За Мною йдіть
3--9 червня. Іван 13--17: “Перебувайте в любові Моїй!”


“3–9 червня. Іван 13--17: “Перебувайте в любові Моїй!” За Мною йдіть—для Початкового товариства. Новий Завіт 2019 (2019)

“3–9 червня. Іван 13--17”, За Мною йдіть—для Початкового товариства. 2019

Зображення
Остання вечеря

На спомин про мене, художник Уолтер Рейн

3--9 червня

Іван 13--17

“Перебувайте в любові Моїй!”

Коли ви будете читати Іван 13--17, моліться, щоб дізнатися про потреби дітей, яких навчаєте. За допомогою посібника За Мною йдіть---для окремих осіб і сімей, а також даного навчального плану, ви можете краще зрозуміти вчення і знайти ідеї для навчання дітей вашого класу.

Записуйте свої враження

Зображення
sharing icon

Заохочуйте до обміну думками

Щоб допомогти дітям ділитися тим, про що вони дізнаються вдома, пустіть по колу паперове серце і запропонуйте кожній дитині, до якої доходить черга тримати серце, розповісти про те, як саме вона виявляє любов до інших.

Зображення
teaching icon

Навчайте вченню

Для дітей молодшого віку

Іван 13:1--17

Ісус бажає, аби я служив/ла іншим.

Історія про те, як Ісус омиває ноги Своїм апостолам, є прикладом смиренного служіння. Як ви можете надихнути дітей наслідувати приклад Ісуса?

Вправи на вибір

  • Щоб краще розповісти історію з Іван 13:1--17, скористайтеся ілюстрацією з навчального плану цього тижня у посібнику За Мною йдіть---для окремих осіб і сімей. Попросіть дітей вказати на подробиці історії, які видно на ілюстрації.

  • Покажіть ілюстрації із зображенням того, як Ісус служить іншим (за ідеями можна звернутися до Альбома “Євангелія в мистецтві” або до церковних журналів). Нехай діти по черзі тримають ілюстрації, а ви в цей час будете розповідати зображені на них історії (нехай вони, якщо можуть, допомагають розповідати історії).

  • Запитайте дітей, що вони відчувають, коли хтось їм допомагає. Нехай діти намалюють, як вони можуть наслідувати приклад Ісуса і комусь служити.

Іван 13:34--35; 14:15

Я виявляю свою любов до Ісуса Христа тим, що виконую Його заповіді.

Як ви можете допомогти дітям зрозуміти, що їхня слухняність є ознакою їхньої любові до Ісуса Христа?

Вправи на вибір

  • Кожній дитині роздайте паперове серце, щоб його задекорувати. Попросіть їх піднімати свої паперові серця щоразу, коли їм зустрічатиметься слово “любов” під час співу пісень “Всіх люби” й “Так всіх любіть ви”, Збірник дитячих пісень, сс. 39, 74.

  • Допоможіть дітям вивчити напам’ять Іван 14:15: нехай вони піднімають угору свої паперові серця, коли говоритимуть: “Якщо ви Мене любите”, а коли казатимуть: “Мої заповіді зберігайте”---нехай піднімають ілюстрацію із зображенням кам’яних скрижалей.

  • Запропонуйте дітям по черзі інсценувати добру справу, яку вони можуть зробити для якоїсь людини, аби виявити свою любов до Ісуса. Нехай решта дітей вгадає, що вони роблять.

  • Виконайте з дітьми завдання на творчій сторінці цього тижня.

Іван 14:26–27; 15:26; 16:13–14

Святий Дух допомагає мені відчувати себе ближче до Ісуса.

Незважаючи на те, що діти, яких ви навчаєте, ще не отримали дар Святого Духа, вони можуть зараз навчатися того, як сила Святого Духа працює в їхньому житті.

Вправи на вибір

  • Покажіть ілюстрацію Остання вечеря (Альбом “Євангелія в мистецтві”, № 54). Поясніть дітям, що під час Останньої вечері Ісус навчав Своїх учнів про Святого Духа.

  • Попросіть дітей покласти одну руку на серце, а другу---на голову. Відкрийте Писання на Учення і Завіти 8:2 і поясніть, що Святий Дух може говорити до нас “у [нашому] розумі і у нашому серці”, або через наші думки і почуття.

  • Вимкніть світло і підніміть вгору ілюстрацію. Потім направте на ілюстрацію ліхтарик. Запитайте дітей, чим ліхтарик схожий на Святого Духа.

  • Разом з дітьми заспівайте “Святий Дух”, Збірник дитячих пісень, с. 56. Зробіть це “тихим, лагідним голосом”. Попросіть їх прислухатися до слів, які говорять про те, що робить Святий Дух.

Зображення
teaching icon

Навчайте вченню

Для дітей старшого віку

Іван 13:34--35; 14:15; 15:10–14

Я виявляю свою любов до Ісуса Христа тим, що виконую Його заповіді.

Коли ви читатимете ці уривки під час особистого вивчення, думайте про дітей, яких навчаєте. Як вони будуть благословенні, коли зрозуміють, що їхня слухняність є ознакою любові до Спасителя?

Вправи на вибір

  • Допоможіть дітям вивчити напам’ять Іван 13:34–35. Один із способів це зробити---заспівати “Так всіх любіть ви”, Збірник дитячих пісень, с. 74, і допомогти дітям вивчити відповідні рухи.

  • Запропонуйте дітям написати на дошці приклади того, у який спосіб Ісус показав, що любить нас. Можливо, буде корисним показати ілюстрації з життя Спасителя (див. ідеї в Альбомі “Євангелія в мистецтві” ). Як ми можемо виявляти любов до інших, як робив це Він? Запропонуйте кожній дитині встати і навести один приклад того, як вона буде виконувати заповідь: “Любіть один одного” (Іван 13:34).

  • Попросіть когось із дітей прочитати Іван 14:15. Нехай діти по черзі малюють, як хтось дотримується заповідей, у цей час решта дітей вгадують, що він/вона малює. Приклади заповідей див. у брошурі Заради зміцнення молоді. Як дотримання цих заповідей показує Спасителю, що ми Його любимо?

Іван 14:26; 15:26; 16:13

Святий Дух скеровує, втішає і свідчить про істину.

Тепер, коли багато хто з дітей отримали дар Святого Духа, як ви можете допомогти їм краще зрозуміти ролі Святого Духа?

Вправи на вибір

  • Роздайте дітям такі вірші для читання в парах: Іван 14:26; 15:26 і 16:13. Попросіть їх знайти слова, які навчають того, що робить Святий Дух. Запишіть ці слова на дошці.

  • Поділіться досвідом, коли Святий Дух скеровував вас, утішав, застерігав або свідчив вам про істину. Запропонуйте дітям поділитися будь-яким своїм досвідом, який стосується Святого Духа. Як вони розпізнали вплив Святого Духа?

  • Запропонуйте кожній дитині намалювати своє обличчя на паперовому пакеті. Усередину пакетів направте світло ліхтаря, яке символізує Святого Духа. Потім покладіть в пакети речі, які блокуватимуть світло, наприклад, шарф або серветки. Це навчатиме того, що наш неправильний вибір може обмежувати вплив Святого Духа в нашому житті. Нехай діти дістануть зі своїх пакетів шарф або серветки---це символізуватиме покаяння.

Іван 15:1–8; 17:3

Небесний Батько та Ісус хочуть, щоб я пізнавав/ла Їх.

Ви благословите життя дітей назавжди, допомагаючи їм прийти до пізнання Небесного Батька та Ісуса Христа.

Вправи на вибір

  • Покажіть дітям рослину, коли вони по черзі читатимуть вірші з Іван 15:1--8. Чим Ісус схожий на виноградну лозу? Як ми схожі на галуззя? Що ми можемо робити, щоб триматися ближче до Спасителя?

  • Прочитайте вголос Іван 17:3. Запитайте дітей, що вони роблять для того, аби пізнати Небесного Батька та Ісуса Христа. Поділіться тим, як ви намагаєтеся пізнати Їх.

Зображення
Ісус з хлопчиком на Його колінах

Христос навчав: “Перебувайте в Мені” (Іван 15:4).

Зображення
learning icon

Заохочуйте до навчання вдома

Запропонуйте дітям спитати когось із членів сім’ї, що вони можуть зробити, аби їм послужити. Під час заняття наступного тижня виділіть час, щоб діти розповіли про те, що вони зробили.

Як покращити наше навчання

Пристосовуйте заходи до потреб дітей. Якщо ви навчаєте дітей молодшого віку, то можете знайти додаткові ідеї у цьому розділі навчального плану для дітей старшого віку, які можете пристосувати до вашого класу. Так само заходи для дітей молодшого віку можна пристосувати для навчання дітей старшого віку.

Зображення
вправа: дотримання заповідей

Роздрукувати