мої батьки навернулися до Церкви Ісуса Христа Святих Останніх Днів, у мого батька не було стабільного доходу. Тоді, як і сьогодні, на Філіппінах панувала бідність. Знайти роботу було важко.

Тому він помолився і сказав Богу, що у нього є свідчення про закон десятини, але йому потрібно знайти роботу, аби мати змогу жити за цим законом. Він пообіцяв Небесному Батькові, що все своє життя буде сплачувати повну десятину.

І мій батько таки отримав роботу Він знайшов роботу прибиральника на місцевому заводі Кока-Кола. Коли він почав сплачувати десятину, його життя почало змінюватися.

Безмежні благословення

До цього ми ходили до церкви пішки, оскільки нам не вистачало грошей на сплату громадського транспорту. Це змінилося. Мій тато наполегливо працював на своїй скромній роботі і почав повільно підніматися по кар’єрній драбині, зайнявши, зрештою, посаду менеджера з продажів. Нам уже вистачало коштів не лише на їжу, але й на транспорт. Одним із справжніх див було те, що усі шестеро дітей моїх батьків змогли навчатися в університеті й отримати дипломи.

Зображення
випускний в університеті

Саме це диво вразило навіть співробітників мого батька. “Як ти можеш відправити усіх своїх дітей до університету?—запитували вони.— У тебе ж така сама зарплатня як і у нас. Це неможливо!”

Мій батько завжди усміхався і казав: “Я благословенний, оскільки живу за євангелією. Я маю благословення через те, що сплачую десятину”.

Обіцяння і захист

У Старому Завіті пророк Малахія навчав: “Принесіть же ви всю десятину до дому скарбниці, … і тим Мене випробуйте,—промовляє Господь Саваот: чи небесних отворів вам не відчиню, та не проллю вам благословення аж надмір” (Maлахія 3:10).

Я бачив, як ми з моєю сім’єю були благословенні у мирському і духовному завдяки дотриманню цієї заповіді. У моєму житті були кілька випадків, коли я мав захист від фізичних чи духовних небезпек. Я вважаю, що Господь захистив мене, оскільки я вірно сплачував свою десятину.

Зображення
сім’я

Коли сплачувати десятину важко

На Філіппінах я бачив бідність повсюди. Я розповідав багатьом членами Церкви про важливість сплати десятини і пожертвувань, навіть якщо це нелегко.

Пам’ятаю одного чоловіка, який щойно приєднався до Церкви. Тоді я був його президентом колу. “Президенте, як я можу платити десятину?—запитав він.— Моїх доходів вже не вистачає навіть на їжу”.

Цей хороший брат був водієм моторизованого триколісного велосипеда. Він дуже важко працював, щоб заробити гроші. “Потрібна віра,—відповів я йому.— Але я обіцяю тобі, що коли ти будеш жити за законом десятини, Господь благословить тебе”.

Він так і зробив. Через кілька місяців я знову зустрів цього брата. Він сказав мені, що Господь дійсно благословив його усім необхідним.

Якось Президент Гордон Б. Хінклі (1910–2008) відвідав Філіппіни і занепокоївся бідністю, яку там побачив. “Усім своїм серцем я вірю,—сказав Президент Хінклі,—що якщо вони приймуть євангелію і житимуть за нею, сплачуватимуть свою десятину і пожертвування, якими б мізерними вони не були, Господь дотримається Свого давнього, даного їм обіцяння, і вони матимуть рис у своїй мисці і одяг на своїй спині і дах над своєю головою”1.

Зображення
Гордон Б. Хінклі відвідує Філіппіни

Я бачив здійснення цього обіцяння.

Вплив пожертвувань

Я хочу поділитися своїми думками про пожертвування. Деякі молоді люди можуть не розуміти дивовижної користі, яку можуть приносити пожертвування від посту та інші пожертвування. Але я є безпосереднім свідком тієї великої користі, яку несуть ці пожертвування на Філіппінах.

Зображення
риба

Я бачив, як завдяки пожертвуванням від посту сім’ї рятувалися від голоду. Крім цього, багато добрих справ здійснювалися завдяки гуманітарним та іншим пожертвуванням. Пожертвування вартості одного прийому їжі до гуманітарного фонду, наприклад, може годувати сім’ю в іншій частині світу протягом одного дня або й довше.

Якщо ви живете за законом десятини і пожертвувань, я свідчу разом з Малахією, що Господь відкриє небесні отвори і “пролл[є] вам благословення”.

Потрібна лише віра в Ісуса Христа.

Посилання

  1. In Gordon B. Hinckley, “Inspirational Thoughts”, Ensign, Aug. 1997, 7; or “Words of the Prophet”, Liahona, June 1997, 33.

Роздрукувати