Учення і Завіти 2021
4–10 жовтня. Учення і Завіти 111–114: “Я приведу все до ладу на ваше благо”


“4–10 жовтня. Учення і Завіти 111–114: “Я приведу все до ладу на ваше благо”, За Мною йдіть—для окремих осіб і сімей. Учення і Завіти. 2021 (2020)

“4–10 жовтня. Учення і Завіти 111–114”, За Мною йдіть—для окремих осіб і сімей. 2021

Зображення
Джозеф Сміт проповідує

4–10 жовтня

Учення і Завіти 111–114

“Я приведу все до ладу на ваше благо”

З молитвою попросіть про скерування Духа, коли будете читати Учення і Завіти 111–114, і запишіть ваші враження. Потім подумайте, як саме ви можете діяти за тими враженнями.

Записуйте свої враження

Чи був у вас духовний досвід, коли ви почувалися впевненими і непохитними у вашій вірі, але потім життєві труднощі випробовували вашу віру і вам було важко відновити втрачене відчуття миру? Щось подібне сталося зі святими у Кертленді. Менш ніж через рік після духовних проявів, пов’язаних з освяченням Кертлендського храму, виникли проблеми. Фінансова криза, розбрат у Кворумі дванадцятьох та інші випробування змусили декого похитнутися в їхній вірі.

Ми не можемо уникнути випробувань, тому як нам не дозволити їм похитнули нашу віру і свідчення? Можливо, частково відповідь можна знайти у пораді Господа в Ученні і Завітах 112, даній у той час, коли випробування у Кертленді назрівали. Господь сказав: “Очистіть свої серця переді мною” (вірш 28), “не бунтуйте” (вірш 15), “підпережи свої стегна для роботи” (вірш 7) та “будь смиренним” (вірш 10). Якщо ми виконуватимемо ці поради, Господь “вестиме [нас] за руку” через випробування і до зцілення і миру (див. вірші 10, 13).

Зображення
піктограма “особисте вивчення”

Ідеї для особистого вивчення Писань

Учення і Завіти 111

Господь може “приве[сти] все до ладу на [Своє] благо”.

На 1836 рік Церква накопичила великі борги, виконуючи роботу Господа. Коли Джозеф Сміт та інші хвилювалися про ці борги і шукали способи сплатити їх, вони вирушили до Сейлему, шт. Массачусетс, можливо, через те, що пішли чутки, що певну суму грошей було залишено в якомусь будинку у тому місті (див. Вступ до розділу Учення і Завіти 111). Після їхнього прибуття до Сейлему Господь сказав: “В цьому місті для вас не один скарб” (вірш 10)—серед цих скарбів були люди, яких Він мав зібрати “в належний час на благо Сіону” (вірш 2; див. також Вихід 19:5). Хоча в Сейлемі не було знайдено ніяких грошей, навернені, які з’явилися в результаті виконаної пізніше місіонерської роботи, були частиною виконання обіцяння Господа.

Коли ви будете читати розділ 111, думайте про те, що вас непокоїть. Подумайте, як слова Господа Джозефу можуть застосовуватися до вас. Як Господь допоміг вам знайти неочікуваний “скарб”? (Вірш 10). Подумайте, що Він зробив, щоб “приве[сти] все до ладу на ваше благо” (вірш 11). Що фраза “так швидко, як тільки ви зможете прийняти це” навчає вас про Небесного Батька?

Див. також Maтвій 6:19–21, 33.

Учення і Завіти 112:3–15

Господь вестиме тих, хто смиренно прагне дізнатися Його волю.

Єдність у Кворумі дванадцятьох послабилася влітку 1837 року. Були незгоди стосовно обов’язків, і деякі члени Церкви висловлювалися проти пророка Джозефа Сміта. Томас Б. Марш, тодішній президент Кворуму дванадцятьох, непокоївся і прибув з Міссурі до Огайо, щоб отримати пораду Пророка. Брат Марш отримав її через одкровення в розділі 112. Як порада Господа могла допомогти йому та його кворуму? Які уроки вона містить для вас, коли ви прагнете подолати суперечки та неприємні почуття?

Особливо ви можете обміркувати вірш 10. Що означає те, що Господь “вестиме [вас] за руку”? Чому для отримання такого супроводу потрібне смирення?

Див. також Уліссес Соарес, “Будьте лагідними і невибагливими серцем”, Ensign або Ліягона, лист. 2013, сс. 9–11.

Зображення
дві людини моляться

Якщо ми смиренні, Господь буде скеровувати нас і відповість на наші молитви.

Учення і Завіти 113

Джозеф Сміт був “слуг[ою] в руках Христа”.

Ісая говорив про одного з нащадків Єссея, як про “пагін” та “корінь” (Iсая 11:1, 10). У розділі 113 Господь пояснює, що цей нащадок, слуга Христа, має бути знаряддям у збиранні народу Господнього в останні дні (див. Учення і Завіти 113:4, 6)—пророцтво, в якому досить добре описано пророка Джозефа Сміта. Як ця та інші істини в розділі 113 заохочували святих під час їхніх випробувань у Кертленді? Що ви знаходите у цьому одкровенні такого, що надихає вас брати участь у роботі Господа сьогодні?

Див. також Путівник по Писаннях, “Єссей”, scriptures.ChurchofJesusChrist.org; 2 Нефій 21:10–12; Джозеф Сміт—Історія 1:40.

Зображення
піктограма “сімейне вивчення”

Ідеї для сімейного вивчення Писань і домашнього вечора

Учення і Завіти 111:2, 9–11.Ці вірші можуть допомогти обговорити те, що ваша сім’я вважає вічним “скарбом”. Ви можете організувати гру “пошук скарбів”, заховавши по дому речі, які символізують скарби або цінності Господа. Коли ваша сім’я буде знаходити кожен предмет, обговоріть, що ви можете робити, аби показати, що ця річ для вас цінна.

Учення і Завіти 112:10.Старійшина Уліссес Соарес описав смиренних людей так: “Смиренними є ті люди, які сприймають повчання, які визнають рівень своєї залежності від Бога і бажають підкорятися Його волі. Смиренні є лагідними і мають можливість впливати на інших бути такими ж” (“Будьте лагідними і невибагливими серцем”, Ensign або Ліягона, лист. 2013, с. 10). Подумайте, як допомогти вашій сім’ї зрозуміти, що означає бути смиренними. Ви можете заспівати пісню про смирення, наприклад, “Будь у слабкостях смиренним” (Гімни, № 65), у той час, як один член сім’ї візьме інших “за руки” і поводить їх по вашій домівці. Або поділіться досвідом, коли Господь вів членів вашої сім’ї “за руку” і давав “відповідь на [їхні] молитви”.

Учення і Завіти 112:11–14, 26.У чому полягає різниця між тим, щоб знати чиєсь ім’я і знати ту людину? Що ми дізнаємося з віршів 11–14 про те, що означає знати Господа?

Учення і Завіти 112:15.Що означає “бунтувати” проти пророка? Що ми знаходимо у цьому вірші такого, що може допомогти нам хотіти підтримати пророка?

Учення і Завіти 113:7–8.Що ми дізнаємося з вірша 8 такого, що допоможе нам “привести знову Сіон” і викупити Ізраїль?

Щоб знайти більше ідей для навчання дітей, див. навчальний план для цього тижня у посібнику За Мною йдіть—для Початкового товариства.

Запропонована пісня: “Будь у слабкостях смиренним”, Гімни, № 65.

Як покращити наше навчання

Живіть відповідно до свого свідчення. “Ви навчаєте тим, ким ви є,—вчив старійшина Ніл А. Максвел.— Ваші риси характеру запам’ятаються краще … , ніж якась конкретна істина в якомусь конкретному уроці” (в Навчати, як навчав Спаситель, c.13).

Зображення
Томас Б. Марш і Джозеф Сміт

Томас Б. Марш записує одкровення, дане йому через Джозефа Сміта. Будь смиренним, художник Джулі Роджерс.

Роздрукувати