За Мною йдіть
27 травня–2 червня. Джозеф Сміт—Матвій 1; Матвій 25; Марк 12–13; Лука 21: “Прийде Син Людський”


“27 травня–2 червня. Джозеф Сміт—Матвій 1; Матвій 25; Марк 12–13; Лука 21: “Прийде Син Людський” За Мною йдіть—для Початкового товариства. Новий Завіт 2019 (2019)

“27 травня–2 червня. Джозеф Сміт—Матвій 1; Матвій 25; Марк 12--13; Лука 21”, За Мною йдіть—для Початкового товариства. 2019

Зображення
Друге пришестя

Друге пришестя, художник Геррі Андерсон

27 травня–2 червня

Джозеф Сміт—Матвій 1; Матвій 25; Марк 12–13; Лука 21

“Прийде Син Людський”

Поміркуйте над тим, що дітям, яких ви навчаєте, необхідно знати щодо Джозеф Сміт—Матвій 1; Матвій 25; Марк 12–13 і Лука 21. Ви можете на свій розсуд адаптувати ідеї з цього навчального плану для дітей старшого віку до дітей молодшого віку і навпаки.

Записуйте свої враження

Зображення
sharing icon

Заохочуйте до обміну думками

Покажіть ілюстрацію, яка стосується однієї з історій для читання цього тижня (зокрема, ілюстрацію із зображенням десяти дів з навчального плану цього тижня, що знаходиться у посібнику За Мною йдіть—для окремих осіб і сімей). Попросіть дітей розповісти, що вони знають про цю історію.

Зображення
teaching icon

Навчайте вченню

Для дітей молодшого віку

Джозеф Сміт—Матвій 1:31

До того як Ісус прийде знову, євангелію буде проповідувано по всьому світу.

Ісус сказав, що до того як Він прийде знову, євангелію буде проповідувано по всьому світу. Діти можуть допомогти у здійсненні цього пророцтва, якщо ділитимуться євангелією.

Вправи на вибір

  • Покажіть мапу, глобус або зображення землі (див. Альбом “Євангелія в мистецтві”, № 3) і допоможіть дітям сказати: “Проповідана буде ця Євангелія по цілому світові” (Джозеф Сміт—Матвій 1:31). Чому Бог хоче, щоб усі Його діти почули Його євангелію?

  • Попросіть дітей марширувати на місці, коли ви будете разом співати “Служити хочу як місіонер” і “Нас Господь покликав”, Збірник дитячих пісень, сс. 90, 94. Запросіть місіонерів повного дня або місіонерів, які недавно повернулися, поділитися своїм досвідом у проповідуванні євангелії. Допоможіть дітям поміркувати про те, як вони можуть ділитися євангелією.

Зображення
Земля з космосу

Фотографія люб’язно надана NASA Johnson Space Center

Матвій 25:14-30

Я можу використовувати дари, дані мені Богом.

Діти молодшого віку виявляють свої дари і здібності. Допоможіть їм зрозуміти, що ці дари і здібності приходять від Небесного Батька.

Вправи на вибір

  • Коли ви будете розповідати притчу про таланти, яка написана у Матвій 25:14–30, принесіть на урок кілька монет. Можна попросити трьох дітей уособлювати трьох рабів. Поясніть, що за часів Ісуса таланти були грошима, але сьогодні таланти можуть означати дари і здібності.

  • Попросіть дітей сказати, яким чином їм допомагали їхні батьки, брати і сестри, вчителі або друзі. Які здібності мають ці люди, що допомагають їм служити іншим?

  • Напишіть дітям маленькі записочки, повідомляючи кожному з них про дари або здібності, які ви помітили в них. Обгорніть кожне послання стрічкою як подарунок і попросіть дітей відкрити свої “дари”. Заохочуйте їх вдосконалювати свої дари і використовувати їх для служіння іншим.

Матвій 25:31–46

Ісус хоче, аби я служив/ла іншим.

Ми служимо Небесному Батькові та Ісусу Христу, служачи людям навколо нас. Навіть маленькі діти можуть служити іншим.

Вправи на вибір

  • Коротко розкажіть притчу з Матвій 25:34–46. Допоможіть дітям зрозуміти, що коли ми служимо іншим, ми служимо Ісусу.

  • Підніміть вгору фотографію дитини вашого класу, а за нею має бути захована ілюстрація із зображенням Ісуса. Як саме ми можемо служити цій дитині? Приберіть фотографію дитини і поясніть, що коли ми служимо одне одному, ми служимо Ісусу.

  • Попросіть дітей намалювати те, як вони служать іншим у спосіб, описаний Спасителем у Матвій 25:35--36. Попросіть інших дітей вгадати, що вони малюють.

  • Попросіть дітей поділитися досвідом, коли хтось виявив до них або їхніх сімей турботу через служіння у Христовий спосіб.

Зображення
teaching icon

Навчайте вченню

Для дітей старшого віку

Джозеф Сміт—Матвій 1:31

До того як Ісус прийде знову, євангелію буде проповідувано по всьому світу.

Діти, яких ви навчаєте, можуть допомогти проповідувати євангелію по всьому світу до Другого пришестя Спасителя.

Вправи на вибір

  • Попросіть дітей розповісти про благословення, які вони отримали або отримають завдяки тому, що є членами Христової Церкви. Прочитайте разом Джозеф Сміт---Матвій 1:31, і запитайте дітей, як євангелія благословить Божих дітей по всьому світу.

  • Покажіть дітям мапу світу або вашої країни і допоможіть їм визначити кілька місць, де хтось із членів сім’ї або друзів проповідував євангелію на місії.

  • Заздалегідь попросіть кількох дітей прийти підготовленими розповісти про те, як члени їхньої сім’ї або їхні предки дізналися про євангелію. Якщо можливо, попросіть когось із приходу, хто служив на місії повного дня, поділитися досвідом проповідування євангелії.

  • Попросіть кожну дитину написати ім’я того, з ким вони можуть поговорити про євангелію або запросити до церкви. Також попросіть дітей скласти перелік того, що вони можуть робити, аби бути місіонерами зараз.

Maтвій 25:1–13

Я несу відповідальність за власне навернення до євангелії.

Притча про десятьох дів навчає нас, що ми не можемо позичити наше навернення до євангелії в інших людей. Як ви можете допомогти дітям брати відповідальність за власне навернення?

Вправи на вибір

  • Попросіть дитину й одного з її батьків прийти підготовленими розповісти, як вони вивчали вдома цього тижня притчу про десятьох дів.

  • Намалюйте на дошці каганець і підпишіть його словом свідчення. Дайте кожній дитині аркуш паперу у формі краплі оливи й попросіть кожну дитину написати на ньому те, що вона робитиме, аби стати більш наверненою до євангелії. Прикріпіть їхні краплі на дошку навколо каганця.

  • Попросіть дітей допомогти вам скласти список того, що потрібно зробити, аби підготуватися до приходу особливого гостя. Чим ці пункти схожі або відрізняються від того, як ми можемо духовно підготуватися до Другого пришестя Спасителя?

  • На п’яти смужках паперу напишіть те, чого ви не можете позичити. На п’яти інших смужках напишіть те, що ви можете позичити. Перемішайте смужки і попросіть дітей розкласти їх на ці дві групи. Прочитайте разом Maтвій 25:1--13. Чому це важливо не покладатися на інших у нашому наверненні до євангелії?

Матвій 25:14--46

На Останньому суді ми даватимемо Господу звіт про наше життя.

Після Воскресіння Бог судитиме нас на основі нашої слухняності Його заповідям і прийняттю спокутної жертви Спасителя. Притча про таланти і притча про овець і козлів навчають нас підготовці до цього Останнього суду.

Вправи на вибір

  • Запропонуйте одній половині класу прочитати Матвій 25:14--30, а іншій---Матвій 25:31--46. Попросіть групи розіграти перед класом ці притчі.

  • Попросіть дітей прочитати в парах Матвій 25:35--36 і скласти перелік того, як саме вони можуть виявляти свою любов до Ісуса Христа.

Зображення
learning icon

Заохочуйте до навчання вдома

Попросіть дітей розповісти своїм сім’ям те, як вони можуть бути кращими місіонерами, а також поговорити з ними про людей, з якими вони можуть поділитися євангелією.

Як покращити наше навчання

Послухайте або розіграйте історію. Завдяки тому, що діти люблять історії, шукайте можливостей залучати їх до історій з Писань, про які ви розповідаєте. Вони можуть тримати ілюстрації або предмети, робити малюнки до історій, розігрувати історію або допомагати розповідати історію. Повторюйте історії, щоб допомогти їм побачити важливі деталі й учення євангелії.

Зображення
вправа: ділитися євангелією

Роздрукувати