2023
Спаситель і ваше майбутнє
Квітень 2023


“Спаситель і ваше майбутнє”, Заради зміцнення молоді, квіт. 2023.

Спаситель і ваше майбутнє

Ісус Христос робить все хороше можливим у вашому майбутньому тут і у вічності.

Зображення
молода жінка

Христос біля гробниці, художник Альбін Веселка, використано з дозволу

У вашому житті зараз дивовижний час. У вас є домашні завдання, дружні стосунки, обов’язки в сім’ї, можливо, робота, а також інші заняття і хобі, які забирають ваш час і увагу.

І в той же час у вас можуть бути запитання щодо вашого майбутнього:

Що на вас чекає? Чого б ви хотіли досягти? У якій сфері ви будете працювати? З якими труднощами ви зустрінетеся? Моя відповідь на ці запитання проста: Я не знаю! Ніхто не знає в точності, що на них чекає в майбутньому.

Але я дійсно знаю, що у вашому майбутньому є багато чудових можливостей навчатися, зростати і розвиватися. Я б хотів поділитися з вами тим, як можна по максимуму використати ваше майбутнє тут і реалізувати всі можливості вашого вічного майбутнього у наступному житті.

Розпізнайте ваше славетне майбутнє

Усе хороше у вашому житті і кожне благословення, що має вічну цінність, можливе завдяки Спасителю, Ісусу Христу. Понад усе Він та Небесний Батько бажають, щоб ви зробили вибір стати такими, як Вони, повернулися жити з Ними і мали таке життя, яким живуть Вони.

Без Ісуса Христа цієї славетної можливості не було б. Без Нього все скінчилось би смертю. Завдяки Спасителю та Його Спокуті безсмертя — життя без кінця — є реальністю для всіх, а вічне життя — життя навіки у присутності Бога — є можливим для всіх гідних. Незмінні істини відновленої євангелії Ісуса Христа можуть скеровувати вас до всього, що приготував Спаситель для вас зараз і у вашому майбутньому.

Зображення
молодий чоловік

Пам’ятайте, хто ви є

Що б ви не робили сьогодні, ніколи не забувайте ким ви є. Ви є сином або дочкою Бога з необмеженим божественним потенціалом. Ваш дух прийшов на землю у фізичному тілі. Разом ваші дух і тіло є живою душею, здатною відчувати земне життя у способи, які б інакше не були можливими (див. Учення і Завіти 88:15). Ваше завдання — дозволяти вашій істинній сутності, (а ви є дитиною Бога), впливати на рішення, які ви приймаєте для нинішнього життя і для вічності.

Зображення
молодь

Розуміння майбутнього вашої душі

Зрештою прийде час вашої смерті. Ваші тіло і дух будуть роз’єднані, і у такому стані вони “не мож[уть] отримати повноти радості” (Учення і Завіти 93:34). Але завдяки Ісусу Христу ви воскреснете. Ви на це не впливаєте — вас буде воскрешено!

Ваше тіло буде повністю відновлене і ніколи більше не відокремиться від вашого духа. Тоді ви станете вічною душею. Але чи буде ваша душа гідна целестіального царства? Це вирішуєте ви, вибравши у цьому житті йти за Ісусом Христом і отримати запропоновані Ним дари. Писання навчають нас, що ми всі будемо “володіти тим, що [ми] бажа[ємо] отримати”. На жаль, дехто не буде “бажа[ти] володіти тим, що вони могли б отримати” (Учення і Завіти 88:32; курсив додано).

Що ви бажаєте прийняти і чим насолоджуватися? Чи отримаєте ви мир і радість, які приходять від того, що ви старанно шукаєте Ісуса Христа і наслідуєте Його? Чи будете ви радіти надії вічного життя і “тому, хто є подавцем [цього] дару”? (Учення і Завіти 88:33). Якщо ваша відповідь ствердна, ви захочете прийняти ці дари та інші дари, які з такою готовністю дав Ісус Христос вам і всім, хто бажає прийняти їх.

Зображення
молодь

Прагніть благословень покаяння

У цьому житті ви іноді піддаватиметесь спокусам і грішитимете. Коли таке стається, Спаситель з любов’ю пропонує вам можливість змінитися. Це називається покаянням. Сатана хоче, аби ви бачили у покаянні щось негативне, чого слід уникати, і боялися, що тому, хто скоїть гріх, повернення немає. Це — неправда.

Завжди є шлях повернення. Ісус Христос — це шлях. Ви ніколи не будете за межами Його здатності вплинути на вас. Він стоїть з відкритими обіймами, будучи готовим і сподіваючись зцілити, очистити, звільнити та освятити вас. Якщо ви повернетеся до Спасителя і зробите кроки до покаяння, ви відчуєте, як сильно Він любить вас. Він пробачить вас і змінить ваше серце. Завдяки Ісусу Христу ви можете чинити краще і ставати кращими щодня!

Зображення
молодь

Здобудьте силу витерпіти до кінця

Часом ви відчуватимете смуток і страждання. У ці складні моменти Спаситель може зміцнити вас, щоб ви витерпіли до кінця, як витерпів Він.

Ісус з готовністю узяв на Себе увесь ваш гріх і біль і переніс усі ваші відчай і страждання. В усьому цьому Він не зупинявся на півдороги. Він глибоко страждав через те, що Він глибоко любить вас! (Див. 1 Нефій 19:9–10). Він віддав Своє життя, і через три дні Він подолав смерть і став першою воскреслою людиною.

Оскільки Спаситель витерпів до кінця, Він має силу зміцнити вас. Він сказав: “Подивіться на Мене, і витерпіть до кінця, і ви житимете; бо тому, хто витерпить до кінця, подарую Я вічне життя” (3 Нефій 15:9).

Зображення
молоді чоловіки

Дивіться на вашого Спасителя

Я з оптимізмом дивлюсь у ваше майбутнє. На вас чекає стільки цікавого попереду! Якщо ви з вірою прийдете до Ісуса Христа, ви зможете впевнено дивитися у своє майбутнє.

У прийдешні дні ви будете стояти перед Спасителем на суді. У той момент у вас буде величезна радість через перебування у Його святій присутності. Вам буде важко знайти слова, аби подякувати Йому за Його безкінечну, досконалу любов і спокутну жертву, яка уможливлює для вас вічне життя з Ним і вашою сім’єю.

Ісус Христос — ваш Спаситель. Я запрошую вас дивитися на Нього і робити Його центром вашого життя. Він дасть вам сенс і надію, а неможливе зробить для вас можливим. Коли Він з вами, вам стають доступними дивовижні досягнення і досвід, яких ви навіть не можете уявити.

Завдяки Йому перед вами простягається чудове і хвилююче майбутнє у цьому і в наступному житті.

Роздрукувати