2023
Три уроки з підліткових років Джозефа Сміта
Вересень 2023


“Три уроки з підліткових років Джозефа Сміта”, Заради зміцнення молоді, вер. 2023.

Три уроки з підліткових років Джозефа Сміта

Подивіться, чого ви можете навчитися з подій у житті пророка, які сталися 200 років тому.

Зображення
молодий чоловік

Чи було у вас відчуття, що вам важко розуміти людей, які жили в минулому? Вони жили так давно. Чи дійсно вони можуть навчити вас чогось про життя? Так! Джозеф Сміт є чудовим прикладом цього. На той момент, як йому виповнилося 18 років, він вже багато дізнався про отримання відповідей на молитви і про свої стосунки з Небесним Батьком. Ті уроки можуть допомогти вам сьогодні.

Урок № 1: Іноді отримання відповідей вимагає певного часу.

Відповіді на молитву не завжди приходять швидко. Чекати нелегко, особливо якщо в інтернеті можна швидко знайти відповіді майже на будь-яке запитання.

Якщо вам здається, що Бог дуже довго не відповідає вам, ви не єдині, хто так відчуває. Джозефу Сміту було 12 років, коли він почав думати про “надзвичайно важливі питання, пов’язані з благополуччям [його] безсмертної душі”1. Він шукав відповіді на запитання про його власну гідність і злочестивість світу протягом двох наступних років. Два роки він міркував, вивчав Писання і шукав відповіді на ці запитання, перш ніж Бог та Ісус Христос явилися йому у Священному гаю.

Те саме відбувається і з нами. Коли у нас є запитання, ми можемо чекати дні, місяці, або навіть роки, перш ніж отримаємо відповідь. Але це нормально. Зусилля, які ми докладаємо під час очікування, надзвичайно важливі. Згадайте, чого навчав старійшина Джеффрі Р. Холланд, з Кворуму Дванадцятьох Апостолів: “Насіння слід підживлювати … очіку[ючи], доки воно виросте”2.

Зображення
Джозеф Сміт читає послання Якова

Урок № 2: Бог знає нас за ім’ям.

До того, як Джозефу виповнилося 18, його вже відвідали Бог Батько, Ісус Христос та ангел Мороній. Це досить вражаюче! І всі ці божественні істоти знали Джозефа за ім’ям. Вони знали його особисто!

Бог знає особисто і вас також. Ви — Його дитина, і Він знає ваше ім’я. Бог навчав такої істини стосовно Своїх творінь: “Все пораховано для Мене, бо вони є Моїми і Я знаю їх” (Moйсей 1:35).

Частково причина, з якої Джозеф мав упевненість робити доручене йому, полягала у тому, що він розумів, що був дитиною Бога, Який знав його особисто.

Зображення
Джозеф Сміт у Священному гаю

Урок № 3: Якщо ми каємося, то стаємо готовими до отримання духовного досвіду.

Однією з головних причин, з яких Джозеф пішов у Священний гай, було бажання покаятися у своїх гріхах. То була та сама причина, з якої він молився у ту ніч, коли йому явився ангел Мороній: “Щоб [Бог] простив усі [його] гріхи та глупоти” (Джозеф Сміт — Історія 1:29). Це навчає нас двох істин:

По-перше, якщо ми зробили помилки, нам не треба вважати, що ми не гідні молитися. У Джозефа були “гріхи та глупоти”, але він все ще знав, що міг помолитися й отримати прощення.

По-друге, якщо ми каємося, то можемо відчувати Духа сильніше. Як пояснював старійшина Йорг Клебінгат, сімдесятник: “Духовна впевненість зростає, коли ви добровільно і з радістю каєтеся в гріхах”3.

Президент Рассел М. Нельсон навчав, що покаяння допомагає нам ставати більше схожими на Спасителя. Коли ми каємося, то відкриваємо двері небес. “Ми вибираємо духовно зростати і мати радість — радість викуплення у Ньому”4.

Тому, якщо вам потрібно в чомусь покаятися, робіть це! Це не лише принесе вам мир і допоможе ставати більше схожими на Спасителя, але це також допоможе вам сильніше відчувати Духа й отримувати відповіді на молитви.

Джозеф Сміт може й жив дуже давно, але уроки, засвоєні ним у підлітковому віці, можуть допомагати вам і сьогодні. Це ще одна причина бути вдячними за пророка Джозефа Сміта.

Роздрукувати