За Мною йдіть
4–10 березня. Maтвій 8–9; Maрк 2–5: “Твоя віра спасла тебе”


“4–10 березня. Maтвій 8–9; Maрк 2–5: “Твоя віра спасла тебе”, За Мною йдіть—для окремих осіб і сімей. Новий Завіт. 2019 (2019)

“4–10 березня. Матвій 8–9; Марк 2–5”: За Мною йдіть—для окремих осіб і сімей. 2019

Зображення
Ісус зцілює кульгавого чоловіка

Зцілення на Його крилах, художник Джон Мак-Нотон

4–10 березня

Maтвій 8–9; Maрк 2–5

“Твоя віра спасла тебе”

Коли ви будете читати Maтвій 8–9 та Maрк 2–5, звертайте увагу на спонукання, які ви отримуєте від Святого Духа. Ви можете записати отримані вами натхненні підказки і те, що ви можете робити, аби діяти на основі цих вражень.

Запишіть свої враження

Важко читати Новий Завіт і не бути враженими багатьма розповідями про те, як Спаситель зцілював хворих і стражденних---від жінки з гарячкою, до дівчини, яку визнали мертвою. Які послання можуть нести для нас ці чудеса фізичного зцілення? Певно, що явне одне послання---це те, що Ісус Христос---Син Бога і має владу над усім, включаючи наші фізичні болі та недоліки. Та для скептичних книжників Його слова мають інший зміст: “Але щоб ви знали, що Син людський має владу прощати гріхи” (Maрк 2:10). Тому, коли ви будете читати про зцілення сліпого чи прокаженого, ви можете думати про зцілення, як духовне, так і фізичне, яке ви можете отримати від Спасителя, і почути Його слова, які Він вам промовляє: “Твоя віра спасла тебе” (див. Maрк 5:34).

Зображення
піктограма “особисте вивчення”

Ідеї для особистого вивчення Писань

Maтвій 8–9; Maрк 25

Спаситель може зцілювати немочі та хвороби.

У цих кількох розділах записано багато випадків дивовижного зцілення, яке здійснив Спаситель. Коли ви будете вивчати ці зцілення, шукайте якісь можливі особисті послання. Ви можете запитувати себе: Чого ця розповідь навчає стосовно віри? Чого ця розповідь навчає про Спасителя? Що Бог хоче, аби я засвоїв з цього чуда?

Див. також Даллін Х. Оукс, “Зцілення хворих”, Ensign або Ліягона, трав. 2010, сс. 47–50.

Зображення
Ісус зцілює хворих

Ісус зцілює хворих, художник Джозеф Брікі, за мотивами Генріха Гофмана

Матвій 8:5–13; Марк 5:24–34

Я можу прагнути отримати допомогу Бога, навіть якщо відчуваю, що не заслуговую на неї.

Сотник, язичник, відчував, що не заслуговує на те, аби Спаситель зайшов до нього додому. Жінка з кровотечею вважалася нечистою і була вигнанцем з юдейського суспільства. Але Спаситель благословив їх обох. Що ви дізнаєтеся з цих двох розповідей про отримання допомоги від Господа?

Maтвій 8:18–22; Maрк 3:31–35

Бути учнем Ісуса Христа означає, що я ставлю Його на перше місце у своєму житті.

У цих віршах Ісус навчав, що для того, аби бути Його учнями, необхідно ставити Його на перше місце в нашому житті, навіть якщо іноді це означає, що нам треба пожертвувати чимось цінним для нас. Вивчаючи ці уривки, подумайте про своє учнівство. Чому учні мають бути готові поставити Спасителя на перше місце? Від чого вам, можливо, треба було б відмовитися заради того, щоб поставити Ісуса на перше місце? (Див. також Лука 9:57–62).

Maтвій 8:23–27; Maрк 4:35–41

Ісус Христос має силу принести мир посеред штормів життя.

Чи відчували ви коли-небудь те, що відчували учні Ісуса під час шторму на морі---спостерігаючи, як човен наповнює вода, і запитуючи: “Учителю, чи Тобі байдуже, що ми гинемо?”

В Maрк 4:35–41 ви знайдете чотири запитання. Запишіть кожне і подумайте, чого воно навчає вас про те, як зустрічати випробування життя з вірою в Ісуса Христа. Як Спаситель приносить мир у шторми вашого життя?

Maтвій 9:1–13; Maрк 2:15–17

Я можу захистити свої вірування, навчаючи істинним принципам.

Іноді важко знати, як реагувати, коли люди критикують наші релігійні вірування та діяльність. Коли ви будете читати Maтвій 9:1–13 і Maрк 2:15–17, пошукайте критику обвинувачів та відповіді Спасителя. Ви можете позначити критику та відповіді на неї різним кольором або виписати їх. Що ви помічаєте у тому, як навчав Спаситель? Як наслідування Його прикладу допомагає у випадку, якщо вам треба захистити євангельський принцип або церковну діяльність?

 

Матвій 9:1–8

Завдяки покаянню я можу мати радість.

Коли до Спасителя принесли паралізованого чоловіка, натовпу було зрозуміло, що йому було потрібне фізичне зцілення. Але Ісус спершу задовольнив більшу потребу чоловіка---простив його гріхи. Навіть, якби той чоловік не зцілився фізично, він міг так само виконати пораду Ісуса: “будь бадьорий” (Maтвій 9:2). Коли ви відчували радість завдяки тому, що вас простили? (Див. також Aлма 36:18–24).

Зображення
піктограма “сімейне вивчення”

Ідеї для сімейного вивчення Писань та домашнього сімейного вечора

Коли ви будете надалі вивчати священнослужіння Спасителя з вашою сім’єю, Дух може допомогти вам дізнатися, на яких принципах слід наголосити і які слід обговорити, щоб задовольнити потреби вашої сім’ї. Ось кілька пропозицій:

Maтвій 8–9; Maрк 25

Ви можете скласти список чудес, описаних у цих розділах, і знайти зображення деяких з них (див. Альбом “Євангелія в мистецтві” або LDS.org). Ви можете попросити кожного члена сім’ї розказати про одне з цих чудес (використовуючи зображення, якщо вони доступні) і поділитися тим, що вони з цього дізналися. Ви можете поділитися деякими прикладами чудес, свідками яких ви були, або про які читали у сучасній історії Церкви.

Матвій 9:10–13

Що ми дізнаємося з того, як Спаситель ставився до митників та грішників, яких цуралися інші люди? Як ми можемо наслідувати Його приклад у наших стосунках з іншими людьми?

Матвій 9:36–38

Як ви можете допомогти вашій сім’ї зрозуміти прохання Спасителя про більшу кількість робітників, щоб допомогти ділитися євангелією? Ви можете зробити щось настільки просте, як спільно попрацювати над чимось, що в однієї людини зайняло б набагато більше часу, наприклад, прибрати на кухні після вечері. Що ми можемо робити, щоб ділитися євангельським посланням?

Maрк 4:35–41

Чи може ця розповідь допомогти членам сім’ї, коли вони відчувають страх? Можливо, вони можуть прочитати 39 вірш і розповісти про випадок, коли Спаситель допоміг їм відчувати спокій в часи неспокою чи страху.

Щоб знайти більше ідей для навчання дітей, див. навчальний план для цього тижня у посібнику За Мною йдіть—для Початкового товариства.

Як покращити наше навчання

Будьте відкриті і доступні. Одні з найкращих моментів для навчання починаються з запитань або проблем в серцях членів сім’ї. Виявіть своїми словами і вчинками членам вашої сім’ї, що ви готові почути їх (див. Навчати, як навчав Спаситель, с. 16).

Зображення
чоловік на ліжку, якого спускають через дах до Ісуса

Христос і розслаблений, художник Дж. Кірк Річардс

Роздрукувати