Семінарія
Алма 36–38. Огляд


“Алма 36–38. Огляд”, Книга Мормона. Посібник для вчителя (2024)

“Алма 36–38”, Книга Мормона. Посібник для вчителя

Алма 36–38

Огляд

В Алма 36–39 Алма давав поради своїм синам Геламану, Шиблону та Коріантону. Він розповів про те, що бачив ангела, відчув муки за свої гріхи і був звільнений від них завдяки Ісусу Христу. Він навчав, що Господь часто використовує щось мале і просте для здійснення великих справ, наприклад, дає Писання, щоб вказувати “путь, якою [ми] повинні йти” у своєму житті (Алма 37:40). Він радив своїм синам дотримуватися заповідей Божих. Він з любов’ю радив своєму синові Коріантону полишити свої гріхи й покаятися в них, зокрема й у порушенні закону цнотливості.

Готуйтеся навчати

У наведеній далі інформації є поради для вчителів, що саме їм необхідно підготувати заздалегідь до кожного уроку.

Алма 36

Мета уроку: цей урок призначений допомогти студентам звертатися до Ісуса Христа з вірою і відчувати радість від Його визволення.

  • Підготовка студентів: попросіть студентів підготуватися, щоб навести приклад людини, яка знайшла спокій у Христі після труднощів, через які їй довелося страждати певний час. Що допомогло цій людині знайти спокій?

  • Зображення для демонстрації: зображення Алми молодшого та ангела

  • Поради для навчання в режимі відеоконференції: поки студенти будуть практикуватися в тому, як можна по-різному позначати слова та фрази, запропонуйте тим, хто користується цифровими Писаннями, поділитися своїм екраном і показати знайдені ними ефективні способи робити позначки в їхніх Писаннях.

Алма 37

Мета уроку: цей урок призначений допомогти студентам виявляти віру в Ісуса Христа, вивчаючи Його Слово у Писаннях.

  • Підготовка студентів: порадьте студентам, щоб вони, вивчаючи Писання кожного дня, розмірковували про благословення, яке це заняття приносить у їхнє життя, і особливо про те, як таке вивчення допомагає їм прийти до Христа.

  • Зображення для демонстрації: зображення чогось малого і простого, наприклад, зубної щітки, текстового повідомлення, вправи або якогось простого служіння; зображення Легія та Ліягони

  • Поради для навчання в режимі відеоконференції: щоб розпочати урок, ви можете показати студентам одну-дві малі і прості речі, які значною мірою змінюють наше життя. Потім дайте студентам 30 секунд на пошук іншої подібної речі в їхньому будинку і попросіть їх принести цю річ, щоб показати її класу.

Алма 37–38

Мета уроку: цей урок може допомогти студентам дізнатися про те, що дотримання заповідей зараз благословить їх на все їхнє подальше життя.

  • Підготовка студентів: запропонуйте студентам прочитати або вивчити напам’ять Алма 37:35 і прийти на урок готовими розповісти, чому, на їхню думку, важливо “вчи[ти]ся змолоду виконувати заповіді Бога”.

  • Зображення для демонстрації: зображення молодого дерева

  • Відео:Дотримання наших обіцянь і завітів” (14:39; дивіться з часового коду 7:29 до 8:35)

  • Поради для навчання в режимі відеоконференції: коли студенти відповідатимуть на запитання про найкращу пораду, яку вони отримали від когось із батьків чи церковних провідників, ви можете запропонувати їм опублікувати цю пораду в чаті. Так студенти зможуть розглядати коментарі одне одного. Після цього ви можете запропонувати їм сказати, від кого вони отримали цю пораду і як ця порада стала для них благословенням.

Алма 39

Мета уроку: цей урок може допомогти студентам зрозуміти, яким тяжким є сексуальний гріх і як не піддаватися спокусі порушити закон цнотливості.

  • Підготовка студентів: запропонуйте студентам подумати про те, що вони знають про закон цнотливості, як вони ставляться до цього закону та які запитання в них можуть виникнути щодо нього.

  • Відео:Я обираю бути чистим” (4:19)

  • Поради для навчання в режимі відеоконференції: попросіть студентів використати функцію чату для проведення мозкового штурму, щоб визначити, як сучасна молодь може контролювати себе і долати спокуси. Ви також можете скористатися мобільним додатком, який дає студентам змогу анонімно ділитися своїми думками.

Опанування доктрини. Алма 39:9

Мета уроку: цей урок може допомогти студентам запам’ятати доктринальний уривок для опанування та ключову фразу з Писань для Алма 39:9, пояснити вчення та застосувати принципи набуття духовного знання в реальних життєвих ситуаціях.

  • Підготовка студентів: запропонуйте студентам почати запам’ятовувати ключову фразу для уривка з Писань Алма 39:9. Ви також можете запропонувати їм спробувати вивчити цей вірш повністю.

  • Поради для навчання в режимі відеоконференції: для практичного застосування можна згрупувати студентів у кімнатах для обговорень, щоб вони могли поділитися ідеями, як допомогти Івану. Поставте в чаті такі запитання: “Як Іван міг би розібратися у своїй ситуації з огляду на вічну перспективу? Як божественно призначені джерела можуть допомогти Івану? Що Іван може зробити, щоб діяти з вірою і “не йти більше за хтивістю [своїх] очей” (Алма 39:9)?” Можете заходити в кожну кімнату для обговорень, якщо це можливо. Якщо потрібно, розмістіть у чаті додаткові запитання, наведені в уроці, які можуть допомогти студентам.

Роздрукувати