Учення і Завіти 2021
26 квітня–2 травня. Учення і Завіти 45: “Обіцяння … виповняться”


“26 квітня–2 травня. Учення і Завіти 45: “Обіцяння … виповняться”, За Мною йдіть—для Початкового товариства. Учення і Завіти. 2021 (2020)

“26 квітня–2 травня. Учення і Завіти 45”, За Мною йдіть—для Початкового товариства. 2021

Зображення
молодь біля храму

26 квітня–2 травня

Учення і Завіти 45

“Обіцяння … виповняться”

Найважливіша підготовка для вас як учителя—духовна. Почніть з вивчення Учення і Завітів 45 і моліться про скерування Святого Духа. У цьому навчальному плані подані ідеї, які можуть бути для вас корисними. Також ідеї можна знайти у навчальному плані цього тижня у посібнику За Мною йдіть—для окремих осіб та сімей або в журналі Ліягона чи Друг.

Запишіть ваші враження

Зображення
піктограма “обмін думками”

Заохочуйте до обміну думками

Спитайте дітей, чи хотіли б вони розповісти про те, чого навчилися з Писань цього тижня. Виберіть для цієї розповіді одну дитину, а інших попросіть піднімати руку, якщо вони дізналися про щось подібне.

Зображення
піктограма “навчання”

Навчайте вченню: для дітей молодшого віку

Учення і Завіти 45:32

Я можу “стояти на святих місцях”.

В Ученні і Завітах 45:32 Господь сказав, що Його учні перебуватимуть у безпеці в останні дні, якщо стоятимуть на святих місцях—місцях, які є особливими для Господа. Як ви можете допомогти дітям розпізнати святі місця в їхньому житті?

Вправи на вибір

  • Розташуйте ілюстрації із зображенням домівки, церковної будівлі і храму в різних місцях класу. За допомогою підказок опишіть ці місця і попросіть дітей ставати поруч з ілюстрацією, яку ви описуєте. Прочитайте перший рядок з Учення і Завітів 45:32. Свідчіть, що ми отримуємо благословення, коли проводимо час у святих місцях, таких як: наші домівки, церковні будівлі та храми. Попросіть дітей розповісти про те, що вони відчувають, перебуваючи у подібних святих місцях.

  • Запропонуйте дітям виконати завдання на творчій сторінці цього тижня. Допоможіть їм написати на своєму малюнку: “Я можу допомогти в тому, щоб моя домівка стала святим місцем” та “Учення і Завіти 45:32”. Як саме вони можуть допомагати в тому, щоб їхня домівка стала святим місцем?

  • Щоб допомогти дітям поміркувати про те, що означає “не зрушити”, попросіть їх стояти нерухомо впродовж хвилини. Прочитайте перший рядок з Учення і Завітів 45:32. Допоможіть дітям зрозуміти, що “стоя[ти] на святих місцях, і … не зрушити” означає вибирати правильно завжди, за будь-яких обставин. Закличте їх до того, щоб вони “не зрушили” від праведних думок та вчинків.

Учення і Завіти 45:44–45

Ісус Христос прийде знову.

Коли святі в Кертленді, шт. Огайо, почули одкровення, яке міститься в Ученні і Завітах 45 і в якому говориться про останні дні та Друге пришестя Спасителя, вони сприйняли його з радістю. Поміркуйте про те, як ви допоможете дітям з радістю підготуватися до Другого пришестя.

Вправи на вибір

  • Допоможіть дітям поміркувати про те, що б вони відчули, якби дізналися, що до них у гості прийде хтось особливий, наприклад, бабуся, дідусь або друг. Як вони підготуються до цього візиту? Покажіть ілюстрацію із зображенням Спасителя і прочитайте частково або обидва вірші з Учення і Завітів 45:44–45. Розкажіть дітям про свої почуття щодо повернення Спасителя і дайте їм можливість поділитися власними почуттями.

  • Покажіть ілюстрацію із зображенням Другого пришестя Спасителя (див. навчальний план цього тижня у посібнику За Мною йдіть—для окремих осіб і сімей) і попросіть дітей розповісти про почуття, які у них виникають, коли вони дивляться на цю ілюстрацію. Свідчіть, що Ісус Христос прийде знову.

  • Заспівайте пісню про Друге пришестя Спасителя, зокрема “Коли Він прийде знов” (Збірник дитячих пісень, сс. 46–47). За допомогою цієї пісні обговоріть, як ми можемо готуватися до того, коли Ісус прийде знову, а саме, наприклад, виконувати Божу волю й дозволити нашому світлу сяяти для інших.

Зображення
піктограма “навчання”

Навчайте вченню: для дітей старшого віку

Учення і Завіти 45:3–5

Ісус Христос є нашим Заступником перед Батьком.

Як ви допомагатимете дітям зміцнювати їхню віру в те, що Ісус Христос є їхнім Заступником? Як ви особисто дізналися про це?

Вправи на вибір

  • На окремих аркушах паперу напишіть кілька слів і фраз з Учення і Завітів 45:3–5. Дайте дітям хвилину на вивчення цих віршів у своїх примірниках Писань, а потім попросіть їх закрити Писання й розкласти слова, написані на аркушах паперу, в тому порядку, в якому вони знаходяться у вірші. Що, згідно з цими віршами, говорить Спаситель задля захисту нашої справи перед Небесним Батьком?

  • Допоможіть дітям з’ясувати значення слова заступник, наприклад, подивившись його тлумачення у словнику. Що із зробленого Спасителем дало Йому можливість бути нашим Заступником? Розкажіть про свої почуття стосовно того, що для нас зробив Ісус Христос, і запропонуйте дітям поділитися своїми почуттями.

Учення і Завіти 45:9

Євангелія Ісуса Христа є світлом для світу.

Допоможіть дітям, яких ви навчаєте, поміркувати про те, яку роль відіграє євангелія у підготовці світу до Другого пришестя Спасителя.

Вправи на вибір

  • Покажіть зображення ліхтаря і прапора або намалюйте ці предмети на дошці. Попросіть дітей прочитати Учення і Завіти 45:9 і поміркуйте про те, як євангелія схожа на світло ліхтаря, на стяг (або прапор) і на посланця. Можна пояснити, що в давнину стяг був знаменом або прапором, який несли під час битви. Завдяки йому воїни знали, де збиратися і що робити.

    Зображення
    Полководець Мороній тримає гасло волі

    Гасло волі, художник Леррі Конред Уінборг

  • Допоможіть дітям вивчити напам’ять вірш 9 або його частину, написавши його на дошці і стираючи по кілька слів.

Учення і Завіти 45:37–38

Ісус Христос прийде знову.

Дітям може бути страшно читати про війни, злочестивість і знищення, які за пророцтвами стануться перед Другим пришестям Спасителя. Як ви можете допомогти їм чекати з радістю на цей обіцяний день?

Вправи на вибір

  • Запитайте дітей, як вони дізнаються про наближення нової пори року. На які прикмети вони звертають увагу? Поясніть: так само, як існують прикмети нової пори року, існують ознаки Другого пришестя. Прочитайте разом Учення і Завіти 45:37–38. Що Ісус сказав про те, якими будуть ознаки Його Другого пришестя? Щоб допомогти дітям дізнатися про ознаки, яких нам слід чекати, дайте завдання кожній дитині (або групі дітей) прочитати кілька віршів з Учення і Завітів 45, в яких ці ознаки описуються. Наприклад, можна вибрати вірші 26–27, 31–33, 40–42. Нехай діти розкажуть, про що вони дізналися. Які з цих ознак виповнюються сьогодні?

  • На окремих аркушах паперу напишіть кілька обіцянь стосовно майбутніх подій, про які ви дізналися, вивчаючи розділ 45. Деякі приклади цих обіцянь можна знайти у віршах 44–45, 51–52, 55, 58–59, 66–71. Напишіть на дошці, в яких віршах знаходяться ці обіцяння. Роздайте дітям аркуші паперу і попросіть їх, звертаючись до своїх примірників Писань, знайти вірші на дошці, які відповідають цим обіцянням. Обговоріть, що означають ці обіцяння, і попросіть дітей сказати, які обіцяння допомагають їм з радістю очікувати на Друге пришестя Спасителя.

Зображення
піктограма “вивчення”

Заохочуйте до навчання вдома

Запропонуйте дітям пригадати щось одне з того, про що вони дізналися під час уроку і чим можуть поділитися зі своїми сім’ями. Попросіть кількох дітей розповісти класу, чим вони хотіли би поділитися вдома.

Як покращити наше навчання

Допоможіть дітям розпізнавати Духа. Навчаючи дітей, кажіть їм, коли ви відчуваєте Святого Духа. Розкажіть про те, як ви розпізнаєте Його присутність. Наприклад, ви можете відчути спокій або радість, співаючи пісню про Спасителя. Розпізнавання таких почуттів допоможе дітям звертати увагу на моменти, коли вони відчувають Духа.

Роздрукувати