2023
Улюблені Божі
Вересень 2023


“Улюблені Божі”, Заради зміцнення молоді, вер. 2023.

За Мною йдіть

1 Коринтянам 11

Улюблені Божі

У Божому плані щастя кожна молода жінка і кожен молодий чоловік мають божественну мету. Кожен з вас є улюбленим і потрібним.

Зображення
Старійшина Гонг з молоддю

Уявіть, якою була би музика, якби всі інструменти звучали однаково. Що було б, якби кожна клавіша на піаніно видавала ту саму ноту, або якби однаковими були усі голоси в хорі? Це зробило би музику дуже нудною!

На щастя, музичні інструменти і голоси у хорі відрізняються звуком і тоном. Клавішами на піаніно можна відтворити багато мелодій, а у хорі звучать красиві гармонії. Валторни, туби, скрипки та барабани — всі додають унікального звучання гармонії оркестру.

Сильні сторони і дари

Подібно до аналогії з музикою, Небесний Батько радіє розмаїттю талантів, особистостей та досвіду кожного з Його дітей. Кожна людина є улюбленою дочкою чи улюбленим сином Бога. Якими б не були ваші обставини, серед яких народів, колін і людей ви б не жили, Небесний Батько шанує ваш безкінечний потенціал, те, ким ви можете стати через слухняність, благодать і любов.

Зображення
юнак грає на клавішному інструменті

З великою любов’ю Він запрошує вас відкрити в собі вашу божественну сутність і досягти вашої божественної мети. Він заохочує вас розвивати свої духовні дари, божественні якості і використовувати величезні можливості. І Він дає вам щоденні можливості навчатися бачити людей навколо такими, якими їх бачить Ісус Христос, і служити їм.

За небесним планом Бога ми приходимо у цей світ через матір і батька. В сім’ях потрібні обоє. Разом, як рівноправні партнери, батьки навчають свої сім’ї і забезпечують їх. У наших домівках батько і чоловік головує з м’якістю, лагідністю і любов’ю нелицемірною, які є праведними якостями, потрібними чоловікам і жінкам у всіх наших стосунках. Бог сумує, коли у будь-яких стосунках існує насильство, неправедне панування чи будь-який примус з боку чоловіків або жінок. Переконання, довготерпіння, доброта і чисте знання — це якості, подібні до Христових, яких ми усі прагнемо.

Звичайно ж, ніхто не досконалий, і жодна сім’я не є досконалою. Якими б не були ваші обставини, шануйте ваших батьків і любіть вашу сім’ю — сім’ю, яку маєте зараз, і ту, яка колись у вас буде. Наш Спаситель може допомогти вам розуміти, пробачати і заохочувати людей навколо вас. Коли ви будете робити все, що можете, Господь допоможе вам і скерує вас. Будь ласка, пам’ятайте, ваше положення перед Господом і в Його Церкві визначається вашим особистим характером і праведністю у дотриманні ваших завітів з Богом.

Зображення
причастя

Священство і план Бога

Бог любить нас більше і знає нас краще, ніж ми любимо чи знаємо себе. Його влада священства дається заради благословення всіх Його дітей. Гідні брати є носіями священства, але вони не є священством. Президент Рассел М. Нельсон навчає, що священство “стосується … жінок, тією ж мірою, що і будь-кого з чоловіків”. Священство дає жінкам і чоловікам “право … на всі духовні скарби, які Господь має для Своїх дітей”1.

Зображення
молоді чоловіки і молоді жінки за комп’ютером

Служіння разом

У Господній Церкві ми радимося під час рад, коли служимо разом. На наших радах провідники прагнуть отримати підказки й ідеї від усіх, включно з молодими жінками і молодими чоловіками. Ми завжди приймаємо кращі рішення і маємо більший успіх у служінні Господу, якщо цінуємо внесок одне одного й працюємо разом як брати і сестри у Його роботі.

У наших приходах і філіях молоді жінки і чоловіки очолюють класи і кворуми. На молодіжній раді приходу наші провідники молоді разом допомагають кожній молодій людині мати зв’язок з небесами, нашими церковними провідниками та іншою молоддю. Служачи разом з дорослими, наші молоді чоловіки і молоді жінки простягають руку допомоги і благословляють багатьох. У нашому служінні ми беремо участь всі разом.

Зображення
молоді чоловіки і молоді жінки служать разом

Яке ж це благословення, що молоді чоловіки і жінки служать свідками при виконанні обрядів відновленої євангелії. Ви служите свідками і під час хрищень тих, хто христиться за себе, і під час хрищень за предків у храмі. Ви також служите в інших місцях у домі Господа.

Благословення завіту з Богом

Кожна молода жінка і кожен молодий чоловік особисто укладають священні завіти з Богом. Якщо ми вірні нашим завітам і шануємо їх, то ми отримаємо Божі благословення — більші, ніж ми можемо уявити. Наші завіти з Богом можуть освячувати наші бажання і дії. Наші завіти і Спокута Христа можуть допомогти нам стати такими, якими належить бути дітям Бога — смиренними, терпеливими, сповненими любові (див. Moсія 3:19). В усьому, що ми робимо, ми починаємо з Ісуса Христа. Ми вибираємо Його першим серед усього, й у кожному зробленому нами виборі ставимо Його на перше місце.

Зображення
Ісус Христос

Дивіться на Спасителя

Ви можете мати у серці відчуття щастя і тепла, якщо Ісус Христос буде у центрі вашого вивчення євангелії, служіння, занять, особистого розвитку й у прийнятті праведних рішень. Ваші зусилля, зосереджені на Христі, можуть бути радісними і приносити задоволення, коли ви будете допомагати людям із щирим співчуттям і любов’ю.

Коли молоді чоловіки і жінки люблять Господа і служать разом в єдності і гармонії, відбувається дивовижне. Це стається під час уроків семінарії, регулярних заходів для молоді та на конференціях ЗЗМ.

Зображення
молода жінка

З безкінечною любов’ю наш Небесний Батько запрошує кожну молоду жінку і молодого чоловіка “прийти до Нього і скуштувати від Його доброти; і Він ні від кого не відмовляється, хто приходить до Нього” (2 Нефій 26:33).

Небесний Батько та Ісус Христос люблять вас. Вони допоможуть вам і благословлять, щоб ви були дійсно щасливими. Будь ласка, вибирайте нашого Спасителя Ісуса Христа першим. Довіряйте Богу і разом з близькими вам людьми будьте єдиними в Ісусі Христі. Як улюблена дитина Бога ви можете долучитися і стати частиною спільноти святих, яка є Його відновленою Церквою — Церквою Ісуса Христа Святих Останніх Днів. Те, ким ви є і ким стаєте, потрібне у сучасному світі. Як же сильно ви можете вплинути на вашу сім’ю, Його відновлену Церкву і світ.

В Ісусі Христі все хороше є можливим. В Ісусі Христі все істинне відбудеться у Божий час і спосіб. Як один з Його особливих свідків я про це свідчу і це обіцяю.

Посилання

  1. Рассел М. Нельсон, “Духовні скарби”, жовтнева генеральна конференція 2019 р. (Ensign або Ліягона, лист. 2019, с. 77).

Роздрукувати