Семінарія
Алма 17–22: Огляд


“Алма 17–22: Огляд”, Книга Мормона. Посібник для вчителя (2024)

“Алма 17–22”, Книга Мормона. Посібник для вчителя

Алма 17–22

Огляд

Сини Мосії вирішили піти до ламанійців, щоб проповідувати євангелію. Аммон служив серед людей царя Ламонія на землі Ізмаїла й дивовижно захистив царські отари. Ламоній був глибоко зворушений відданістю, з якою Аммон служив йому. І через ці почуття Ламоній був готовий повірити всім словами Аммона. Батько Ламонія колись був злочестивою людиною, але щойно він дізнався важливі істини про нашого Спасителя та план спасіння, його бажання почали значно змінюватися. Зрештою, уся родина царя навернулася до Господа.

Готуйтеся навчати

У поданій далі інформації є поради для вчителів щодо того, що саме необхідно підготувати заздалегідь до кожного уроку.

Алма 17

Мета уроку: Цей урок може допомогти студентам усвідомити допомогу та силу, яку Господь дає їм у складних ситуаціях, в яких вони опиняються.

  • Підготовка студентів: Можна попросити студентів прийти готовими поділитися типовими проблеми, з якими стикаються підлітки, і обговорити, чому їм знадобляться в житті допомога і сила Бога. Вони також можуть згадати випадки з життя, коли вони отримали допомогу Бога.

  • Поради для навчання в режимі відеоконференції: Розмістіть студентів у кімнатах для обговорення, щоб вони опрацювали один з чотирьох блоків віршів, наданих на початку уроку. Після цього член кожної групи може підсумувати те, що вивчала його група.

Алма 18

Мета уроку: Цей урок має на меті допомогти студентам знайти способи допомогти іншим наблизитися до Бога завдяки подібним до Христових любові та служінню.

  • Підготовка студентів: Запропонуйте студентам попросити друга чи члена сім’ї згадати своїх знайомих, які допомогли іншим наблизитися до Бога завдяки їхнім любові чи служінню, подібними до Христових.

  • Матеріал для демонстрації: Інструкція та запитання в кінці уроку, які допоможуть студентам скласти план

Алма 19

Мета уроку: Цей урок може допомогти студентам відчути, що Господь любить усіх людей і бажає, щоб вони прийшли до Нього.

  • Підготовка студентів: Запропонуйте студентам опрацювати Алма 19 і знайти, який вплив справила євангелія Спасителя на ламанійців, яких навчав Аммон.

  • Матеріал для демонстрації: опитування на початку уроку

Алма 20–22

Мета уроку: Цей урок може допомогти студентам бажати Божого більше, ніж будь-чого, що може запропонувати світ.

  • Підготовка студентів: Попросіть студентів прочитати Алма 20 і 22, щоб дізнатися, як змінився батько царя Ламонія в цих розділах. Попросіть їх подумати про можливі причини цієї зміни.

  • Поради для навчання в режимі відеоконференції: На початку уроку, коли студентів потрібно запитати про обставини, які могли б вплинути на їхню готовність щось зробити, ви можете запропонувати їм написати їхні відповіді в чаті. Вони можуть дати кілька відповідей щодо кожної з обставин.

Набуття духовного знання, частина 4

Мета уроку: Цей урок призначений допомогти студентам повторити принципи набуття духовного знання.

  • Підготовка студентів: Студентам можна запропонувати подумати про духовні запитання, які вони мали або мають на цей момент, і про те, що вони зробили, щоб знайти відповіді на свої запитання.

  • Поради для навчання в режимі відеоконференції: Цей урок містить дві навчальні ситуації та три розділи, що відповідають принципам набуття духовного знання. Кожен з цих трьох розділів містить низку запитань. У процесі роботи над кожним розділом, після того, як студенти опрацюють обрану вами навчальну ситуацію, розмістіть їх у кімнатах для обговорення, щоб розглянути ці запитання. Ви можете кожного разу змішувати групи.

Роздрукувати