2023
4 способи зміцнити сім’ю
Вересень 2023


“4 способи зміцнити сім’ю”, Заради зміцнення молоді, Жовтень 2023.

4 способи зміцнити сім’ю

Ви можете зміцнити свою сім’ю, щоб вона стала найкращою, живучи за євангелією Ісуса Христа.

Якою б міцною не була ваша сім’я, ще трохи зміцнити її завжди буде корисно. Здається, що в наш час сім’я постійно зазнає ударів. Це тому, що Сатана знає: сім’я має вирішальне значення у плані Небесного Батька. Будьте певними: щоб зруйнувати сімейне життя, супротивник здатен на все.

Хоча жодна сім’я не ідеальна, ваша має особливість, якої немає у жодної іншої, і це — ви! І на вашому боці — євангелія Ісуса Христа. Пророки й апостоли навчають: “Щастя в сімейному житті найпевніше досягають, коли воно засновано на вченнях Ісуса Христа”1.

Ось кілька способів, якими Господня євангелія може зміцнити вашу сім’ю і принести їй щастя:

  • Сім’ї можуть бути запечатані навічно.

  • Сім’ї можуть втішатися часом, що проводиться разом, служінням одне одному і переживанням належності до божественного та єдності з ним.

  • Сім’ї можуть покладатися на силу і владу Ісуса Христа, щоб через каяття, прощення й віру впоратися з непорозуміннями, суперечками і проблемами.

Ось чотири способи, якими саме ви можете зміцнити свою сім’ю, живучи за євангелією:

Зображення
люди моляться

Ілюстрації Лая Т. Шенґа

1 Заохочуйте молитву

Сім’ї міцніють, коли їхні члени моляться разом. Молитва здатна благословити вашу сім’ю миром, любов’ю і гармонією. Якщо у вашій родині молитися не заведено, моліться, щоб дізнатися, як можна допомогти вашій сім’ї молитися разом. Будьте готові діяти відповідно до отриманих спонукань.

2 Ходіть до церкви разом

У церкві ми дізнаємося про євангелію Ісуса Христа. Ми також приймаємо причастя і завіт із Богом у тому, що ми готові прийняти на себе ім’я Ісуса Христа і завжди пам’ятати Його (див. Мосія 18:8–10;Учення і Завіти 20:77, 79).

Відвідування церкви всією сім’єю наближає кожного її члена до Бога та одне до одного. Щоб ходити до церкви щотижня, потрібні зусилля, але Бог благословить їх. Якщо члени вашої сім’ї не ходять до церкви разом із вами, знайте, що ваше відвідування зміцнить вас та допоможе знайти інші шляхи зміцнити вашу сім’ю.

Зображення
будівля церкви

3 Любити і служити

Спаситель навчав: ‘‘Щоб любили один одного ви, як Я вас полюбив‘‘ (Іван 15:12). Розкажіть членам своєї сім’ї, як сильно ви їх любите — навіть якщо ви певні, що вони це вже знають. Коли ви виражаєте любов до своєї сім‘ї словом чи ділом, ви запрошуєте Духа завітати до вашого дому.

Служіння членам сім’ї є важливим способом виявлення вашої любові. А спільне служіння іншим також наближає членів вашої сім’ї одне до одного та до Небесного Батька. Не потрібно організовувати якогось гігантського проєкту служіння. Служіння може бути простим, як-от приготування улюбленої страви для сусіда. Служіння всією сім’єю дає радість, бо, як сказано у Писаннях: ‘‘коли ви служите вашим ближнім, то ви тільки служите вашому Богові‘‘ (Мосія 2:17).

Зображення
дівчинка обнімається з бабусею

4 Живіть за євангелією

Чимало сімей мають членів, які не є членами Церкви або які вирішили припинити ходити до церкви. Без підтримки сім’ї може бути важко брати участь у церковному житті. Якщо у вашій сім’ї склалася схожа ситуація, пам’ятайте, що попри це ви можете бути доброю силою, живучи за євангелією.

Нехай ваша сім’я бачить, що ви живете згідно зі своєю вірою. Ви ніколи не знаєте, коли вони спостерігають за тим, що ви говорите і робите. Це принесе світло євангелії вашій сім’ї. Незалежно від ситуації у вашій сім’ї, коли ви постійно живете за євангелією, це відчиняє двері Духові—щоб Він керував, настановлював, підносив членів вашої сім’ї та робив їх ближчими до Спасителя, Ісуса Христа.

Роздрукувати