2022
Наближатися до Ісуса Христа
Липень 2022


“Наближатися до Ісуса Христа”, Ліягона, лип. 2022.

Для батьків

Наближатися до Ісуса Христа

Зображення
сім’я іде біля храму

Шановні батьки!

Господь дав нам Свою євангелію, священство, храми і багато інших ресурсів, що допомагають дізнаватися про Нього і готуватися повернутися до Нього. У цьому номері журналу розповідається, що ми всі можемо наблизитися до Христа, незважаючи на випробування, які оточують нас.

Обговорення євангелії

Храм: найсвятіше місце для поклоніння

На с. 4 ви можете скористатися вченнями старійшини Девіда А. Беднара, щоб навчати свою сім’ю про важливість храмових обрядів. Після цієї статті є підбірка свідчень членів Церкви зі всього світу про нові храми у їхній місцевості. Покажіть своїй сім’ї таблицю на с. 12, щоб побачити, як зростає кількість храмів, про будівництво яких було оголошено нещодавно. Як храмові обряди наближають окремих людей і сім’ї до Небесного Батька та Ісуса Христа?

Що таке Писання?

Ви можете скористатися рубрикою “Основи євангелії” на с. 22, щоб навчати, чим є Писання та чому важливо вивчати і їх, і вчення сучасних пророків.

Господь буде нас направляти

На с. 40 старійшина Сіро Шмейл наводить приклади людей, які були знаряддям в руках Господа. Прочитайте кілька цитат зі статті й обговоріть з членами сім’ї, як вони можуть бути відкритими до спонукань Духа і стати знаряддям у руках Господа.

Як зробити сімейне навчання за програмою “За Мною йдіть” цікавим

Чи не час, як оцей

Естер 4-7

Естер виявила відвагу, прийшовши до царя і врятувавши свій народ.

  1. Сядьте у коло і попросіть членів сім’ї назвати героя з Писань, який був сміливим, вказавши один зі способів вияву відваги (наприклад: Естер, відвага, щоб говорити).

  2. Наступна людина в колі каже ім’я першого героя, а потім вибирає ще одного персонажа з Писань, якого вважає відважним, і пояснює, чому.

  3. Продовжуйте по колу, називаючи кожного персонажа з Писань, якого було обрано, і додавайте нового. Грайте доти, доки кожен у сім’ї не візьме участі в грі хоча б один раз.

Обговорення: Як ми можемо бути відважними у наш час і за наших конкретних обставин? Як ми можемо благословляти життя інших людей, коли діємо відважно й робимо те, що правильно? 

Незламна кількість

2 Царів 6:8–23

Прочитайте історію про Єлисея і молодого слугу в книзі 2 Царів 6:8–23.

  1. Візьміть тонку паличку, яку буде легко зламати.

  2. Попросіть когось її зламати.

  3. Візьміть 10 або більше паличок. Попросіть ту саму людину зламати ці палички всі разом, не роз’єднуючи їх.

  4. Чому це завдання було важчим за попереднє?

  5. Прочитайте 2 Царів 6:16-17: “А той відказав: Не бійся, бо ті, що з нами, численніші від тих, що з ними. І молився Єлисей і говорив: Господи, розкрий йому очі, і нехай він побачить! І відкрив Господь очі того слуги, і він побачив, аж ось гора повна коней та огняних колесниць навколо Єлисея!”

  6. Яких захисників бачили Єлисей і молодий слуга?

  7. Прочитайте наступне: “Як і в історії з Єлисеєм, тих, що з вами, більше, ніж тих, що проти вас. Дехто з тих, що з вами, невидимі для земного ока” (Генрі Б. Айрінг, “Ви, хто починає служіння”, Ліягона, лист. 2008, с. 58).

Обговорення: Прочитайте Учення і Завіти 84:88. Іноді, коли нас охоплює почуття самотності, як ми можемо довіряти тому, що ми не самотні? Як Господь захищає і допомагає нам сьогодні? (Шукайте підказки у виступі Рональда А. Разбанда, “Не бентежтеся”, Ліягона, лист. 2018, сс. 18–21).

Роздрукувати