Семінарія
3 Нефій 1–7: огляд


“3 Нефій 1–7: огляд”, Книга Мормона. Посібник для вчителя (2024)

“3 Нефій 1–7”, Книга Мормона. Посібник для вчителя

3 Нефій 1–7

Огляд

Поки віруючі нефійці чекали на знамення, про які пророкував Самуїл Ламанієць (див. Геламан 14), невіруючі погрожували вбити їх, якщо знамення не з’являться. Пророк Нефій молив Бога, і тієї ночі пророцтво здійснилося. Пізніше Ґадіантонові розбійники намагалися знищити нефійців. Однак нефійці “були готові зустріти їх… з силою Господа” (3 Нефій 4:10). Нефійці повернулися до своїх домівок і почали відновлювати своє життя. Через гординю та розбрат Сатана спонукав людей повстати проти Бога. Наслідки виявилися настільки серйозними, що уряд розпався, а народ розділився на племена.

Готуйтеся навчати

У поданій далі інформації є поради для вчителів, що саме необхідно підготувати заздалегідь до кожного уроку.

3 Нефій 1

Мета уроку: цей урок покликаний допомогти студентам відчути більшу впевненість у тому, що Господь здійснить усі слова, які Він промовляє через Своїх пророків.

  • Підготовка студентів: студенти можуть підготуватися, щоб поділитися прикладом того, як або чому віра в Ісуса Христа може зміцнити когось у складні або тривожні часи.

  • Поради для навчання в режимі відеоконференції: покажіть список ситуацій, які можуть викликати у людей почуття невпевненості або страху. Це допоможе студентам поміркувати над тим, як вони можуть виявляти віру в Ісуса Христа, реагуючи на такі ситуації

3 Нефій 2–5

Мета уроку: цей урок може допомогти студентам отримати силу Господа, якщо вони будуть підготовленими духовно й тілесно.

  • Підготовка студентів: запропонуйте студентам обговорити з членами сім’ї або провідниками Церкви благословення, які приходять у результаті тілесної та духовної підготовки.

  • Відео:Temporal Preparedness Resources (Джерела мирської підготовки)” (3:09)

  • Поради для навчання в режимі відеоконференції: коли студентам буде запропоновано назвати, як були підготовлені нефійці, а потім назвати сучасні паралелі, ви можете скористатися функцією дошки, щоб студенти могли обмінюватися своїми відповідями.

3 Нефій 6–7

Мета уроку: цей урок допоможе студентам краще зрозуміти вплив гордині й те, як подолати гординю, ідучи за Спасителем.

  • Підготовка студентів: запропонуйте студентам помолитися й попросити Небесного Батька допомогти їм розпізнавати духовні спонукання під час вивчення Писань.

  • Наочний урок: зерна кукурудзи, трохи попкорну й миска з водою

  • Поради для навчання в режимі відеоконференції: для вивчення навчальної ситуації про Дмитра ви можете розділити студентів на групи по двоє або троє, щоб вони змогли обговорити запитання. Не забудьте заздалегідь дати їм чіткі інструкції, зокрема щодо того, скільки часу вони матимуть на обговорення.

Оцініть підсумки навчання 7

Мета уроку: цей урок може допомогти студентам згадати й оцінити, як вивчення Алма 533 Нефій 7 допомогло їм духовно зростати.

  • Підготовка студентів: запропонуйте студентам переглянути те, чого вони навчилися за останні тижні, і прийти в клас підготовленими, щоб поділитися одним із способів, у який вони могли б завершити таке висловлювання: “Один з уроків з Алма 533 Нефій 7, який, на мою думку, важливо запам’ятати для мене, полягає в тому, що… тому що…”

  • Зображення: Нефій молиться на вежі; Самуїл Ламанієць стоїть на стіні

  • Матеріали для демонстрації: схема циклу гордовитості; зображення Легонтія на горі, міста, обнесеного стіною, і будинку на фундаменті

  • Поради для навчання в режимі відеоконференції: розділіть студентів по кімнатах для обговорень, щоб пояснити їм роль пророків. Студенти можуть скористатися функцією чату, щоб поділитися тим, що вони зробили, щоб побудувати свій духовний фундамент на Ісусі Христі.

Перевірка опанування доктрини 19

Мета уроку: цей урок може допомогти студентам застосовувати істини з доктринальних уривків для опанування, що містяться в другій половині Книги Мормона.

  • Підготовка студентів: ви можете запропонувати студентам вибрати один або два доктринальні уривки для опанування й попрацювати над вивченням напам’ять посилання на Писання та ключової фрази з Писань.

  • Роздатковий матеріал: “Набуття духовного ривка через опанування доктрини”; “Книга Мормона. Опанування доктрини: Алма–Мороній”

  • Відео: Сила духовного ривка (17:17; перегляньте відео з часового коду 5:11 до 5:55)

  • Поради для навчання в режимі відеоконференції: скористайтеся функцією дошки, щоб намалювати зображення з роздаткового матеріалу “Набуття духовного ривка через опанування доктрини”. Запропонуйте студентам вибрати доктринальний уривок для опанування, який допомагає в одному з трьох аспектів набуття духовного ривка. Заохотьте студентів поділитися тим, як обраний ними уривок вплинув на них.

Роздрукувати