За Мною йдіть
11–17 березня. Матвій 10–12; Maрк 2; Лука 7, 11: “Цих Дванадцятьох Ісус вислав”


“11–17 березня. Матвій 10–12; Maрк 2; Лука 7, 11: “Цих Дванадцятьох Ісус вислав”, За Мною йдіть—для окремих осіб і сімей. Новий Завіт. 2019 (2019)

“11–17 березня. Матвій 10–12; Марк 2; Лука 7, 11”: За Мною йдіть—для окремих осіб і сімей. 2019

Зображення
Ісус висвячує Петра

11–17 березня

Maтвій 10–12; Maрк 2; Лука 711

“Цих Дванадцятьох Ісус вислав”

Коли ви будете читати Maтвій 10–12, Maрк 2 та Лука 711, зверніть увагу на враження, які ви отримуєте від Святого Духа. Ви можете обдумати їх і записати.

Запишіть свої враження

Звістка про чудеса зцілення, здійснені Ісусом, швидко поширювалася. За Ним ішов натовп, сподіваючись отримати зцілення від своїх хвороб. Але коли Ісус подивився на натовп, Він побачив більше, ніж їхні фізичні хвороби. Сповнившись співчуттям, Він побачив овець, “що не мають пастуха” (Maтвій 9:36). “Жниво справді велике,---сказав Він,---та робітників мало” (Maтвій 9:37). Тому Він покликав дванадцятьох апостолів, “владу їм дав” і послав їх навчати й служити “до овечок загинулих дому Ізраїлевого” (Maтвій 10:1, 6). Сьогодні потреба в більшій кількості робітників, потрібних для служіння дітям Небесного Батька, така ж велика. Досі є Дванадцять апостолів, але є більше учнів Ісуса Христа, ніж будь-коли раніше—людей, які можуть проголосити всьому світові: “Наблизилось Царство Небесне” (Maтвій 10:7).

Зображення
піктограма “особисте вивчення”

Ідеї для особистого вивчення Писань

Maтвій 10

Господь дає Своїм слугам владу виконувати Його роботу.

Настанови, які Ісус дав у Maтвій 10, призначалися Його апостолам, але ми всі беремо участь у роботі Господа. Яку владу дав Христос Своїм апостолам, аби допомогти їм виконати їхню місію? Як ви можете отримати доступ до Його сили в роботі, до якої вас покликали? (Див. 2 Коринтянам 6:1–10; УЗ 121:34–46).

Зображення
Кворум дванадцятьох

Дванадцять апостолів виконують роботу Господа сьогодні.

Коли ви читаєте наказ, який Христос дав Своїм апостолам, ви можете отримати спонукання стосовно роботи, яку Господь хоче, щоб ви виконали. Таблиця, подібна до наступної, може допомогти вам організувати ваші думки:

Матвій 10

Отримані мною спонукання

Спаситель дав Своїм учням владу.

Отримані мною спонукання

Бог дасть мені силу, необхідну для виконання моєї роботи.

Отримані мною спонукання

Див. також Уложення віри 1:6; Путівник по Писаннях, “Aпостол”.

Матвій 10:17–20

Коли я служу Господу, Він дасть мені через натхнення слова, які я маю сказати.

Господь передбачав, що Його учнів будуть переслідувати і запитувати про їхню віру, і це буде щось подібне до того, що можуть переживати учні сьогодні. Але Він пообіцяв учням, що вони знатимуть через Духа, що сказати. Чи був у вас досвід, коли це божественне обіцяння здійснилося у вашому житті, можливо, коли ви свідчили, давали благословення священства або з кимось розмовляли? Ви можете поділитися цими випадками з кимось близьким, або записати це у свій щоденник.

Див. також Лука 12:11–12; Учення і Завіти 84:85.

Матвій 10:34–39

Що мав на увазі Ісус, коли сказав: “Я не мир принести прийшов, а меча”?

Старійшина Д. Tодд Крістофферсон навчав: “Я впевнений, що багатьох з вас не приймали і виганяли батько й мати, брати та сестри, коли ви приймали євангелію Ісуса Христа і входили в Його завіт. Так чи інакше, але ваша непереборна любов до Христа вимагала принесення в жертву стосунків з близькими для вас людьми і багатьох сліз. Усе ж у своїй незмінній любові ви стійко несете цей хрест, не соромлячись Сина Божого” (“Знайти своє життя”, Ліягона, бер. 2016, с. 20).

Ця готовність до втрати дорогих стосунків заради того, щоб іти за Спасителем, приходить з обіцянням, що “хто ж за Мене погубить душу свою,---той знайде її” (Maтвій 10:39).

Матвій 11:28–30

Ісус Христос дасть мені спокій, коли я покладаюся на Нього та на Його Спокуту.

Ми всі носимо тягарі---деякі є наслідками наших власних гріхів та помилок, деякі---викликані вибором інших людей, а деякі не є нічиєю провиною, просто є складовою життя на землі. Незалежно від причин наших труднощів, Ісус благає нас прийти до Нього, щоб Він міг допомогти нам нести наші тягарі і знайти полегшення (див. також Moсія 24). Старійшина Девід A. Беднар навчав: “Коли ми укладаємо священні завіти і дотримуємося їх, ми беремо на себе ярмо, ставши поруч з Господом Ісусом Христом” (“Зносити свої тягарі з легкістю”, Ensign або Ліягона, трав. 2014, с. 88). З огляду на це, обдумайте запитання, подібні до наступних, щоб краще зрозуміти слова Спасителя у цих віршах: “Як, укладаючи завіти, я беру на себе ярмо Спасителя?”, “Що мені потрібно для того, щоб прийти до Христа?” або “Чому ярмо Спасителя любе і Його тягар легкий?”

Які інші запитання спадають вам на думку під час читання? Запишіть їх і пошукайте відповіді цього тижня в Писаннях і словах пророків. Ви можете знайти відповіді на деякі з ваших запитань у зазначеному вище посланні старійшини Девіда A. Беднара.

Лука 7:36–50

Коли мені прощено мої гріхи, моя любов до Спасителя поглиблюється.

Чи бачите ви себе у розповіді з цих віршів про візит Спасителя до фарисея Симона? Чи буваєте ви схожими на Симона? Що ви можете робити, аби наслідувати приклад жінки у вияві смирення і любові до Ісуса? Коли ви відчували ніжність і милість, подібні до тих, які Спаситель виявив тій жінці? Що ви дізнаєтеся з цих віршів про те, як прощення зміцнює нашу любов до Спасителя?

Зображення
піктограма “сімейне вивчення”

Ідеї для сімейного вивчення Писань та домашнього сімейного вечора

Коли ви будете читати Писання з вашою сім’єю, Дух може допомогти вам знати, на яких принципах слід наголосити і які обговорити, в залежності від потреб вашої сім’ї. Ось кілька пропозицій:

Матвій 10:40

Коли ми обдумуємо послання з найостаннішої генеральної конференції, наскільки ми, як сім’я, успішні в прийнятті і виконанні поради сучасних апостолів? Як наша слухняність їхній пораді наближає нас до Ісуса Христа?

Матвій 11:28–30

Ви можете допомогти вашій сім’ї краще уявити вчення Спасителя з цих віршів: попросіть їх по черзі піднімати щось важке, спочатку самостійно, а потім з чиєюсь допомогою. Назвіть приклади тягарів, які ми носимо. Що означає взяти на себе ярмо Христа? Зображення, яке міститься в цьому навчальному плані, може пояснити вам, що таке ярмо.

Maтвій 12:10–13; Maрк 2:23–28

Як ми можемо “чинити добро” у Суботній день? (Матвій 12:12). Якими способами Спаситель може зцілювати нас у Суботу?

Щоб знайти більше ідей для навчання дітей, див. навчальний план для цього тижня у посібнику За Мною йдіть—для Початкового товариства.

Як покращити особисте вивчення

Прислухайтеся до Духа. Під час вивчення звертайте увагу на ваші думки і почуття (див. УЗ 8:2–3), навіть якщо вони, на перший погляд, не стосуються того, про що ви читаєте. Ці враження можуть стосуватися того, що Бог хоче, аби ви знали і робили.

Зображення
зведення Кертлендського храму

Спаситель сказав: “Візьміть на себе ярмо Моє” (Maтвій 11:29).

Кертленд і перший храм, художник Дан Бурр

Роздрукувати