Семінарія
3 Нефій 17–19. Огляд


“3 Нефій 17–19. Огляд”, Книга Мормона. Посібник для вчителя (2024)

“3 Нефій 17–19”, Книга Мормона. Посібник для вчителя

3 Нефій 17–19

Огляд

Проголосивши проповіді натовпу, Спаситель оголосив, що Йому час іти. Проте їхні сльози й бажання, щоб Він залишився ще хоч на трохи, зворушили Його серце. У дивовижному прояві співчуття Він зцілював їх, молився з ними й благословляв їхніх дітей одного за одним. Він навчав їх обряду причастя, а також показав їм, як молитися. Після цього Він пішов, проте наступного дня натовп зібрався знову. Люди христилися й сповнювалися Святим Духом, а ангели священнослужили їм. Ісус явився ще раз і продовжив навчати їх.

Готуйтеся навчати

У наведеній далі інформації є поради для вчителів про те, що саме їм необхідно підготувати заздалегідь до кожного уроку.

3 Нефій 17

Мета уроку: цей урок може допомогти студентам відчути співчуття, подібне до того, яке Ісус Христос має до них.

  • Підготовка студентів: попросіть студентів пригадати випадки, коли вони відчували Божу милість, співчуття або любов. Студенти можуть підготуватися й поділитися тим, як цей досвід вплинув на їхні стосунки з Ним.

  • Відео:Jesus Christ and Angels Minister with Compassion” [Співчутливе священнослужіння Ісуса Христа і ангелів] (11:59; перегляньте відео з часового коду 0:12 до 1:30, і з 1:30 до 11:45)

  • Матеріали для демонстрації: блоки з Писань, за допомогою яких студенти зможуть попрактикувати візуалізацію

  • Поради для навчання в режимі відеоконференції: щоб допомогти студентам попрактикувати візуалізацію діянь Спасителя з 3 Нефій 17:7–25, можна розмістити посилання на відео з часовими кодами. Студенти за бажанням можуть вимкнути мікрофони й камери під час перегляду відео. Надавши достатньо часу, попросіть студентів поділитися тим, які моменти були для них найзначущішими.

3 Нефій 18:1–14

Мета уроку: цей урок може допомогти студентам отримати значущий досвід, який приходить, коли вони згадують про Спасителя під час причастя.

  • Підготовка студентів: запропонуйте студентам поміркувати над тим, наскільки значущим є їхній досвід участі в причасті. Заохотьте студентів поміркувати над тим, що вони можуть зробити, щоб покращити цей досвід.

  • Відео:Jesus Christ Introduces the Sacrament to the People” [Ісус Христос запроваджує причастя] (10:49; перегляньте з часового коду 0:12 до 6:12)

  • Матеріали для демонстрації: самооцінювання, пов’язане з темою причастя

  • Поради для навчання в режимі відеоконференції: ви можете використати функцію дошки й створити таблицю того, як отримати більш значущий досвід причастя. Впишіть відповіді студентів в обидві половини таблиці.

3 Нефій 18:15–39; 19:19–29

Мета уроку: цей урок допоможе студентам дотримуватися вчення й прикладу Ісуса Христа, щоб молитися завжди й формувати змістовніші молитви.

  • Підготовка студентів: запропонуйте студентам прочитати або прослухати промову президента М. Рассела Балларда “Пильнуйте і кожного часу моліться” (Ensign або Ліягона, лист. 2020, сс. 77–79) і знайти істини, які можуть допомогти з формуванням їхніх особистих молитов.

  • Матеріали для демонстрації: записане на дошці речення: Якби мені потрібно було дізнатися про , я би наслідував/ла приклад , тому що .

  • Відео:The Disciples Minister and Jesus Christ Prays for the People” [Учні священнослужать. Ісус Христос молиться за людей] (7:30; перегляньте відео з часового коду 3:05 до 7:18)

  • Поради для навчання в режимі відеоконференції: запропонуйте студентам скористатися функцією чату й завершити речення “Я можу слідувати вченням Спасителя про молитву, якщо буду…” і “Я можу наслідувати приклад Спасителя в молитві, якщо буду…”

3 Нефій 19

Мета уроку: мета цього уроку — допомогти студентам краще зрозуміти, як можна отримати благословення Святого Духа.

  • Підготовка студентів: ви можете запропонувати студентам вивчити розділ “Учні Ісуса Христа прагнуть мати дар Святого Духа” навчального плану для 3 Нефій 17–19 з матеріалу За Мною йдіть — для домівки і Церкви. Книга Мормона. 2024 і попросити їх підготуватися поділилися тим, чого вони навчилися й що відчули, виконуючи це завдання.

  • Відео:Having the Holy Ghost” [Мати Святого Духа] (2:56)

  • Поради для навчання в режимі відеоконференції: ви можете запропонувати одній половині студентів виконати завдання А, а іншій — завдання Б. Попросіть студентів підготуватися й поділитися з однокласником тим, що вони дізналися. Надавши достатньо часу для вивчення матеріалу, розподіліть студентів на кімнати для обговорень, щоб вони могли навчати один одного. Якщо це можливо, об’єднайте в пари студентів, які виконували різні вправи.

Перевірка опанування доктрини 20

Мета уроку: цей урок допоможе студентам запам’ятати посилання на уривки з Писань для опанування доктрини та їхні ключові фрази, і навіть вивчити напам’ять цілі уривки.

  • Підготовка студентів: попросіть студентів повторити 12 заключних доктринальних уривків для опанування з Книги Мормона й вибрати одну (або декілька) з ключових фраз з Писань, які, на їхню думку, буде корисно знати напам’ять. Запропонуйте їм підготуватися й поділитися, за яких обставин вивчення напам’ять цього уривка (або цих фраз) може їм допомогти й пояснити, чому вони так вважають.

  • Матеріали для демонстрації: таблиця посилань на уривки з Писань для опанування доктрини від Алми до Моронія

  • Поради для навчання в режимі відеоконференції: ви можете розподілити студентів на кімнати для обговорень, щоб вони могли попрактикуватися в запам’ятовуванні уривків з Писань для опанування доктрини. Один із варіантів такого завдання на практикування — повторення ключової фрази або цілого уривка, змінюючи слова.

Роздрукувати